Witaj yanovitz
>Wlasnie przebrnalem przez forum do ktorego link podajesz i musze przyznac ze niewiele sie dowiedzialem o metodzie, podejsciu, systemie czy jak chcesz to nazwac.
A co chciałbyś dokładnie wiedzieć? Główne punkty są tam zawarte.Lenneberg,percepcja,analiza rozumowania aplikanta i znalezienie rozwiązania,głębsze zagadnienia są analizowane na podstawie uniwersalności liter.
Ciekawe w Callan informuja ze metoda polega na powtarzaniu,powtarzaniu,powtarzaniu,powtarzaniu i jest to akceptowane, Sita - dzięki centralizacji półkul mózgowych i magicznych okularów idiomy i gramatyka to pestka - i również nikt tego nie podważa i jest rozumiane w 100%

, powiem tak System który przedstawiam polega na zrozumieniu zagadnienia a nie na powtarzaniu.Jesli komus to nie odpowiada proszę spróbować czegoś innego.Nie opisuję systemu który działa na wszystkich, sa potrzebne pewne predyspozycje dlatego system adresuje do wszystkich choć wiem ze mogę pracować tylko z nielicznymi z wielu różnych powodów.
>Czytalem Lennenberga, Chomskiego, Krashena i innych na ktorych ta metoda prawdopodobnie sie opiera ale z twoich postow trudno wywnioskowac cos konkretnego. Po za tym te poglady sa juz mocno zdezaktualizowane.
Nie bardzo rozumiem o jakiej dezaktualizacji piszesz.Nie wyobrażam sobie jak badania Lenneberga mogą być nieaktualne skoro Ty i Ja i wszyscy inni pozyskaliśmy język ojczysty naturalną drogą.
>Abstrahujac, myslalem ze dowiem sie czegos nowego wchodzac na to forum a tak tylko przepychanki.
Za to nie mogę odpowiadać.Jestem posądzany o różne rzeczy choć na razie nikt nic nie może udowodnić.
Jezeli chodzi o "coś nowego" - nie odkrywam Ameryki, prezentuję inny sposów patrzenia na zagadnienie, dla jednych to nowość dla innych nie dla jeszcze innych wogóle nie przydatne informacje.
Powstał już dział na
http://www.e-ang.pl/forum/t,4523,Alternatywny-system-nauki-by-LEVEL27.html
gdzie mam nadzieję poziom bedzie równie kulturalny jak tutaj.
>A szkoda, wg mnie kazda metoda czy podejscie ma jakas wartosc nawet tak groteskowe ja SITA czy Dogme. tylko najpierw chcialbym ja poznac co okazalo sie niemozliwe.
Ja też uważam ze każda metoda ma jakąś wartość, zadnej nie neguję i zadnej nie wywyższam.Niech każdy szuka i odnajduje tego czego potrzebuje.
Przepraszam admina ale chciałbym podać link do oficjalnej strony opisujacej system.
Zapraszam do udziału w dyskusjach a tych którzy są zainteresowani zgłębianiem głębokich tajników języka
angielskiego na gg
http://www.e-ang.pl/267,Alternatywny_system_nauki.html
Witaj Tlumacz_Ania.
To prawda ze wszyscy chętnie komentują moje wypowiedzi na forach, nie ma dla mnie znaczenia czy to krytyka czy nie, zastanawiam sie tylko ze nikt nie może opisać swojej metody i sposobów.Jeżeli macie lepszy sposób nie polegajacy na powtarzaniu czy siedzeniu z ksiązką cały dzień - napiszcie proszę, załóżcie wątek, zachęcie innych itd
Potraktujcie twórczo swoje rozważania.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie i zapraszam do nowo powstałego wątku na www.e-ang.pl
Oczywiscie postaram się zajrzeć Tutaj od czasu do czasu.
Szczęsliwego Nowego Roku