MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Pozytywne zjawiska angielskie, czyli co nam się tu podoba

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 17 z 19 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 16 | 17 | 18 | 19 ] - Skocz do strony

Str 17 z 19

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

marcinb

Post #1 Ocena: 0

2010-02-03 14:03:25 (15 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

No to ostatnie to podobalo mi sie z perspektywy mieszkanai w Polsce. Tutaj juz mi sie ta architektura przejadla. Na poczatku pobytu musialem patrzec uwaznie na znaki drogowe bo nie wiedzialem czy jestem jeszcze w tej samej wsi czy juz w nastepnej. A nie chcialem sie znalezc w sytuacji gdzie nastepny drogowskaz pokaze: France 16 miles
:-D

Natomiast architektura w duzych miastach? Jest czym sie ekscytowac i jest od kogo sie uczyc w tej dziedzinie. W ogole to mysle, ze jakby zastanowic sie bez emocji czego mozna sie od Brytyjczykow nauczyc, to troche by sie znalazlo.
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer SkypeNumer gadu-gadu

kasha05

Post #2 Ocena: 0

2010-02-05 17:40:16 (15 lat temu)

kasha05

Kobieta

Z nami od: 03-10-2009

Cytat:

2009-06-20 10:55:44, reivilo napisał(a):
Temat juz chyba byl na poczatku....uprzejmosc na drodze..wpuszczanie,przepuszczanie.....

znalazlam zrodlo....oni sa tego uczeni....moj maz jest na etapie robienia prawa jazdy i co na plytce przygotowujacej.......zwracanie uwagi na bezpiczeniswo/zagrozenia na drodze ale glowny nacisk owa uprzejmosc na drodze

no i dodatkowa rowniez drogowa sprawa..jak dla mnie swietnie oznakowane drogi ....oznaczenia pionowe.....poziome...ciezko sie zgubic..... a te ich ronda i rondeczka ..tez fajne rozwiaznie...
,,,,,,,,,,,,,,tylko brak oznakowania przed skrzyzowaniem czy rondem, z ktorego pasa w lewo lub w prawo, to mnie zlosci, w PL to mi sie podoba a tu? ale jak sie pomylisz zawsze jednak ktos cie przepusci bez trabienia i takich tam innych:)

Do góry stronyOffline

kasha05

Post #3 Ocena: 0

2010-02-05 17:44:01 (15 lat temu)

kasha05

Kobieta

Cytat:

2010-02-03 11:51:03, tirill3012 napisał(a):
Podoba mi sie:

- uprzejmosc na drogach
- brak chamstwa
- ze obcy ludzie sie usmiechaja na ulicy i dzien dobry mowia :)
- ze jak im na palce nadepne to powiedza przepraszam :)
- jak poprosze o pomoc, to ja dostane
- jak mowie, ze jestem Polka, to mi dziadki opowiadaja, jak to na Drugiej Wojnie Swiatowej z polskimi pilotami latali i wtedy najszerszy usmiech wkarada im sie twarze sie na wspomnienie tamtych lat! (Ach, no i oczywiscie zawsze wspomna - Damn, you Polish can drink vodka :) )
,,,, heh to dobre z tym deptaniem po palcach,,, ja nieraz najechalam komus niechcacy wozkiem po nogach i zadnego problemu, to prawda, zawsze przepraszaja:)

Do góry stronyOffline

kasha05

Post #4 Ocena: 0

2010-02-05 17:57:06 (15 lat temu)

kasha05

Kobieta

Cytat:

2009-06-20 10:55:44, reivilo napisał(a):
Temat juz chyba byl na poczatku....uprzejmosc na drodze..wpuszczanie,przepuszczanie.....

znalazlam zrodlo....oni sa tego uczeni....moj maz jest na etapie robienia prawa jazdy i co na plytce przygotowujacej.......zwracanie uwagi na bezpiczeniswo/zagrozenia na drodze ale glowny nacisk owa uprzejmosc na drodze

no i dodatkowa rowniez drogowa sprawa..jak dla mnie swietnie oznakowane drogi ....oznaczenia pionowe.....poziome...ciezko sie zgubic..... a te ich ronda i rondeczka ..tez fajne rozwiaznie...
,,,,,,,,,,,,,,tylko brak oznakowania przed skrzyzowaniem czy rondem, z ktorego pasa w lewo lub w prawo, to mnie zlosci, w PL to mi sie podoba a tu? ale jak sie pomylisz zawsze jednak ktos cie przepusci bez trabienia i takich tam innych:)

Do góry stronyOffline

tirill3012

Post #5 Ocena: 0

2010-02-05 18:41:26 (15 lat temu)

tirill3012

Kobieta

Z nami od: 24-01-2010

Cytat:

2010-02-05 17:44:01, kasha05 napisał(a):
Cytat:

Podoba mi sie:

- uprzejmosc na drogach
- brak chamstwa
- jak mowie, ze jestem Polka, to mi dziadki opowiadaja, jak to na Drugiej Wojnie Swiatowej z polskimi pilotami latali i wtedy najszerszy usmiech wkarada im sie twarze sie na wspomnienie tamtych lat! (Ach, no i oczywiscie zawsze wspomna - Damn, you Polish can drink vodka :) )
,,,, heh to dobre z tym deptaniem po palcach,,, ja nieraz najechalam komus niechcacy wozkiem po nogach i zadnego problemu, to prawda, zawsze przepraszaja:)

No wlasnie, nie tak jak w Polsce. Tam jak bys tak komos wozkiem po pietach, to by od razu bylo:

- A co Ty k...??? Nie widzisz gdzie jedziesz!? Patrz sie na drugim razem, bo jak nie to Ci k... przy...ole!!!

:-]:-]:-]

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN Messenger

andyopole

Post #6 Ocena: 0

2010-02-05 19:04:01 (15 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2010-02-05 18:41:26, tirill3012 napisał(a):
Cytat:

Cytat:

Podoba mi sie:

- uprzejmosc na drogach
- brak chamstwa

No wlasnie, nie tak jak w Polsce. Tam jak bys tak komos wozkiem po pietach, to by od razu bylo:

- A co Ty k...??? Nie widzisz gdzie jedziesz!? Patrz sie na drugim razem, bo jak nie to Ci k... przy...ole!!!

I slusznie, prowadzac pojazd (kazdy) trzeba patrzec na droge a nie na rowy (regaly)...:-]

Do góry stronyOffline

asicza

Post #7 Ocena: 0

2010-02-05 19:08:21 (15 lat temu)

asicza

Kobieta

Z nami od: 18-01-2010

Cytat:

ej no bez przesady..
tak to mowi jakas marginesowa patologia spoleczna:/
Kolejny dowod na to,ze wszystko zalezne od kultury czlowieka niestety...

[ Ostatnio edytowany przez: asicza 05-02-2010 20:06 ]

♥ludzi z sercem mało,ale bez serca jest ich jeszcze więcej ..

Do góry stronyOffline

kasha05

Post #8 Ocena: 0

2010-02-05 23:42:22 (15 lat temu)

kasha05

Kobieta

Cytat:

2010-02-05 19:04:01, andyopole napisał(a):
Cytat:

Cytat:

Cytat:

Podoba mi sie:

- uprzejmosc na drogach
- brak chamstwa

I slusznie, prowadzac pojazd (kazdy) trzeba patrzec na droge a nie na rowy (regaly)...:-]
,,,ej no co wy, nie o to biega ze po ludziach jezdze,,, heh,, nie zdazylo Wam sie stac z dzieciakiem w kolejce i tracic kogos wozkiem niechcacy!!! "polak polakowi" wrogiem-smutna prawda!!!ale tak jest wlasnie...:(

Do góry stronyOffline

sebabar

Post #9 Ocena: 0

2010-02-05 23:46:22 (15 lat temu)

sebabar

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 09-01-2010

Coś się nie podoba, gościu? Szuraj k. frajerze bo ci wyjeb.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

andyopole

Post #10 Ocena: 0

2010-02-05 23:47:06 (15 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2010-02-05 23:42:22, kasha05 napisał(a):
Cytat:

2010-02-05 19:04:01, andyopole napisał(a):
Cytat:

Cytat:

Cytat:

Podoba mi sie:

- uprzejmosc na drogach
- brak chamstwa

,,,ej no co wy, nie o to biega ze po ludziach jezdze,,, heh,, nie zdazylo Wam sie stac z dzieciakiem w kolejce i tracic kogos wozkiem niechcacy!!! "polak polakowi" wrogiem-smutna prawda!!!ale tak jest wlasnie...:(

wozkiem w hipermarkecie potracam tylko z premedytacja i w starannie wybrane obiekty.
Stojac w kolejce wystarczy zachowac bezpieczna odleglosc a nie sciskac sie "po polsku" tak ze jeden drugiemu niemal lezy na plecach.
Dotyczy rowniez: wsiadania do samolotu, odbierania walizek z tasmy, wstawania z siedzen gdy tylko kola samolotu dotkna lądu i wielu, wielu podobnych sytuacji.8-)

Do góry stronyOffline

Strona 17 z 19 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 16 | 17 | 18 | 19 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,