The Nokia N95 Black 8GB mobile

Forum dyskusyjne

Liverpool » bezpieczne dzielnice i szko³y

Przeczytaj Regulamin forum | Zobacz te¿:

Galeria u¿ytkowników Mapka u¿ytkowników Pytania i odpowiedzi

Przegl±daj forum

Dzia³em "Liverpool" opiekuj± siê: frelcia, Redakcja, pandorka

Strona g³ówna » Liverpool » bezpieczne dzielnice i szko³y

Nowy tematNowy post

Autor (Odpowiedzi: 9)
angie74

Post #1

2008-04-21 13:13:03 (6 miesiêcy temu)

angie74

Kobieta

Z nami od: 14-02-2008

witam wszystkich i chcia³abym zapytaæ o dobre katolickie szko³y w liverpoolu. Planujê w czerwcu przeprowadzkê, szukam domu w bezpiecznej dzielnicy (tu te¿ poprosze o rady) i dobrej katolickiej szko³y dla dzieci. Mam synów w wieku 10 i 6 lat. Bardzo dziêkujê za pomoc :-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowied¼ Odpowiedz

beatrycze

Post #2

2008-04-21 22:38:55 (6 miesiêcy temu)

beatrycze

Kobieta

Z nami od: 11-03-2008

Hello,
Mo¿e najpierw znajd¼ dom, a potem poszukaj pobliskiej szko³y katolickiej (przewaznie w tej kolejno¶ci)rozpoczyna siê poszukiwania...
Witaj w gronie Matek-Polek w Anglii...
mam dzieci w podobnym wieku, w ubieg³ym roku rozpoczê³y¶my tutaj edukacjê...
Nie jestem z Liverpoolu, ale...je¶li chcesz jakie¶ wskazówki, to chêtnie pomogê na ile potrafiê...
Trzymaj siê!Ty i Dzieci.:-)

Do góry stronyOffline

renata81

Post #3

2008-04-22 08:45:13 (6 miesiêcy temu)

renata81

Kobieta

Z nami od: 13-12-2007

Sk±d: kalisz/liverpool

Witam ja mieszkam w Liverpool od ponad 2 lat.nie narzekam na miasto,ale trochê czasu zajê³o szukanie mieszkania w dobrej dzielnicy.Mój synek chodzi do szko³y katolickiej,skoñczy³ w³a¶nie 5 lat.w szkole bardzo mi³e przyjêcie nas spotka³o(jest jedynym polakiem).Je¿eli co¶ konkretnego chcesz siê dowiedzieæ pisz na gg.pozdrawiam renata;-);-)
Jak zaufaæ komu¶ ,skoro anio³ mnie oszuka³......

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

nuska

Post #4

2008-04-22 18:18:17 (6 miesiêcy temu)

nuska

Z nami od: 09-01-2007

Szukaj domu w dzielnicach Woolton L25,Allerton L18,Garston L19 ale pólnocna czê¶æ,Mossley Hill L18,Childway L15.Tam tez znajdziesz najlepsze szko³y w miescie.Moja najm³odsza córa chodzi do fantastycznej szko³y,nie jest to szko³a katolicka ,natomiast starsze do katolickiej.Je¿eli znajdziesz ju¿ dom,pomoge ze szko³±.Pisz na emaila.Unikaj jak ognia Speke,Toxtet,Croxtet,okolic stadionów. Pozdrawiam.

Do góry stronyOffline

angie74

Post #5

2008-04-22 18:59:49 (6 miesiêcy temu)

angie74

Kobieta

Dziêki bardzo dziewczyny :-). Poszukiwania to my prowadzimy na ró¿nych frontach :-), ale prawdê mówi±c to wybór domu jednak uzale¿niam od dobrej szko³y w okolicy. Mamy ciekawa propozycjê ko³o Sefton Park . Co my¶licie o tamtejszych okolicach? :-). Serdecznie pozdrawiam wszystkie Mamusie;-)

Do góry stronyOffline

nuska

Post #6

2008-04-23 18:14:59 (6 miesiêcy temu)

nuska

Sefton Park :-o :-o.Za darmo tam bym nie mieszka³a.Miejsce super w bia³y dzien,wieczorem masakra-dragi,pe³no gangów z pobliskiego Greenbanku-(ulica gdzie mieszkaja uchodzcy z Somalii).Nie ¿artuje,mój m±z robi tam serwisy w przychodni lekarskiej.
Szukaj czegos bardziej w kierunku po³udnia-w strone lotniska.

Do góry stronyOffline

angie74

Post #7

2008-04-24 04:04:20 (6 miesiêcy temu)

angie74

Kobieta

Cytat:

2008-04-23 18:14:59, nuska napisa³(a):
Sefton Park :-o :-o.Za darmo tam bym nie mieszka³a.Miejsce super w bia³y dzien,wieczorem masakra-dragi,pe³no gangów z pobliskiego Greenbanku-(ulica gdzie mieszkaja uchodzcy z Somalii).Nie ¿artuje,mój m±z robi tam serwisy w przychodni lekarskiej.
Szukaj czegos bardziej w kierunku po³udnia-w strone lotniska.

Ale mnie nastraszy³a¶! ;-)By³am przekonana, ¿e to bezpieczne miejsce.
:-(.Ale oczywi¶cie dziêki za info, bo nie mia³am zielonego pojêcia... Wiêc szukamy dalej...Ech:-(

Do góry stronyOffline

nuska

Post #8

2008-04-24 08:38:18 (6 miesiêcy temu)

nuska

Sorki ale lepiej zebys wiedzia³a,w dzien to miejsce jest superowe.Park piêkny,stadka ludzi tam biegaj±.Ale niestety niedaleko masz Toxtet-powiem brzydko-czarn± dzielnicê.I nie mieszkaj± tam mi³e kochane Murzynki,tylko bardzo agresywni Somalijczycy,du¿o Arabów.Od po³udnia masz ulice ze schroniskami dla uchodzców.Wieczorem spotykaja sie w parku,handluja narkotykami,t³uk± sie i cholera jeszcze wie co robi± .Zreszt± mozesz zadzwonic na policje,powiedza Ci ile zgwa³conych i zamordowanych znaleziono tam w przeciagu roku.Trzymam kciuki,szukaj czegos na po³udnie bardziej.

Do góry stronyOffline

renata81

Post #9

2008-04-27 22:52:25 (5 miesiêcy temu)

renata81

Kobieta

Ja poleca L14 Knotty Ash.dzielnica spokojna,dzieciaki jak wszêdzie s± i tutaj.trochê daleko do centrum,lecz 3 szko³y w okolicy ,ka¿da 10 do 15minut.w tym jedna katolicka(mój syn jest jedynym polakiem),w drugiej szkole jest dziewczynka w wieku 6lat(polka).sporo mieszkañ do wynajêcia w okolicy.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

renata81

Post #10

2008-04-27 22:56:42 (5 miesiêcy temu)

renata81

Kobieta

Angie74 przepraszam ¿e siê nie odezwa³am do Ciebie na gg.;-) pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu