MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zupki chińskie Vifon - Spisek, pół żartem pół serio.

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

franklyn

Post #1 Ocena: 0

2010-04-08 15:04:07 (15 lat temu)

franklyn

Z nami od: 27-05-2007

Witam, wszystkich.
Chyba odkryłem spisek. Spisek przeciwko nam - Polakom.

Z racji tego, iz jestem wielkim amatorem chińszczyzny sprzedawanej w torebkach a produkowanej przez polska firmę VIFON, zauważyłem, dziwna praktykę tej firmy. Zupka chińska, zakupiona w byle jakim polskim sklepie(czyli taka która pochodzi z jakiegoś tam hurtowego importu) np. taka jakaś kurczakowa (łagodna), ma w środku dwie torebki. Jedną dużą, drugą małą. Ta duża to jakas przyprawa w proszku (pewnie ten sproszkowany kurczak) a druga mniejsza to chyba tłuszcz tego kurczaka.

Jakiez było moje zdziwienie kiedy zobaczyłem taką samą zupkę chińską w sklepie Tesco na polskiej półeczce.(identyczny smak - flavour jak kto woli ;)) Zupka wygląda inaczej, ma tam jakieś Anglojęzyczne napisy, ładniejsze opakowanie i w ogóle wygląda gites. Jest też oczywiście sporo tańsza niż, w jakimkolwiek polskim sklepie.Najprawdopodobniej zupka pochodzi z jakiegoś poważnego importu "Tesco". Zanabyłem sobie taką oto zupkę. Przyszedłem do domu, postanowiłęm wszamać i wieeelce się zdziwiłem.

W środku, były równiez dwie torebki, jedna ze sproszkowanym kurczakiem, to ta duża, oraz kolejna DUŻA z tłuszczem kurczakowym.!!

Czuje się oszukany przez firmę VIFON!! I Pytam DLACZEGO!!! CHOLERA DLACZEGO my Polacy zawsze jesteśmy waleni w nasze tyłki!!!

Nawet taka głupia firma, produkująca głupie zupki chińskie potrafi wyprodukować w Polsce produkt dobry, ładny i smaczny(tu nie polemizujemy z moim gustem) i wysłać go na eksport!! Dlaczego to co idzie na Polski rynek zawsze jest złe, do bani itp.

Choćby np. te słynne niemieckie proszki!! Dlaczego u Niemczech potrafią być dobre a w Polsce do bani!!

Strasznie jestem sfrustrowany!

Pozdrawiam

frank.

;)

[ Ostatnio edytowany przez: franklyn 08-04-2010 15:05 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

frelcia

Post #2 Ocena: 0

2010-04-08 15:18:16 (15 lat temu)

frelcia

Kobieta

Z nami od: 01-05-2007

Cytat:

2010-04-08 15:04:07, franklyn napisał(a):
Witam, wszystkich.
Chyba odkryłem spisek. Spisek przeciwko nam - Polakom.

Z racji tego, iz jestem wielkim amatorem chińszczyzny sprzedawanej w torebkach a produkowanej przez polska firmę VIFON, zauważyłem, dziwna praktykę tej firmy. Zupka chińska, zakupiona w byle jakim polskim sklepie(czyli taka która pochodzi z jakiegoś tam hurtowego importu) np. taka jakaś kurczakowa (łagodna), ma w środku dwie torebki. Jedną dużą, drugą małą. Ta duża to jakas przyprawa w proszku (pewnie ten sproszkowany kurczak) a druga mniejsza to chyba tłuszcz tego kurczaka.

Jakiez było moje zdziwienie kiedy zobaczyłem taką samą zupkę chińską w sklepie Tesco na polskiej półeczce.(identyczny smak - flavour jak kto woli ;)) Zupka wygląda inaczej, ma tam jakieś Anglojęzyczne napisy, ładniejsze opakowanie i w ogóle wygląda gites. Jest też oczywiście sporo tańsza niż, w jakimkolwiek polskim sklepie.Najprawdopodobniej zupka pochodzi z jakiegoś poważnego importu "Tesco". Zanabyłem sobie taką oto zupkę. Przyszedłem do domu, postanowiłęm wszamać i wieeelce się zdziwiłem.

W środku, były równiez dwie torebki, jedna ze sproszkowanym kurczakiem, to ta duża, oraz kolejna DUŻA z tłuszczem kurczakowym.!!

Czuje się oszukany przez firmę VIFON!! I Pytam DLACZEGO!!! CHOLERA DLACZEGO my Polacy zawsze jesteśmy waleni w nasze tyłki!!!

Nawet taka głupia firma, produkująca głupie zupki chińskie potrafi wyprodukować w Polsce produkt dobry, ładny i smaczny(tu nie polemizujemy z moim gustem) i wysłać go na eksport!! Dlaczego to co idzie na Polski rynek zawsze jest złe, do bani itp.

Choćby np. te słynne niemieckie proszki!! Dlaczego u Niemczech potrafią być dobre a w Polsce do bani!!

Strasznie jestem sfrustrowany!

Pozdrawiam

frank.

;)

[ Ostatnio edytowany przez: <i>franklyn</i> 08-04-2010 15:05 ]

Bedzie dobrze, chodz przytule Cie:-]:-]:-]
:-)

Do góry stronyOffline

franklyn

Post #3 Ocena: 0

2010-04-08 15:19:20 (15 lat temu)

franklyn

Naprawdę? Czy ja juz zwariowałem, czy to jescze chwilę potrwa .....

Do góry stronyOffline

Jess31

Post #4 Ocena: 0

2010-04-08 15:23:05 (15 lat temu)

Jess31

Kobieta

Z nami od: 17-06-2008

frank, nie chce cie straszyc ale zupki nie tylko roznia sia "wielkoscia" a moze "iloscia" zawartosci ale na dodatek ze zgroza odkrylam ostatnio pare dodatkow funkcyjnych i to nie tylko w jednym opakowaniu :-] :-]:-]

a propo zupek

[ Ostatnio edytowany przez: Jess31 08-04-2010 16:00 ]

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2010-04-08 15:23:54 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

anna69

Post #6 Ocena: 0

2010-04-08 15:37:29 (15 lat temu)

anna69

Kobieta

Z nami od: 06-08-2008

oj bidaku - otrzyj nosek, zaluz krteczke i szoruj do tesco po zapas twojego przysmaku - bo zaraz reszta poloni z MW ci wykupi - i zostana tylko te wybrakowane z pl sklepow......:-)

Do góry stronyOffline

stokesay

Post #7 Ocena: 0

2010-04-08 15:42:24 (15 lat temu)

stokesay

Mężczyzna

Z nami od: 30-05-2007

Nie licha historia :-D
Wielu guru mówi, żeby unikać złego towarzystwa, póki się nie jest Mistrzem

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

anielka

Post #8 Ocena: 0

2010-04-08 15:43:41 (15 lat temu)

anielka

Kobieta

Z nami od: 13-08-2007

Ale sie usmialam.

I to sie nadaje do telewizji:-]:-]

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

midian25

Post #9 Ocena: 0

2010-04-08 15:49:21 (15 lat temu)

midian25

Konto usunięte

Cytat:

2010-04-08 15:43:41, anielka napisał(a):
Ale sie usmialam.

I to sie nadaje do telewizji:-]:-]

Do Sprawy dla reportera:-]pani J napewno by to wyjasniła:-]
"Gotta move out! Keep him at bay kurrrde"

Do góry stronyOffline

franklyn

Post #10 Ocena: 0

2010-04-08 15:59:48 (15 lat temu)

franklyn

Wy się śmiejecie, ale taka jest prawda.... :)
Tak jak napisałem w temacie - to pół żartem , pół serio, ale czasami naprawdę mnie to wkurza, jak człowiek widzi jak jest dookoła. Przecież juz za komuny tak było, że samochód eksportowy był o niebo lepiej wyposażony niz krajowy, nie prawdaż ?

pozdr

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,