| Autor |
(Odpowiedzi: 10) |
| ewelina25 |
Post #1 2008-03-20 15:50:56 (4 miesiące temu) |
Z nami od: 20-03-2008 |
prosze o pomoc!!!!!!!!
mialam mala kolizje drogowa w anglii-udezylam w jaguara-nie wiem czy ma to znaczenie w jaki samochod?-policja nie byla wzywana,podalam dane mojego ubezpieczenia poszkodowanemu ktory zglosil kolizje swojej ubezpieczalni ktora poinformowala moja ubezpieczalnie o tym zajsciu-moja firma ubepieczeniowa zadzwonila do mnie o zapytanie i potwierdzenie czy takie zdazenie mialo miejsce-potwierdzilam
ubezpieczuyciel powiedzial zebym sie niczym nie martwil ze wszystkie koszty pokryja
tylko tera zaczynaja sie schody-powiedzieli mi ze wysla mi fakture za naprawe jaguara-szczegoly naprawy
i tera moje pytanie
ubezpieczenia mialam full opcja-czy bede musiala zaplacic za naprawe tego auta?poszkodowany dostal auto zastepcze- kazdy dzien wynajmu kosztowal 340funtow a tych dni bylo 14-boje sie ze tera zostane obciazona kosztami WYNAJMU I KOSZTAMI NAPRAWY
prosze o pomoc bardzo prosze
co ja mam rocic??????

|
|

|
 |
|
| Richmond |
Post #2 2008-03-20 15:56:31 (4 miesiące temu) |

Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Richmond |
Ubezpieczenie jest po to, by pokryc koszty takiej sytuacji. Nie panikuj. Jedyne co bedziesz musiala zaplacic to excess jesli masz takowy w polisie.
http://www.mojawyspa.co.uk/pytania/49/Ubezpieczenie-samochodu#324
Czy w pismie, ktore dostalas bylo gdziekolwiek napisane za co i ile masz zaplacic? Chociaz piszesz, ze wysla dopiero, wiec uwazam, ze niepotrzebnie panikujesz nie znajac tresci listu. Nie ponosze odpowiedzialnosci za skorzystanie z udzielonych porad.
|
|

|
 |
|
| ewelina25 |
Post #3 2008-03-20 16:06:28 (4 miesiące temu) |
PISMA JESZCZE NIE DOSTAŁAM BO TEN KOLES ODEBRAŁAUTO 2 DNI TEMU Z WARSZTATU.A POWIEDZIELI ZE WYSLA MI JE JESLI ONI SAMI-UBEZPIECZALNIA-DOSTANIE TAKI PAPIEREK
FAJNIE BY BYLO GDYBYM NIE MUSIALA NIC PLACI BO INACZEJ TO PO MNIE...
A CO MIALAM BYM ZAPLACIC,COS TAM NAPISALES ZE EXCESS?
|
|

|
 |
|
| ewelina25 |
Post #4 2008-03-20 16:10:31 (4 miesiące temu) |
A MAM TAKIE PYTANIE JESCZE
AUTA NIE ROBIE BO WARTOSC NAPRAWY TO POLOWA WARTOSCI SAMOCHODU,KONCZY MI SIE ROUTE TAX, MAM DO MARCA CHCEM CANCELOWAC TE UBEPIECZENIE BO KUPILAM 2 AUTO I MAM UBEZPIECZONE W INNEJ FIRMIE,CZY MOGE TAK ZROBIC CZY MUSZE PLACIC DALEJ????????
DZIEKI ZA POMOC
|
|

|
 |
|
| ewelina25 |
Post #5 2008-03-20 16:16:18 (4 miesiące temu) |
JUZ PRZECZYTAŁAM CO TO JEST EXCESS-DZIEKI
|
|

|
 |
|
| bloby00 |
Post #6 2008-03-20 16:24:08 (4 miesiące temu) |
Z nami od: 23-01-2008 Skąd: London |
Excessu nie musisz placic jesli nie naprawiasz swojego samochodu. No, a tamtem samochod Cie wogole nie powinienien obchodzic, ubezpieczenie obejmuje zazwyczaj uszkodzenia do bardzo duzej kwoty. Jest tak, ze czasami Twoja ubezpieczalnia daje Ci informacje ile kosztowala tego kolesia naprawa itp, ale to jest tylko takie info (moze licza na to, ze Ty zakwestionujesz ilosc szkod itp)....
....Jedyny problem to to, ze w sumie musisz zglosic w tej Twojej innej ubezpieczalni, ze mialas stluczke, chociaz, moze i nie, dopiero przy odnowieniu polisy... Choc niektorzy nie zglaszaja, ale to moze wyjsc. My name's Bloby.... just Bloby :)
|
|

|
 |
|
| vitek |
Post #7 2008-03-20 16:38:48 (4 miesiące temu) |
Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorks |
Cytat:
2008-03-20 15:50:56, ewelina25 napisał(a):
tylko tera zaczynaja sie schody
i tera moje pytanie
boje sie ze tera
co ja mam robic??????
Zapamiętać że pisze się (i mówi) TERAZ
Reszta będzie ok. I postaraj sie jeździć ostrożniej 'Some call me selfish, some call me strange,
but everyone knows that I will never change'
|
|

|

|
|
| ewelina25 |
Post #8 2008-03-20 17:08:07 (4 miesiące temu) |
dziekuje wszystkim
bardzo mi pomogliscie-fajnie ze taki portal i forum jest
dzieki jescze raz za pomoc 
a wracajac do tego mojego auta,ktore jest rozwalone czy moge anulowac ubezpieczenie bez zadnych problemow?? bo nie mam zamiaru placic routa tax-a, jesli mam drugie auto.
|
|

|
 |
|
| bloby00 |
Post #9 2008-03-20 18:52:55 (4 miesiące temu) |
Z nami od: 23-01-2008 Skąd: London |
Cytat:
2008-03-20 17:08:07, ewelina25 napisał(a):
a wracajac do tego mojego auta,ktore jest rozwalone czy moge anulowac ubezpieczenie bez zadnych problemow?? bo nie mam zamiaru placic road tax-a, jesli mam drugie auto.
Mhm, ja osobiscie tego nie robilem. Z tego co sie orientuje, to zazwyczaj sie traci dwa miesiace normalnej oplaty, albo jedna jesli jestes w ubezpieczalni conajmniej rok.... chociaz podobno, mozna sprzedac dobra gadke i sie uda nic nie tracic. Nie wiem, moze powiedziec, ze samochod zniszczony po tej stluczce, dlatego chcesz zrezygnowac z polisy, bo jej po prostu nie potrzebujesz? Chociaz, moga pewnie chciec jakas extra kase, bo wlasnie co zaplacili (zaplaca) za twoje szkody....
Poczytaj w szczegolach polisy.... My name's Bloby.... just Bloby :)
|
|

|
 |
|
| vitek |
Post #10 2008-03-21 13:11:49 (4 miesiące temu) |
Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorks |
Polisa to jedno, road tax drugie.
Polisę anulujesz dzwoniąc do ubezpieczalni. Może być opłata za zerwanie umowy.
Road tax dostaniesz zwrot za niewykorzystany okres jeżeli odeślesz kółko z szyby pod adres podany na jego odwrocie plus wypełniony form który można wziąć z poczty albo ściągnąć ze strony dvla 'Some call me selfish, some call me strange,
but everyone knows that I will never change'
|
|

|

|
|