-Na nogach kobiety. Jako dobre, mocne, wygodne buty.
Włóż mnie jeśli chcesz i spaceruj

Str 1551 z 1684 |
|
---|---|
ListyzArni | Post #1 Ocena: 0 2021-03-13 00:09:53 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Słuchałem tego kawałka i mi sie Ego odezwalo :Gdzie miejsce dla faceta na tej drodze ?.
-Na nogach kobiety. Jako dobre, mocne, wygodne buty. Włóż mnie jeśli chcesz i spaceruj ![]() |
ListyzArni | Post #2 Ocena: 0 2021-03-13 00:43:47 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Jasna Choinka !
![]() |
ListyzArni | Post #3 Ocena: 0 2021-03-13 01:02:29 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Piosenka kardiologiczna
![]() |
ListyzArni | Post #4 Ocena: 0 2021-03-13 02:58:02 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Gdy odwiedzam Polskę, moj tatul Heniu, organizuje mi ,,program artystyczny,,
![]() ![]() ![]() Gorąco zachęcam byście poczytali Wawrzyńca wpis, wierze ze cześć poczuje klimat ![]() ![]() ,,Przychodzi kolejna wiosna a ja wciąż tu, w Górach Kaczawskich. Mogę obserwować jak na przełęczy topią się resztki śniegu, budzić się przy dźwiękach wyskrobywania dzióbkami resztek pokarmu z blaszanej rynny i uczestniczyć w tym wielkim święcie ponownego wybuchu Życia. Tylko mi triumfalnego klangoru do tego brakuje ale cóż, nie można mieć wszystkiego, żurawi jest tu niestety niewiele. W styczniowym poście zapraszałem do towarzyszenia mi w procesie powstawania nowego albumu. Zakończyłem tamten wpis słowami "Hop w wielkie nie wiem." Ta fraza towarzyszyła mi od tego czasu nieustannie i to właśnie jej rozwinięciem jest niniejsza kompozycja oraz powstały do niej obraz. Ci którzy wiedzą, zrozumieją od razu. Pozostali, jestem o tym głęboko przekonany, odczytają to w inny, bardziej instynktowny sposób. To właśnie praca nad nowym albumem dobitnie uzmysławia mi bowiem, że i tak nieuchronnie docieram do granicy słów, do miejsca, za którym zaczynają się one potykać same o siebie. Podczas pewnego spaceru po lesie, mój dobry znajomy, z wykształcenia filozof, podzielił się ze mną wypowiedzią jednego ze swoich profesorów. Brzmiała ona tak: "Za pomocą poznania rozumowego, za pomocą traktatów filozoficznych można poznać Świat i zrozumieć rzeczywistość ale do natury Wszechrzeczy i prawdy niepojętej można dotrzeć tylko na drodze Poezji". Może właśnie to sprawia, że jest to zajęciem tak niezmiernie fascynującym - próbować wyrazić słowami to czego nie sposób zawrzeć w słowach, użyć ich w taki sposób, by przekroczyły same siebie. To wciąż przede mną, daleko na horyzoncie. Niemniej dobrze mi się w tamtą stronę zmierza gdy, jak napisałem w jednym ze swoich wierszy, "plecak mam po brzegi pusty". Tym utworem chciałbym podzielić się przede wszystkim z mieszkańcami Wielkich Miast. Z rozmów i opowieści wiem jak niełatwo się tam teraz żyje... Niech ta muzyka i ten obraz będą wspólnym, głębokim oddechem. Tak blisko bowiem jest Święty Spokój. Tuż tuż. Na odległość jednego oddechu,, ------- Piosenkę dostałem wczoraj, ale dopiero dziś znalazłem chwile, by w spokoju ją posłuchać . I co ? Duszą wyśpiewane , prawda ? ![]() ![]() [ Ostatnio edytowany przez: ListyzArni 13-03-2021 03:11 ] |
EFKAKONEFKA33 | Post #5 Ocena: 0 2021-03-13 15:26:16 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
|
|
ListyzArni | Post #6 Ocena: 0 2021-03-13 15:37:40 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
|
ROTAREDOM | Post #7 Ocena: 0 2021-03-13 18:07:27 (4 lata temu) |
Z nami od: 05-02-2011 Skąd: 英國 |
BUTCHER BABIES- "Yorktown" ______________________________________________________________ گاو نر اینترنتی
|
EFKAKONEFKA33 | Post #8 Ocena: 0 2021-03-13 21:23:28 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
EFKAKONEFKA33 | Post #9 Ocena: 0 2021-03-13 21:32:02 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
|
Wilki2 | Post #10 Ocena: 0 2021-03-14 00:22:01 (4 lata temu) |
Z nami od: 15-12-2019 Skąd: gdzieśtu |
A tak mi się na wspominki wzięło
![]() |