MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Szkola liverpool

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Kadroma

Post #1 Ocena: 0

2018-10-22 19:21:13 (7 lat temu)

Kadroma

Kobieta

Z nami od: 22-10-2018

Witam pewnie już był taki wątek ale nie mogę znaleźć. Mam pytanie do mam świeżo przybyłych. Chodzi o dzieci w wieku 5 i 6 lat jak długo czekaliscie na miejsce w szkole ? Chodzi o przyjecie w trakcie roku szkolnego . Zostałam poinformowana że jeżeli chodzi o dzieci w tym wieku nie składa się żadnej aplikacji online ( jeżeli jest już po rekrutacji ) aplikację należy składać dla starszych dzieci i w przypadku takich też dzieci council musi znaleźć miejsce gdyby żadna szkola nie chciała przyjąć . W takim wypadku jeżeli moje dzieci nie dostaną się do żadnej szkoły to pozostaje lista oczekujących? Nie da się nic zrobić pomimo tego że jest obowiązek szkolny? Pan w councilu powiedział że oni w przypadku dzieci w tym.wieku nic nie zrobią ale nie był przekonujący

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

karjo1

Post #2 Ocena: 0

2018-10-22 22:00:00 (7 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Kontakt z wybranymi szkolami i skladanie aplikacji bezposrednio do nich:
zapisy w czasie roku szkolnego

Do góry stronyOffline

Kadroma

Post #3 Ocena: 0

2018-10-22 23:42:15 (7 lat temu)

Kadroma

Kobieta

Z nami od: 22-10-2018

Ok czyli rozumiem że nic nie przyspiesze i jest możliwość że mamy pazdziernik a miejsce się zwolni przykładowo w maju. Z ciekawości chciałam wiedzieć jak było u innych w podobnej sytuacji ile czekaliscie na szkole ?

[ Ostatnio edytowany przez: Kadroma 22-10-2018 23:43 ]

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #4 Ocena: 0

2018-10-23 01:09:25 (7 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

W UK nie ma obowiazku szkolnego, jest obowiazek edukacji dzieci, ale do szkoly chodzic nie musza. Pytalas w szkolach sama?
Ada

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,