'Zazdrosne Angielki pobi³y Polki na jednej z dyskotek...' Zaczê³am siê ¶miaæ... Do czasu.
Mam 15 lat, chodzê do szko³y w Angli z 3 polkami. Jak co pi±tek wychodzimy sobie wieczorem, spotykamy siê z lud¼mi ze szko³y i fajnie jest. Jestem ju¿ tutaj rok wiêc wkoñcu kiedy¶ muszê zacz±æ normalnie ¿yæ a nie chowaæ siê ci±gle w domu tak jak kiedy¶ by³o...
By³y¶my z Anglikami w Skate Parku, to jest nie daleko mojego domu, tam co pi±tki jest zawsze du¿o ludzi wiêc my tak¿e.
By³o ko³o godziny 21:00 pomy¶la³y¶my ¿e idziemy do domu.
W najlepszym humorze zaczê³y¶my rozmawiaæ o tym jak dzisiaj by³o, kto co powiedzia³ ¶miesznego itp. Odesz³y¶my ze Skate Parku za jaki¶ p³ot, droga do domu jak zawsze. Sta³y tam jakie¶ dziewczyny...
Ja nawet nie zwróci³am na nie uwagi... stoj± no i co z tego - wolno im, nie one jedne dzisiaj tutaj s±... I jedna mówi do mnie:
-Do you wanna fight? [chcesz siê biæ?!] -pomy¶la³am przez chwile ¿e ¼le zrozumia³am...
-Sorry?
-DO YOU WANNA FIGHT?! [POWTóRZY³a to jeszcze raz. Ju¿ wiem ¿e siê nie myli³am do tego co mówi] :(
-No, Why? [nie, dlaczego?]-zapyta³am
-Where are you from? [sk±d jeste¶?]
- Poland...
-So why you are out? [to dlaczego jeste¶cie na dworze?]
-Because we were boring at home. Thats why we are in here [bo siê nam nudzi³o w domu, dlatego wysz³y¶my]
-But you must not be here! [ ale nie wolo Wam byæ tutaj!]
-Why? [dlaczego?]
-Because you are not english [bo nie jeste¶cie angielkami]
-Ok i am going home then [dobrze to ja idê do domu]
-Do you wanna go home?! [chcesz i¶æ do domu?]
- Yes. Sorry. Bye [tak, przepraszam, cze¶æ...]
Obroci³am siê i za³o¿y³am kaptur bo wiedzia³am ¿e to nie jest jeszcze koniec:(. Nie zrobi³am dwóch kroków, i poczu³am jej piê¶æ na mojej g³owie...
Nie by³am w stanie wstaæ. Krzycza³am, P³aka³am, le¿a³am na ziemi a one mnie kopa³y... S³ysza³am jak moje przyjació³ki uciekaj± i krzycz±... czu³am siê strasznie... Niewiem jakim cudem wsta³am i zacze³am biec. Bieg³am w stronê domu, przed siebie, nie ogl±daj±c siê za siebie czy kto¶ biegnie za mn±...
Uciek³am za most, zobaczy³am czy nikogo nie ma. Nie by³o. Kole¿anka wys³a³a sms gdzie jeste¶my. Zadzwoni³am i powiedzia³am ¿e nas pobi³y i w³a¶nie biegnê do domu. Dzwoni³am do reszty dziewczyn ale nie odbiera³y...Jak bieg³am s³ysza³am tylko krzyk jednej z kole¿anek...
Wy³±czy³am siê i bieg³am dalej, nie zatrzymuj±c siê...
Wesz³am do domu, w domu by³a mama siostra i dwóch znajomych. Mama zapyta³a jak by³o, ja powiedzia³am ¿e fajne i posz³am na górê do siebie do pokoju. Zamk³am drzwi, a tu puka moja siostra i pyta siê mnie
'Basia co siê sta³o z twoj± kurtk±? Dlaczego taka brudna jest?'
Rozp³aka³am siê :( powiedzia³am jej ¿e nas pobi³y i ma wyj¶æ z pokoju, i nie mówiæ mamie bo i tak wybierali siê do znajomego [musieli i¶æ przez Skate Park...]
Gdy wyszli z domu, zaczê³am p³akaæ, potem nie wiem co by³o, nie pamiêtam...
Nagle moja mama dzwoni ¿e mam siê nie ruszaæ z domu, ¿e o wszystkim wie. W p³aczu powiedzia³am ¿e nie mam odwagi wyj¶æ, i proszê j± ¿eby wróci³a do domu.
Za ok 5 min by³a w domu, z reszt± moich kole¿anek. Wszystkie p³aka³y¶my nie mog³y¶my siê opanowaæ. Nawet teraz jak to piszê to mam ¶wieczki w oczach...
Mama chcia³a jechaæ na policjê ale siê nie zgodzi³am, nie chce mieæ wiêkszych problemów jak je jeszcze raz spotkam. Próbowali nas pocieszyæ ¿e to dlatego ¿e jeste¶my '³adne, a one s± brzydkie, grube i g³upie' ale w tej chwili to mnie nie podnosi³o na duchu :(.
Wszyscy byli z nami ale mi to nie pomaga³o. Za oko³o 15 min przyszli rodzice kole¿anek do Nas ¿eby je zabraæ i pojechali do swoich domów...
Potem jeszcze d³ugo z nimi rozmawia³am, a¿ posz³am spaæ. Rano my¶la³am ¿e siê nie ruszê. Guz na lewej stronie g³owy [z buta dosta³am...] prawe ucho boli, bo z piê¶ci dosta³am, lewe udo ca³e sine [kopali...] Dzisiaj Jest niedziela, a ja siê bojê wracaæ do domu nawet jak jest dzieñ. Ka¿dy szelest zwraca moj± uwagê. Nie bojê siê tylko jak jestem z kim¶ w domu. Jak jestem sama to bojê siê ¿e mnie znajd± do mnie zapukaj± otworze drzwi i... powtórka :(.
Nie chce o tym my¶leæ ale nie potrafiê. Nigdy nawet nie pomy¶la³am ¿e po roku bycia tutaj takie co¶ mnie spotka. Z³y miejsce Z³y czas. Nikt tego nie widzia³ ale wiem ¿e zaraz siê wszytskim pochwali³y w Skate Parku. Nie chcê i¶æ w poniedzia³ek do szko³y, bo wiem jakie bêdzie gadanie, ale nie mogê uciekaæ przed problemami -wiem to. Ciê¿ko bêdzie, ale muszê daæ rade.
Mamy po 15 lat, jedna ma 14, i co jeszcze nas spotka w tym kraju? Do polski nie wrócimy, bo rodzice s± tutaj. Nie chcê siê chowaæ i baæ. Uraz psychiczny pozostanie... je¶li chcecie to piszcie na gadu...
9 osiem 2 trzy 4 trzy 9.
:(