Zastanawiam się tylko nad jednym/ uprzedzam,że jestem kompletnym laikiem w tych sprawach/ - skoro chodzi o odcinek lędżwiowy,czy nie było możliwości,żebyś położyła się odwrotnie i żeby do komory wjechało całe ciało,a głowa została na zewnątrz?
Str 4 z 5 |
|
---|---|
NoNickname | Post #1 Ocena: 0 2012-08-25 14:36:35 (13 lat temu) |
Z nami od: 10-02-2011 Skąd: * |
Bardzo Ci współczuję
![]() Zastanawiam się tylko nad jednym/ uprzedzam,że jestem kompletnym laikiem w tych sprawach/ - skoro chodzi o odcinek lędżwiowy,czy nie było możliwości,żebyś położyła się odwrotnie i żeby do komory wjechało całe ciało,a głowa została na zewnątrz? |
gosiaczek3006 | Post #2 Ocena: 0 2012-08-25 14:46:15 (13 lat temu) |
Z nami od: 20-12-2010 Skąd: Crewe |
Ja w Polsce robilam wiekszoac mozliwych badan i wlasnie rezonans tez,oprocz tego tomograf glowy....tez bylam przerazona ,mialam wizje,ze zalabne a caly personel za szyba i nikt mi nie pomoze,ze udusze sie tam itd
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [ Ostatnio edytowany przez: gosiaczek3006 25-08-2012 14:47 ] ...Jesli dozyjesz 100 lat,to ja chce zyc 100 lat minus jeden dzien,zebym nigdy nie musiala zyc bez Ciebie....
|
Nie_z_tej_bajki | Post #3 Ocena: 0 2012-08-25 15:17:16 (13 lat temu) |
Z nami od: 23-08-2010 Skąd: Tam, gdzie pachnie kawą ;-) |
Cytat: 2012-08-25 14:36:35, NoNickname napisał(a): Bardzo Ci współczuję ![]() Zastanawiam się tylko nad jednym/ uprzedzam,że jestem kompletnym laikiem w tych sprawach/ - skoro chodzi o odcinek lędżwiowy,czy nie było możliwości,żebyś położyła się odwrotnie i żeby do komory wjechało całe ciało,a głowa została na zewnątrz? No tez o to pytalam - babeczka powiedziala, ze nie... a to troche bez sensu - bo jakbym wlasnie wjechala nogami do tuby, to glowa zostalaby na zewnatrz... ![]() Maja wyslac list do mojego GP, zeby wymyslil jakis sposob na to badanie... Myslalam, ze sobie poradze, ze jakos to zwlacze... Probowalam 3 razy. Za trzecim razem jednak bylo najgorzej... Nastapila tzw hiperwentylacja i koniec - po mnie ![]() I jestem na siebie wsciekla... ![]() ![]() Nie myśl o szczęściu. Nie przyjdzie - nie zrobi Ci zawodu.... Przyjdzie - zrobi niespodziankę :D.
W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!!
![]() |
NoNickname | Post #4 Ocena: 0 2012-08-25 15:52:32 (13 lat temu) |
Cytat: 2012-08-25 15:17:16, Nie_z_tej_bajki napisał(a): No tez o to pytalam - babeczka powiedziala, ze nie... a to troche bez sensu - bo jakbym wlasnie wjechala nogami do tuby, to glowa zostalaby na zewnatrz... ![]() Maja wyslac list do mojego GP, zeby wymyslil jakis sposob na to badanie... Myslalam, ze sobie poradze, ze jakos to zwlacze... Probowalam 3 razy. Za trzecim razem jednak bylo najgorzej... Nastapila tzw hiperwentylacja i koniec - po mnie ![]() I jestem na siebie wsciekla... ![]() ![]() Może porozmawiaj z GP,zapytaj,czy faktycznie nie ma takiej możliwości,bo tak z ciekawości poszperałam w necie i popatrz,że i w ten sposób wykonują badania. Nie bądź wściekła,to i tak w niczym nie pomoże - szkoda nerwów ![]() |
Nie_z_tej_bajki | Post #5 Ocena: 0 2012-08-25 16:04:34 (13 lat temu) |
Ja juz wczoraj na YT widzialam wlasnie, jak robia to badanie, a glowa jest na zewnatrz.
Tym bardziej, ze u mnie chodzi o kręgosłup ledzwiowo - krzyzowy. Wygrzebalam tez teraz w necie, ze mozna zrobic to badanie pod narkoza, albo sedation - to moja nadzieja ![]() A cisnienie dopiero mi schodzi teraz... ![]() Nie myśl o szczęściu. Nie przyjdzie - nie zrobi Ci zawodu.... Przyjdzie - zrobi niespodziankę :D.
![]() |
|
|
NoNickname | Post #6 Ocena: 0 2012-08-25 16:46:41 (13 lat temu) |
Już nie raz przekonałam się,że większość ludzi wykonuje swoje obowiązki po najmniejszej linii oporu,a wystarczyłoby odrobinę dobrej woli,żeby człowiekowi pomóc np.jak boli ząb,to od razu rwać,bo z leczeniem to już za dużo roboty.
I może być tak,że na taką pielęgniarkę trafiłaś,która nie wiedziała/nie miała pojęcia,że można położyć się w innej pozycji,a nie chciało jej się kogokolwiek zapytać. A może to taki rodzaj aparatu,że nie można było - nie wiem. Teraz przygotuj się dobrze,przed spotkaniem z GP - poczytaj i porządnie go "przemagluj" ![]() Może faktycznie narkoza,albo zastrzyk typu "głupi jaś" ![]() |
Nie_z_tej_bajki | Post #7 Ocena: 0 2012-08-25 16:51:03 (13 lat temu) |
Wiesz co... jak ide z moim starszym synem do lekarza, albo na oddzial ( a bywamy tam dosc czesto ), to potrafie wszystko utrzymac w porzadku ( moim
![]() W dzisiejszej sytuacji najgorsze bylo to, ze w jednej sekundzie zrobilam sie... bezradna ![]() Mniejsza niz moj syn, bezbronna, nie poradzilam sobie... Pierwszy raz w zyciu chyba... Przed spotkaniem z GP dobrze sie przygotuje - poza tym tam nie bedzie tej "tuby", wiec mnie nie "zatka" ![]() Nie myśl o szczęściu. Nie przyjdzie - nie zrobi Ci zawodu.... Przyjdzie - zrobi niespodziankę :D.
![]() |
NoNickname | Post #8 Ocena: +1 2012-08-25 17:02:55 (13 lat temu) |
Ze mną jest podobnie
![]() Zachowuje zimną krew,mam "otwarty" umysł,doradzam - po prostu nie ma sprawy,której bym nie załatwiła ... komuś. A czasami czuję się bezbronna jak dziecko,w obliczu problemow które mnie dotyczą ![]() Wpędzam w zdumienie najbliższych,pytając się o naprawdę błahe sprawy,które urastają we mnie do rangi problemu. Ja po prostu jestem panikarą w sytuacjach,które mnie bezpośrednio dotyczą ![]() |
12__LP | Post #9 Ocena: 0 2012-08-25 17:21:33 (13 lat temu) |
Z nami od: 12-05-2012 Skąd: L |
Spotkanie z GP i powiedzenie o klaustrofobii powinno wystarczyć by zorganizować MRI under sedation (zwłaszcza po nieudanej probie). To niestety wymaga więcej przygotowań ze strony szpitala , ponieważ trzeba zorganizować anestezjologa , który będzie podawał sedation a potem łózko na oddziale do czasu pełnego rozbudzenia( w dzisiejszych czasach z tym jest jeszcze trudniej) W niektórych szpitalach tego nie robią . GP będzie wiedział.
|
Nie_z_tej_bajki | Post #10 Ocena: 0 2012-08-25 17:25:25 (13 lat temu) |
Dziękuję 12__LP
![]() Miałam usuwane zęby pod sedation i nie trzeba było łóżka - wracałam do domu po wybudzeniu z zastrzeżeniem, że przez 24 godziny nie mogę nawet sobie sama wody na kawę zagotować i ktoś musi ze mną być ![]() Najdziwniejsze jest to, że moja GP wie o klaustrofobii... I chyba mnie po prostu olała... [ Ostatnio edytowany przez: Nie_z_tej_bajki 25-08-2012 17:31 ] Nie myśl o szczęściu. Nie przyjdzie - nie zrobi Ci zawodu.... Przyjdzie - zrobi niespodziankę :D.
![]() |