MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kupno samochodu w UK

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ozziesan

Post #1 Ocena: 0

2013-02-17 08:06:01 (12 lat temu)

ozziesan

Mężczyzna

Z nami od: 25-01-2013

A jak wyglada sprawa z instalacja LPG w samochodach, wiem że tu nie ma problemu robiąc MOT nie traktuja LPG jako upośledzenia samochodu itd. Interesuje mnie czy trzeba gdzieś to zgłaszać i czy wiążą się z tego tytułu jakieś koszty typu wyższy inshurance, czy może jako że emisja spalin spada możliwe jest zmniejszenie TAX ROAD.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2013-02-17 08:47:41 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

bloby00

Post #3 Ocena: 0

2013-02-17 15:08:24 (12 lat temu)

bloby00

Mężczyzna

Z nami od: 23-01-2008

Kilka punktów odnośnie samochodów na LPG:

- LPGA - ubezpieczalnie normalnie wymagają tego certyfikatu. Jeśli samochód go nie ma to istnieje możliwość jego zrobienia, jednak lepiej upewnić się przed kupieniem.

- Kwota ubezpieczenia i wysokość taxu zazwyczaj się nie zmieniają przy LPG. Zwłaszcza jak się porówna do benzyniaka.

- Jeszcze nie tak dawno temu można było nie płacić za londyński Congestion Charge mając auto na LPG, jednak po pierwsze nie było łatwo tą zniżkę dostać, zaś po drugie w zeszłym roku zmienili przepisy w tej kwestii.

- Trochę problemem może być mała ilość stacji z LPG. Tzn, jest ich całkiem sporo ale jak się porówna do ogólnej ilości stacji i popatrzy na Polskę to jest to faktycznie mało. Wkurzające jest jak niektóre stacje mają LPG ale nie pokazują z daleka że go sprzedają. Co więcej, dosyć często zdarzają się braki gazu lub awarie urządzeń na stacjach.

- Zmniejszenie opłaty za TAX Road (jak i ewentualna możliwość uzyskania zerowej opłaty za wjazd do londyńskiej CC) bazuje chyba teraz na faktycznej emisji spalin. Jako jednak, że LPG nie jest jedynym paliwem (bo można jechać też na benzynie) to pewnie chodzi tutaj o ogólne spalanie samochodu, więc nawet nie wiem czy LPG będzie miało na to jakiś wpływ.

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2013-02-17 15:21:17 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

bloby00

Post #5 Ocena: 0

2013-02-17 16:28:40 (12 lat temu)

bloby00

Mężczyzna

Z nami od: 23-01-2008

Cytat:

2013-02-17 15:21:17, Wredny-Werdew napisał(a):
Tu możesz sprawdzić gdzie masz LPG w swojej okolicy.
A co do braku lub zepsutych pomp, jeszcze się nie spotkałem z tym.

Ja miałem mapkę LPG ze sobą zawsze Go-Autogas i widzę, że istnieje nawet możliwość wgrania do nawigacji które stacje mają LPG.

W zachodnim Londynie mogę Ci nawet wymienić stacje które regularnie miały popsute pompy lub brak gazu. Może akurat te były takie pechowe ;) Najśmieszniej było jak chciałem sobie zatankować gaz i dopiero na 3-ciej stacji trafiałem na jego dostępność (oczywiście byłem tylko w tych w których wiedziałem, że gaz mają).

Do góry stronyOffline

ozziesan

Post #6 Ocena: 0

2013-02-17 19:41:24 (12 lat temu)

ozziesan

Mężczyzna

Ehhh i jak to zwykle bywa nie poszło zdjęcia były piękne, ale na miejscu okazało się że nie to złoto co się świeci.Z zewnątrz piękna zero rys itd. środek zapuszczony że strach, chyba ktoś piasek i cement woził. Wracam do punktu wyjścia, ale jak na razie brak pomysłów co wybrać i jaką markę. Może Wy pomożecie, w grę wchodzą mini vany lub kombi tak do 3000 funtów. Najlepiej gdzieś w okolicach southport liverpool moze wy cos wyszukacie ja już nie mam pomysłów na dzisiaj.

Do góry stronyOffline

ozziesan

Post #7 Ocena: 0

2013-03-19 20:05:32 (12 lat temu)

ozziesan

Mężczyzna

No i kupione, warto było poczekać bo trafiła sie piekna czarna perła. Honda accord kombi 2.2 ON w full wersji, wiec czasami warto pomeczyć oczy przy kompie szukajac auta.

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2013-03-19 20:08:51 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

eMaSad

Post #9 Ocena: 0

2013-03-19 20:08:58 (12 lat temu)

eMaSad

Kobieta

Z nami od: 26-01-2013

No to gratulacje i bezwypadkowej jazdy życzę:)

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,