Przegl±daj forum |
Dzia³em "English Zone" opiekuj± siê: Redakcja, Tlumacz_Ania |
|
Strona g³ówna » English Zone » Nowy Bond - Quantum of Solace - tlumaczenie |
| Autor | (Odpowiedzi: 6) |
|---|---|
| marcinb | Post #1 2008-01-28 18:29 (6 miesiêcy temu) |
Z nami od: 20-05-2006 Sk±d: Newark |
Odwazni!!! Do tlumaczenia tytulu!!!
Grant me serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and wisdom to know the difference.
|
| marcinb | Post #2 2008-01-29 18:27:15 (6 miesiêcy temu) |
no co jest? nie ma odwaznych? to moze ja zaczne
z ang na ang: Quantum of Solace - A little bit of happiness z ang na pl: Odrobina pocieszenia/szczescia poz, Grant me serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and wisdom to know the difference.
|
| stokesay | Post #3 2008-01-29 23:49:50 (6 miesiêcy temu) |
Z nami od: 30-05-2007 Sk±d: Nuneaton |
Moze wszyscy czekaja na pierwsze komentarze na temat fabuly- w sumie to tytul powinien wlasnie wynikac z tresci filmu.
Podejme sie jako drugi, niektore slowniki 'quantum' tlumacza jako...'kwantum' A 'solace'... moze by tak uciec w dalsze synonimy 'ulgi' i calosc polaczyc w... Miara Ukojenia Trzeba by jeszcze obejrzec i po tresci zdecydowac, moze to jakis kryptonim akcji albo jakiegos gizmo lub doomsday machine Ja osobiscie czekam na naszych zlotych tlumaczy , spodziewajac sie kolejnego genialnego tlumaczenia typu 'Die Another Day' - "Smierc nadejdzie jutro' "dirty dancing" - wirujacy sex "Die hard" - Szklana Pulapka czy moja perelki "Cool As Ice" prztetlumaczona jako "Milosc w rytmie rap" "Welcome to sarajevo" jako "Aleja Snajperow" Sometimes Happiness, Sometimes Sorrow - Czasem s³oñce czasem deszcz Perfect storm - Gniew oceanu Niniejszy post przedstawia opinie autora w dniu dzisiejszym, na datê jego publikacji. Nie mog± byæ one wykorzystane przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym nastêpuj±cym po nim dniu :]
|
| yanovitz | Post #4 2008-02-15 17:28:42 (5 miesiêcy temu) |
Z nami od: 10-12-2007 |
A pamietacie mlodego Sztura?
"F%$* you - terefere - F$%* you too - ciebie tez terefere" Je¶li pracujesz z oddaniem przez osiem godzin, mo¿esz w koñcu zostaæ szefem, by pracowaæ przez dwana¶cie. Robert Frost
|
| marcinb | Post #5 2008-02-15 19:09:54 (5 miesiêcy temu) |
moze to ulatwi:
1 - Bond 22 2 - Bond 22 3 - Bond 22 - MI6 News Grant me serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and wisdom to know the difference.
|
| Andrew_Bird | Post #6 2008-03-10 01:52:18 (4 miesi±ce temu) |
Z nami od: 01-11-2007 |
Quantum of Solace
Quantum = 1. kwantum, ilo¶æ, kwota - 2. fiz. kwant, kwantowy Solace = pocieszenie, pociecha, ulga, pocieszyæ, sprawiæ ulgê to derive solace from something = pocieszyæ (-szaæ) siê czym¶ to solace oneself with something = znale¼æ (znajdowaæ) pociechê (ulgê) w czym¶ |
| Andrew_Bird | Post #7 2008-03-10 01:55:06 (4 miesi±ce temu) |
Z nami od: 01-11-2007 |
Quantum of Solace =
Nieco ulgi Odrobina pociechy Dawka zapomnienia Odrobina ulgi Nieco zapomnienia |