Forum dyskusyjne

Liverpool » biurokracja i nic wiecej

Zobacz te¿:

Galeria u¿ytkowników Mapka u¿ytkowników Pytania i odpowiedzi

Przegl±daj forum

Dzia³em "Liverpool" opiekuj± siê: frelcia, Redakcja

Strona g³ówna » Liverpool » biurokracja i nic wiecej

Nowy tematNowy post

Autor (Odpowiedzi: 5)
marcheweczka

Post #1

2007-12-14 10:27 (9 miesiêcy temu)

marcheweczka

Moderator

Z nami od: 27-07-2007

Sk±d: ✿✿Rochdale✿✿

jestem obecnie w Polsce...wyobrazcie sobie,ze moj synek ma paszport,w konsulacie zabrali orginal aktu urodzenia angielski i teraz nie moge dziecka wpisac do polskiej ksiegi urodzen,nie moge wyrobic numeru pesel ani dopisac go do ubezpieczenia mojej mamy...musze zaltwic skierowanie do lekarza,ale bez numeru pesel ani rusz,czy to nie jest paranoja....w paszporcie ma wpisane obywatelstwo polskie i teraz co?nikt nie wystawi mi drugiego orginalu aktu urodzenia w UK....tylko usiasc i plakac...musze zbadac malemu serduszko,prywatnie nikt nie przyjmuje w okolicy...nic sie w Polsce nie zmienia,jak bylo tak i jest,albo znajomosci ,albo za przeproszeniem wielkie gowno...i po co tu wracac?...pani doktor powiedziala mi,ze za 2-3 lata nie bedzie lekarzy,by leczyc nasze dzieci,bo wszyscy uciekaja,mnie akurat to nie dziwi....
✿✿ (¯`·.¸ღRaz Anio³, raz diablica-jedna twarz, a dwa obliczaღ¸.·´¯)✿✿

Do góry stronyOnline

Cytuj wypowied¼ Odpowiedz

E-mailNumer gadu-gadu

vitek

Post #2

2007-12-14 11:12 (9 miesiêcy temu)

vitek

Mê¿czyzna

Z nami od: 19-06-2007

Sk±d: Yorks

Dosyæ dziwne jest to co piszesz, poniewa¿
1. nikt w konsulacie ani nigdzie nie mo¿e 'zabraæ' ci metryki urodzenia obojêtnie polskiej, angielskiej czy chiñskiej
2. aby otrzymaæ polski paszport (tak¿e w konsulacie) trzeba mieæ nr pesel, jest on podany na g³ównej stronie paszportu
'Some call me selfish, some call me strange, but everyone knows that I will never change'

Do góry stronyOffline

Strona WWW

monikaspodymek

Post #3

2007-12-14 11:34 (9 miesiêcy temu)

monikaspodymek

Kobieta

Z nami od: 11-10-2006

Sk±d: colchester

moja siostra miala podobna sytuacje... chciala malemy wyrobic staly paszport. ma tymczasowy z UK. a do tego musi miec pesel. aby miec pesel musi miec zameldowanie. aby miec zameldowanie musi byc moja zgoda (jestem wspolwlascicielem mieszkania w ktorym dziecko mialo by byc zameldowane). i tak wkolko... nalatala sie po urzedach pare dni... w koncu sie wk...a i sie poddala. bedzie zalatwiac paszport tu, w Londynie.
...XXX...

Do góry stronyOffline

Maya64

Post #4

2007-12-14 12:03 (9 miesiêcy temu)

Maya64

Z nami od: 04-02-2007

Sk±d: Polandia

Marcheweczko nie ma co plakac.Jak masz kogos zaufanego tutaj w UK to popros aby poszli w miejsce gdzie wydali ci akt urodzenia dziecka.Kosztuje chyba F6.Mozesz miec nawet 3 duplikaty.
Takze wytrzyj nos i do urzedu po kopie.;-)

Do góry stronyOffline

AGALON

Post #5

2007-12-14 12:56 (9 miesiêcy temu)

AGALON

Kobieta

Moderator

Z nami od: 25-10-2005

Sk±d: London

To prawda kopie mozna wziasc w Register Office, czytalam nawet ze ta kopie mozna zamowic przez internet tyle ze drozej kosztuje.

Do góry stronyOffline

frelcia

Post #6

2007-12-14 13:40 (9 miesiêcy temu)

frelcia

Kobieta

Moderator

Z nami od: 01-05-2007

Sk±d: Skelmersdale - Lathom

Cytat:

2007-12-14 11:34, monikaspodymek napisa³(a):
moja siostra miala podobna sytuacje... chciala malemy wyrobic staly paszport. ma tymczasowy z UK. a do tego musi miec pesel. aby miec pesel musi miec zameldowanie. aby miec zameldowanie musi byc moja zgoda (jestem wspolwlascicielem mieszkania w ktorym dziecko mialo by byc zameldowane). i tak wkolko... nalatala sie po urzedach pare dni... w koncu sie wk...a i sie poddala. bedzie zalatwiac paszport tu, w Londynie.

Moniczko z tym sie nie zgodze, ze aby dziecko mialo pesel musi byc zameldowane w Polsce. Moja Viki nie jest zameldowana w Polsce a o pesel staralismy sie indywidualnie wysylajac prosbe do Warszawy i otrzymalismy po okolo 3 tygodniach. Zaznaczam corka nie jest zameldowana w Polsce.
Przyja¼ñ jest najdelikatniejszym kwiatem, który rozwija siê z wzajemnych kontaktów miêdzyludzkich. Je¿eli nie dbamy o niego cierpliwie i niestrudzenie, wiêdnie i usycha, zanim otworzy wszystkie swoje p±czki.

Do góry stronyOnline

E-mailNumer MSN Messenger