Str 5 z 6 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2011-12-22 23:41:53 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Adacymru | Post #2 Ocena: 0 2011-12-23 00:13:36 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2011-12-22 23:18:51, martunia2302 napisał(a): Cytat: 2011-12-22 20:49:40, Dwunasty napisał(a): Martunia a chcesz się założyć? ![]() ![]() ![]() Sok z cytryny albo ocet dodany pomaga utrzymac kolor.
Ada
|
martunia2302 | Post #3 Ocena: 0 2011-12-23 00:20:44 (13 lat temu) |
Z nami od: 18-10-2010 Skąd: Londyn |
Cytat: 2011-12-23 00:13:36, Adacymru napisał(a): Cytat: 2011-12-22 23:18:51, martunia2302 napisał(a): Cytat: 2011-12-22 20:49:40, Dwunasty napisał(a): Martunia a chcesz się założyć? ![]() ![]() ![]() Sok z cytryny albo ocet dodany pomaga utrzymac kolor. |
znowu-ciupek | Post #4 Ocena: 0 2011-12-23 12:14:27 (13 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-02-2010 Skąd: hove |
Cytat: 2011-12-23 00:20:44, martunia2302 napisał(a): Cytat: 2011-12-23 00:13:36, Adacymru napisał(a): Cytat: 2011-12-22 23:18:51, martunia2302 napisał(a): Cytat: 2011-12-22 20:49:40, Dwunasty napisał(a): Martunia a chcesz się założyć? ![]() ![]() ![]() Sok z cytryny albo ocet dodany pomaga utrzymac kolor. Dlatego ze sa już ugotowane. Równie dobrze można by próbować ugotować rosół z kurczaka z rożna.Też dziesieciu powie że głupi a jedenasty( nie odbierać jako aluzje do uzytkownika Dwunasty ![]() ![]() Taki barszczyk to jak schabowy z kurczaka...Wszyscy wiedzą że nie istnieje a niektórzy go jedli ![]() ![]() ![]() |
Post #5 Ocena: 0 2011-12-23 12:58:38 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
anna69 | Post #6 Ocena: 0 2011-12-23 13:23:50 (13 lat temu) |
Z nami od: 06-08-2008 Skąd: W Yorkshire |
a ja buraki kupuje w Farm Shop i sa zawsze przepyszne a zamiast octu czy soku z cytryny dodaje zawsze troche koncetratu barsczu z Krakusa - koniecznie Krakus bo z innego nie wychodzi tak smacznie
![]() ![]() Smacznego ![]() |
Post #7 Ocena: 0 2011-12-23 14:27:44 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
krakn | Post #8 Ocena: 0 2011-12-23 16:08:50 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Tylko z buraków, Beata kupuje koncentraty a ja je po roku albo dwóch wylewam
![]() Buraczki kupuje u kolorowych, lub polskie sklepy, bywa że i sailnburym Ale dziś były liche, zaraz wsiadam na moto i grzeje po polskich sklepach bo niektórych rzeczy mi brakuje a samochodem po godzinie 13 tej była już masakra dostać się do niektórych sklepów. Co do "zakwaszania" i utrwalania smaku to daje sok z wyciśnietej cytryny, wg smaku 1-2 szt. Lub Ocet Vinaigrette, biały. Czasami robię też tak że buraki kiszę w słoiku tak jak ogórki, z dodatkiem czosnku i skórki z żytniego chleba, po około 1-2 tygodni otrzymuje się bardzo silny ekstrakt o bardzo intensywnym kolorze, do tego ma naturalny lekko kwaskowy smak. Zalewa się tym wywar i dba by bardzo delikatnie się gotowało, zupełnie jak na dobry rosołek z wielu mięs, nie może się bardzo gotować bo też może stracić czerwony kolor. :/ kurde zaśliniłem się ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Post #9 Ocena: 0 2011-12-23 16:41:25 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #10 Ocena: 0 2011-12-23 17:51:33 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|