MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

WIDEOTEKA Z WYSPY CZLOWIEKA

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 1551 z 1684 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 1550 | 1551 | 1552 ... 1682 | 1683 | 1684 ] - Skocz do strony

Str 1551 z 1684

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ListyzArni

Post #1 Ocena: 0

2021-03-13 00:09:53 (4 lata temu)

ListyzArni

Konto usunięte

Słuchałem tego kawałka i mi sie Ego odezwalo :Gdzie miejsce dla faceta na tej drodze ?.
-Na nogach kobiety. Jako dobre, mocne, wygodne buty.
Włóż mnie jeśli chcesz i spaceruj ;)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ListyzArni

Post #2 Ocena: 0

2021-03-13 00:43:47 (4 lata temu)

ListyzArni

Konto usunięte

Jasna Choinka ! ;)

Do góry stronyOffline

ListyzArni

Post #3 Ocena: 0

2021-03-13 01:02:29 (4 lata temu)

ListyzArni

Konto usunięte

Piosenka kardiologiczna ;)

Do góry stronyOffline

ListyzArni

Post #4 Ocena: 0

2021-03-13 02:58:02 (4 lata temu)

ListyzArni

Konto usunięte

Gdy odwiedzam Polskę, moj tatul Heniu, organizuje mi ,,program artystyczny,, :). Często włóczę sie z jego niesamowitymi, przyjaciółmi,seniorami z klubu, Piechur,,po wielkopolskich kniejach, ale tym razem poszliśmy na koncert na Starym Rynku.I wtedy poznałem mojego osobistego wędrownego marzyciela. :) Wawrzynca Jana Dąbrowskigo.Po występie kupowałem jego płytę. Nie miał drobnych,wiec chciał mi wydać tyle, ile miał, czyli ze stratą dla siebie. Poprosiłem by nie wydawał nic.Byl szczerze zakłopotany , trzymając te 50zł.Umówiliśmy sie w Londynie ,,za jakiś czas,,:) na ,,piwo,,.Od tamtego spotkania korespondujemy. Staram sie utrzymywać i dbać o kontakt z dobrymi ludźmi.

Gorąco zachęcam byście poczytali Wawrzyńca wpis, wierze ze cześć poczuje klimat ;) a reszta z wyrozumiałością ominie , nasz ocean słów:)
,,Przychodzi kolejna wiosna a ja wciąż tu, w Górach Kaczawskich. Mogę obserwować jak na przełęczy topią się resztki śniegu, budzić się przy dźwiękach wyskrobywania dzióbkami resztek pokarmu z blaszanej rynny i uczestniczyć w tym wielkim święcie ponownego wybuchu Życia. Tylko mi triumfalnego klangoru do tego brakuje ale cóż, nie można mieć wszystkiego, żurawi jest tu niestety niewiele.
W styczniowym poście zapraszałem do towarzyszenia mi w procesie powstawania nowego albumu. Zakończyłem tamten wpis słowami "Hop w wielkie nie wiem." Ta fraza towarzyszyła mi od tego czasu nieustannie i to właśnie jej rozwinięciem jest niniejsza kompozycja oraz powstały do niej obraz.
Ci którzy wiedzą, zrozumieją od razu. Pozostali, jestem o tym głęboko przekonany, odczytają to w inny, bardziej instynktowny sposób. To właśnie praca nad nowym albumem dobitnie uzmysławia mi bowiem, że i tak nieuchronnie docieram do granicy słów, do miejsca, za którym zaczynają się one potykać same o siebie.
Podczas pewnego spaceru po lesie, mój dobry znajomy, z wykształcenia filozof, podzielił się ze mną wypowiedzią jednego ze swoich profesorów. Brzmiała ona tak: "Za pomocą poznania rozumowego, za pomocą traktatów filozoficznych można poznać Świat i zrozumieć rzeczywistość ale do natury Wszechrzeczy i prawdy niepojętej można dotrzeć tylko na drodze Poezji".
Może właśnie to sprawia, że jest to zajęciem tak niezmiernie fascynującym - próbować wyrazić słowami to czego nie sposób zawrzeć w słowach, użyć ich w taki sposób, by przekroczyły same siebie. To wciąż przede mną, daleko na horyzoncie. Niemniej dobrze mi się w tamtą stronę zmierza gdy, jak napisałem w jednym ze swoich wierszy, "plecak mam po brzegi pusty".
Tym utworem chciałbym podzielić się przede wszystkim z mieszkańcami Wielkich Miast. Z rozmów i opowieści wiem jak niełatwo się tam teraz żyje... Niech ta muzyka i ten obraz będą wspólnym, głębokim oddechem.
Tak blisko bowiem jest Święty Spokój.
Tuż tuż.
Na odległość jednego oddechu,,
-------
Piosenkę dostałem wczoraj, ale dopiero dziś znalazłem chwile, by w spokoju ją posłuchać .
I co ? Duszą wyśpiewane , prawda ? :) *BRAVO*

[ Ostatnio edytowany przez: ListyzArni 13-03-2021 03:11 ]

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #5 Ocena: 0

2021-03-13 15:26:16 (4 lata temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

ListyzArni

Post #6 Ocena: 0

2021-03-13 15:37:40 (4 lata temu)

ListyzArni

Konto usunięte

Do góry stronyOffline

ROTAREDOM

Post #7 Ocena: 0

2021-03-13 18:07:27 (4 lata temu)

ROTAREDOM

Mężczyzna

Z nami od: 05-02-2011

BUTCHER BABIES- "Yorktown"

______________________________________________________________ گاو نر اینترنتی

Do góry stronyOffline

Strona WWW

EFKAKONEFKA33

Post #8 Ocena: 0

2021-03-13 21:23:28 (4 lata temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #9 Ocena: 0

2021-03-13 21:32:02 (4 lata temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Do góry stronyOffline

Wilki2

Post #10 Ocena: 0

2021-03-14 00:22:01 (4 lata temu)

Wilki2

Mężczyzna

Z nami od: 15-12-2019

A tak mi się na wspominki wzięło :-(

Do góry stronyOffline

Strona 1551 z 1684 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 1550 | 1551 | 1552 ... 1682 | 1683 | 1684 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,