MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Easy English

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

Str 5 z 8

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

LEVEL27

Post #1 Ocena: 0

2008-01-07 10:55 (18 lat temu)

LEVEL27

Z nami od: 13-11-2007

Witaj yanovitz,

>Uwazam, ze nie da sie zaszufladkowac procesu nauki jezyka, tym bardziej jezyka obcego (co rozni sie diametralnie od nabywania jezyka pierwszego) i sprowadzic go do jednej metody.
- Ja dokładnie o tym piszę.Nigdy i nigdzie nie napisałem ze mój sposób jest najlepszy i jedyny (chociaz za kazdym razem ktoś mi to wmawia), poniewaz tak jak napisałeś języka nie da się zaszufladkować - JA to WIEM :).Klasyfikuje go własnie logiczne nauczanie.Uczysz sie co uzyć po IF a nikt Ci nie tłumaczy co naprawdę oznacza WILL i pózniej cały czas wewnętrznie tłumaczysz
IF I WILL....(oczywiście nie mówię to o Tobie tylko używam bezosobowe you).W gramatyce to jeden z najwiekszych błędów napisać will po if ponieważ gramatyka nie rozumie tego wyrazu.Spójrz na nagłówki niektórych gazet lub porozmawiaj z nativami ( tu nie chodzi o brukowce czy niewykształconych ludzi) po if mozna stosowac will tylko trzeba wiedziec co to oznacza.

>Tezy ktore przedstawiasz sa juz ostro debatowane w lieteraturze fachowej i tak naprawde nikt nie jest w stanie definitywnie okreslic jaka metoda/podejscie jest najlepsze.
Zrozum proszę ze Ja nie jestem na wyścigach po złote laury i nie staram się przekazać najlepszej jedynej metody.Tak jak napisałem w artykule - "prezentuję alternatywę dla innych systemów nauki języka a nie najlepszy i jedyny skuteczny system nauczania. Mogę pomóc osobom którym tradycyjne metody nauki nie odpowiadają lub chcą poszerzyć swoją dotychczasową wiedzę."

>Pozwol ze sparafrazuje Twoja wczesniejsza wypowiedz, cos w stylu ze adresujesz metode do kazdego ale nie kazdy ma predyspozycje do przyjecia wiedzy ta droga.
- Predyspozycje sa tu złym słowem ponieważ wprawadzają znowu klasyfikację a tego nigdy nie mozna robić i własciwie nie mamy do tego prawa a juz szczególnie w kontekscie osób.Prawdą jest że nie moge pracować z kazdym i składa się na to wiele powodów których tutaj nie poruszę.Jednym z ważniejszych jest taki że jeśli widzę ze w zaden sposób nie działam na ucznia to oszczędzam jemu i sobie czasu zachęcając go do spróbowania innego sposobu - myslę że jest to
bardzo szczery układ bo nie wyobrażam sobie zebym kogoś na siłe przekonywał ze coś jest tak a nie inaczej
Napisałem już gdzieś na jakims forum:
System jest adresowany do wszystkich jednak pracować mogę tylko z nielicznymi osobami - dlatego są rozmowy kwalifikacyjne.Z badań wynika ze około 5% ludzi na świecie posługuje się ukrytymi strukturami języka tzn. komunikują sie nimi, sa one im potrzebne, dociekają 100% znaczeń wyrazów itd. Reszta osób nie dopuszcza do myśli lub nie potrzebuje lub nie wie ze potrzebuje "deep structure".
- Poniewaz ten cytat jest zle interpretowany na forach słowo wyjasnienia.5% posługuje się - oznacza ze możesz być w tych 5% niewiedząc o tym, natomiast jesli nie jesteś nie oznacza to ze coś jest zle.To jest tylko porównanie ze 5% osób czuje potrzebe komunikowania się ukrytymi strukturami ale nie jest to wyznacznik ze jesteś kimś lepszym czy gorszym.
Jesli napiszę ze 5% ludzi na swiecie ma zakodowane bycie narciarzami ma takie predyspozycje mimo ze moze o tym nie wiedzieć nie oznacza ze 95% nie narciarzy ma sie czuć urażonych, to ze wolisz sanki od nart to twoja wewnętrzna potrzeba i pielęgnuj ją, ciesz się nią, nikt ci nie każe nic zmieniać - powtarzam to nie oto chodzi.

>Tezy ktore przedstawiasz sa juz ostro debatowane w literaturze fachowej.
Debatowana jest teoria tych tez, większość komentujących nie ma pojęcia ze to juz istnieje i jest zbadane.

Pozdrawiam serdecznie i Zapraszam na nowe forum
http://www.e-ang.pl/forum/t,4523,Alternatywny-system-nauki-by-LEVEL27.html

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Netta6

Post #2 Ocena: 0

2008-01-09 18:55 (18 lat temu)

Netta6

Kobieta

Z nami od: 19-01-2006

Nie chcę zaśmiecać forum i zakładać nowego tematu na jedno pytanko dlatego piszę tutaj. Może mi ktoś podać czasownik zakończony na - x ? Wkuwam właśnie angielski i nie bardzo mogę taki znaleźć.
Z góry dziękuję.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #3 Ocena: 0

2008-01-09 19:04 (18 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krunschwitz

Post #4 Ocena: 0

2008-01-09 19:36 (18 lat temu)

krunschwitz

Mężczyzna

Z nami od: 21-05-2006

czy aby napewno mix to czasownik???
Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #5 Ocena: 0

2008-01-09 19:37 (18 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2008-01-09 19:40 (18 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krunschwitz

Post #7 Ocena: 0

2008-01-09 19:42 (18 lat temu)

krunschwitz

Mężczyzna

Z nami od: 21-05-2006

oki dzieki
sam nie bylem pewien:-]
Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #8 Ocena: 0

2008-01-09 19:44 (18 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Netta6

Post #9 Ocena: 0

2008-01-09 20:05 (18 lat temu)

Netta6

Kobieta

Z nami od: 19-01-2006

Dzięki wszystkim za podpowiedź. Pozwolę sobie skorzystać ponownie w razie wątpliwości bo nigdzie tak szybko pomocy nie uzyskam ja na Mojej Wyspie. A może już jest taki temat gdzie można uzyskać pomoc z angielskiego tylko ja go znaleźć nie moglam. jak ktoś wie to proszę o linka.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #10 Ocena: 0

2008-01-09 20:51 (18 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,