MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Stereotyp Brytjczyka:):):)

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

SpoNtan

Post #1 Ocena: 0

2008-03-29 16:31:35 (17 lat temu)

SpoNtan

Z nami od: 30-04-2007

Heja......

A jaki macie stosunek do Brytyjczykow??????
W dobie ostatnich czasow kiedy to kazdy ma na pewno jakiegos znajomego ktory wyjechal do Uk temat dosc ciekawy:)

-jakie stereotypy na temat Brytyjczyków funkcjonują?
-jaki jest poziom wiedzy na temat Brytyjczyków (historia, kultura etc.)?
-jaki jest stosunek do kultury brytyjskiej?
-zależność pomiędzy bezpośrednim kontaktem a sposobem postrzegania Brytyjczyków?
-wizerunek, obraz Brytyjczyka (stereotypowy i faktyczny)?

Odpowiedzi beda mi niezwykle pomocne gdyz biore udzial w programie badawczym (stereotyp Brytyjczyka) kierowanym przez moj Univerek w Uk i jakiekolwiek opinie/komentarze stowrza owy zarys stereotypu Brytyjczyka.....

A wiec jezeli chcecie sie wypowiedziec i poniekad miec wplyw na ten projekt:) to zachecam i zapraszam do pomocy:):)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2008-03-29 18:49:07 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

marcinb

Post #3 Ocena: 0

2008-03-29 20:42:00 (17 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

pierwszy brytyjczyk jakiego poznalem w UK zapytal sie mnie czy znam Kieslowskiego, po czym rozpoczal rozmowe o jego tworczosci.
mail na ten temat duzo wiecej do powiedzenia niz niejeden z naszych rodakow, nie wspominajac o tym ze moja znajomosc kina angielskiego ograniczala sie do kilku komedii.

szybko i konkretnie wyleczylo mnie to z tworzenia stereotypow.
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

Post #4 Ocena: 0

2008-03-30 14:07:21 (17 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

marcinb

Post #5 Ocena: 0

2008-03-30 14:15:48 (17 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

z powyzszego opisu wynika ze sie specjalnie od nas nie roznia.
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

Post #6 Ocena: 0

2008-03-30 14:24:05 (17 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

SpoNtan

Post #7 Ocena: 0

2008-03-30 14:29:35 (17 lat temu)

SpoNtan

Z nami od: 30-04-2007

Bardzo intresujacy opis.....pomoze mi w moich badaniach, na pewno Twoje spostrzezenia znajda sie poniekad w moim raporcie:)

Wciaz czekam na pozostale opinie...bo kazdy ma na pewno swoje zdanie.....

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2008-03-31 01:09:43 (17 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Andrew_Bird

Post #9 Ocena: 0

2008-04-09 11:05:57 (17 lat temu)

Andrew_Bird

Z nami od: 01-11-2007

Problem polega na tym, że streotypy i paradygmaty są szkodliwe dla procesów poznawczych. Ja osobiście bardzo lubię Anglików (elity angielskie), ponieważ są spokojni i starają się podchodzić do wszystkiego racjonalnie. Do złego tonu należy ingerowanie w czyjeś życie prywatne, co jest niestety zmorą w Polsce, ale jest to ogólnie wada wszystkich słowian - nadmierne zainteresowanie kuzynami i sąsiadami, gównie celem szerzenia plotek i szkodzeniu im. Co do kuchni to pamiętajmy, że Anglicy byli purytanami protestanckimi i w dawnych wiekach dobre jedzenie uchodziło za pokusę szatana. Nasi szlachetni przodkowie, Sarmaci i Sasi, prowadzili bizantyjski styl życia, tak więc dobre jedzenie i napitki to była podstawa. Do "Ani tłumacza": uważaj na prezentację polskiej kuchni, gdyż to, co jest w naszych książkach kucharskich to jest w większości kuchnia polskich chłopów. Ja prezentowałem Anglikom (szlachcie angielskiej) dania polskiej kuchni pańskiej (odtworzyłem je z pism archiwalnych) i byli zachwyceni. Mogę robić karierę jako kucharz. Aniu, nie rzucaj pereł przed wieprze.

Do góry stronyOffline

daggerss

Post #10 Ocena: 0

2008-04-09 11:34:18 (17 lat temu)

daggerss

Kobieta

Z nami od: 21-03-2008

Cytat:

2008-04-09 11:05:57, Andrew_Bird napisał(a):
Problem polega na tym, że streotypy i paradygmaty są szkodliwe dla procesów poznawczych. Ja osobiście bardzo lubię Anglików (elity angielskie), ponieważ są spokojni i starają się podchodzić do wszystkiego racjonalnie. Do złego tonu należy ingerowanie w czyjeś życie prywatne, co jest niestety zmorą w Polsce, ale jest to ogólnie wada wszystkich słowian - nadmierne zainteresowanie kuzynami i sąsiadami, gównie celem szerzenia plotek i szkodzeniu im. Co do kuchni to pamiętajmy, że Anglicy byli purytanami protestanckimi i w dawnych wiekach dobre jedzenie uchodziło za pokusę szatana. Nasi szlachetni przodkowie, Sarmaci i Sasi, prowadzili bizantyjski styl życia, tak więc dobre jedzenie i napitki to była podstawa. Do "Ani tłumacza": uważaj na prezentację polskiej kuchni, gdyż to, co jest w naszych książkach kucharskich to jest w większości kuchnia polskich chłopów. Ja prezentowałem Anglikom (szlachcie angielskiej) dania polskiej kuchni pańskiej (odtworzyłem je z pism archiwalnych) i byli zachwyceni. Mogę robić karierę jako kucharz. Aniu, nie rzucaj pereł przed wieprze.

Jak Ci slucham(czytam) to mi sie wszystkiego odechciewa...
*YAHOO*

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,