Str 4 z 30 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
kedamian |
Post #1 Ocena: 0 2010-07-09 14:03:36 (15 lat temu) |
Z nami od: 09-07-2010 Skąd: North-West |
Cytat:
2010-07-09 13:58:10, avon02 napisał(a):
Zgadza się jestem Liderem Avon i pracuje opiekując się moją grupą,ta praca pochłania mi cały mój wolny czas
No to faktycznie bardzo zapracowana jestes. Znajdujesz czas dla dzieci w takim natloku obowiazkow? Teraz kolejne jeszcze dojdzie za jakis czas.... Chyba masz odpowiedzialne zajecie wkoncu zalezy od Ciebie los Twojej grupy. Ale pomimo wszystko czas na MW znajdujesz
Czy Wasza oferta handlowa skierowana jest glownie do Polakow tutaj?
|

|
 |
|
|
avon02 |
Post #2 Ocena: 0 2010-07-09 14:11:50 (15 lat temu) |
Z nami od: 28-04-2010 Skąd: Gdzieś na końcu świata. |
Wiesz co powiem tak;
wiele ludzi nie traktuje poważnie pracy w Avon twierdząc,że jest to dodatkowe zajęcie i niskie dochody.Ja mam zupełnie inne zdanie na ten temat,a mianowicie jeśli przykładasz się do pracy i traktujesz ja poważnie to naprawdę idzie zarobić.Praca ta wymaga poświęcenia,ciągłe odbieranie telefonów wiele czasu spędzam na pisaniu i wysyłaniu e-maili itd.....
Oferta skierowana jest do wszystkich nie tylko do polaków ale powiem Ci,że najwięcej polaków zgłasza się do współpracy,dlatego że łatwiej jest w kontaktach no i polski Lider zawsze ma polskie materiały i informacje,a nie wszyscy potrafią porozumieć się w języku angielskim
Podsumowując,moja praca daje mi wiele satysfakcji mam wielu przyjaciół i znajomych i ogólnie jestem w domu z dziećmi. W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca.
|

|

|
|
kedamian |
Post #3 Ocena: 0 2010-07-09 14:21:08 (15 lat temu) |
Fajnie tylko Ci pozazdroscic. Fajnie ze masz mozliwosc laczyc opieke nad dziecmi z praca, sama decydujesz co kiedy i w jakim czasie robisz. Ja nie mam pojecia jak pracuje sie w Avon i na czym ta praca dokladnie polega, czy to jest jakis rodzaj akwizycji? Faktycznie to jest Twoim atutem ze jestes Polka i mozesz przyjmowac do pracy ludzi ktorzy nie znaja angielskiego. Pewnie jeste sbardzo komunikatywna osoba, czyli zupelnym moim pzreciwienstwem. Moje umiejetnosci rozmowy i nawiazywania kontaktow z ludzmi sa tak mizerne, ze pozostaje mi tylko to forum tutaj. Oczywiscie mam przyjaciol znajomych itd ale czlowiek jak nie poznaje nowych ludzi chyba przestaje sie rozwijac w jakims sensie, jesli wiesz co mam na mysli. Mysle ze musisz byc swietna organizatorka i to nie tlyko zawodowo ale i prywatnie by wlasciwie dzielic czas miedzy rodzine i praca. Czy w Polsce tez zajmowalas sie Avonem?
|

|
 |
|
avon02 |
Post #4 Ocena: 0 2010-07-09 14:29:38 (15 lat temu) |
Nie nazwałabym pracy w Avon akwizycją,tu nie chodzisz od domu do domu (chyba,że taki jest Twój plan działania)po prostu pokazujesz katalog z produktami swoim znajomym.
Możesz też zostać Liderem tak jak ja,a wtedy zaczyna się poważna praca polegająca na rekrutacji nowych reprezentantów.Potem opiekujesz się swoją grupą za co Avon wypłaca Ci wynagrodzenie.
W pl.zajmowałam się Avon i byłam na wyższym stanowisku niż tu,ale pracuję nad tym mam swoje cele i zamierzam je osiągnąć  W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca.
|

|

|
|
kedamian |
Post #5 Ocena: 0 2010-07-09 14:38:20 (15 lat temu) |
To wszystko calkime fajnie brzmi. Cele ich realizacja. Dlaczego zdecydowalas sie wyjechac tutaj, i pracowac na nizszym stanowisku? Czy tu wiecej sie zarabia na nizszym stanowisku nie z Polsce na wyzszym? I jakie sa Twoje cele ktore chcesz osiagnac? Mam tylko nadzieje ze nie zabieram Ci zbyt wiele czasu, wkoncu musisz pracowac. W jaki sposob rekrutujesz ludzi? i na czym dokladniej polega to co robisz? podalabys mi jakies ptrzykladowe zadania prace z ktorymi sie borykasz?
|

|
 |
|
|
kedamian |
Post #6 Ocena: 0 2010-07-09 14:42:51 (15 lat temu) |
a jak wogole dzieci sie tu aklimatyzuja Wasze? bo moje wydaje sie ze calkime dobrze, ale jakos nie jest latwo nawiazac kontaktow z innymi rodzicami angielskimi. Nie wime jakie sa wasze doswaidczenia an tym polu?
|

|
 |
|
avon02 |
Post #7 Ocena: 0 2010-07-09 14:48:54 (15 lat temu) |
Wiesz z wyjazdem to było tak,że mąż przyjechał tu jako pierwszy,a ja zostałam w pl z dziećmi dojechałam to męża po 3 latach jego pobytu tutaj.
Jeśli chodzi o pracę to tutaj są zdecydowanie większe możliwości,w pl zjadał mnie ZUS,a tutaj raz na 3 miesiące pacę naprawdę grosze.
Rekrutuję nowych reprezentantów poprzez umieszczanie ogłoszeń w necie.Jeśli chodzi o moje obowiązki to tak jak wcześniej Ci już pisałam,umieszczanie ogłoszeń,odpisywanie na nie,stały kontakt z grupą.
Nie zabierasz mi czasu właśnie lepię pierogi i miło się pisze. W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca.
|

|

|
|
avon02 |
Post #8 Ocena: 0 2010-07-09 14:51:26 (15 lat temu) |
Cytat:
2010-07-09 14:42:51, kedamian napisał(a):
a jak wogole dzieci sie tu aklimatyzuja Wasze? bo moje wydaje sie ze calkime dobrze, ale jakos nie jest latwo nawiazac kontaktow z innymi rodzicami angielskimi. Nie wime jakie sa wasze doswaidczenia an tym polu?
Moje dzieciaki się za klimatyzowały chodzą do szkoły (te starsze)mają przyjaciół.A jeśli chodzi o kontakty z angielskimi rodzicami to u mnie nie ma najmniejszego problemu. W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca.
|

|

|
|
kedamian |
Post #9 Ocena: 0 2010-07-09 14:58:23 (15 lat temu) |
No i mi sie bardzo milo pisze. Pierogi lepisz, moze kiedys i ja dojde do takiego poziomu umiejetnosci kulinarnych ze bede w stanie ugotowac nawet pierogi  3 lata bylas sama w Polsce... dlugo bardzo, mialas jakas pomoc w tym czasie? bardzo dluga ta rozlaka, pewnie teraz jestes niesamowicie szczesliwa ze mozesz wkoncu byc cala rodzina razem w komplecie. no z tym ZUSem to wiem jak to jest w Polsce czllwiek pracuej ciezko i czesto wiekszosc musi oddawac w roznych formach podatku.
Od jak dawna jestes w UK?
|

|
 |
|
avon02 |
Post #10 Ocena: 0 2010-07-09 15:04:45 (15 lat temu) |
Tak 3 lata sama z dziećmi bez żadnej pomocy
Tak teraz jesteśmy szczęśliwą rodziną,a w UK jestem od lat 2
Trzeba sobie radzić jakoś w życiu tak musiało być,że my w pl a mąż tu.Ale wszystko skończyło sie dobrze. W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca.
|

|

|
|