MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Buraki na barszcz

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 5 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2011-12-22 23:41:53 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Adacymru

Post #2 Ocena: 0

2011-12-23 00:13:36 (13 lat temu)

Adacymru

Posty: n/a

Konto usunięte

Cytat:

2011-12-22 23:18:51, martunia2302 napisał(a):
Cytat:

2011-12-22 20:49:40, Dwunasty napisał(a):
Martunia a chcesz się założyć? :)
Hm kusisz :-D, A tak powaznie raz zrobilam barszczyk z tych buraczkow juz ugotowanych. Mial kolor brazowy lekko, i zero smaku burakow. Nie wiem moze masz jakis super przepis ,z mila checia go sprawdze:-].


Sok z cytryny albo ocet dodany pomaga utrzymac kolor.
Ada

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

martunia2302

Post #3 Ocena: 0

2011-12-23 00:20:44 (13 lat temu)

martunia2302

Posty: 1506

Kobieta

Z nami od: 18-10-2010

Skąd: Londyn

Cytat:

2011-12-23 00:13:36, Adacymru napisał(a):
Cytat:

2011-12-22 23:18:51, martunia2302 napisał(a):
Cytat:

2011-12-22 20:49:40, Dwunasty napisał(a):
Martunia a chcesz się założyć? :)
Hm kusisz :-D, A tak powaznie raz zrobilam barszczyk z tych buraczkow juz ugotowanych. Mial kolor brazowy lekko, i zero smaku burakow. Nie wiem moze masz jakis super przepis ,z mila checia go sprawdze:-].


Sok z cytryny albo ocet dodany pomaga utrzymac kolor.
Wiem kochana, zawsze go dodaje. Niestery buraki juz gotowane wczesniej, nie daja tego koloru,i smaku.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

znowu-ciupek

Post #4 Ocena: 0

2011-12-23 12:14:27 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Posty: 4642

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Skąd: hove

Cytat:

2011-12-23 00:20:44, martunia2302 napisał(a):
Cytat:

2011-12-23 00:13:36, Adacymru napisał(a):
Cytat:

2011-12-22 23:18:51, martunia2302 napisał(a):
Cytat:

2011-12-22 20:49:40, Dwunasty napisał(a):
Martunia a chcesz się założyć? :)
Hm kusisz :-D, A tak powaznie raz zrobilam barszczyk z tych buraczkow juz ugotowanych. Mial kolor brazowy lekko, i zero smaku burakow. Nie wiem moze masz jakis super przepis ,z mila checia go sprawdze:-].


Sok z cytryny albo ocet dodany pomaga utrzymac kolor.
Wiem kochana, zawsze go dodaje. Niestery buraki juz gotowane wczesniej, nie daja tego koloru,i smaku.

Dlatego ze sa już ugotowane.
Równie dobrze można by próbować ugotować rosół z kurczaka z rożna.Też dziesieciu powie że głupi a jedenasty( nie odbierać jako aluzje do uzytkownika Dwunasty ;-) )weźmie i ugotuje:-].

Taki barszczyk to jak schabowy z kurczaka...Wszyscy wiedzą że nie istnieje a niektórzy go jedli:-]:-]:-]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #5 Ocena: 0

2011-12-23 12:58:38 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

anna69

Post #6 Ocena: 0

2011-12-23 13:23:50 (13 lat temu)

anna69

Posty: 6324

Kobieta

Z nami od: 06-08-2008

Skąd: W Yorkshire

a ja buraki kupuje w Farm Shop i sa zawsze przepyszne a zamiast octu czy soku z cytryny dodaje zawsze troche koncetratu barsczu z Krakusa - koniecznie Krakus bo z innego nie wychodzi tak smacznie :-) i co roku z mezem sie zajadamy :-)

Smacznego :-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

Post #7 Ocena: 0

2011-12-23 14:27:44 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #8 Ocena: 0

2011-12-23 16:08:50 (13 lat temu)

krakn

Posty: 40201

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Skąd: Caterham

Tylko z buraków, Beata kupuje koncentraty a ja je po roku albo dwóch wylewam :))

Buraczki kupuje u kolorowych, lub polskie sklepy, bywa że i sailnburym
Ale dziś były liche, zaraz wsiadam na moto i grzeje po polskich sklepach bo niektórych rzeczy mi brakuje a samochodem po godzinie 13 tej była już masakra dostać się do niektórych sklepów.

Co do "zakwaszania" i utrwalania smaku to daje sok z wyciśnietej cytryny, wg smaku 1-2 szt.
Lub Ocet Vinaigrette, biały.

Czasami robię też tak że buraki kiszę w słoiku tak jak ogórki, z dodatkiem czosnku i skórki z żytniego chleba, po około 1-2 tygodni otrzymuje się bardzo silny ekstrakt o bardzo intensywnym kolorze, do tego ma naturalny lekko kwaskowy smak.

Zalewa się tym wywar i dba by bardzo delikatnie się gotowało, zupełnie jak na dobry rosołek z wielu mięs, nie może się bardzo gotować bo też może stracić czerwony kolor.
:/
kurde zaśliniłem się :))
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #9 Ocena: 0

2011-12-23 16:41:25 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #10 Ocena: 0

2011-12-23 17:51:33 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 5 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,