MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co Cie dzisiaj wkur...lo**??

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 67 z 615 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 66 | 67 | 68 ... 613 | 614 | 615 ] - Skocz do strony

Str 67 z 615

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

amelka66

Post #1 Ocena: 0

2010-10-24 01:32:58 (15 lat temu)

amelka66

Kobieta

Z nami od: 17-04-2010

wlasnie pol godziny temu wrocilam do domu :( ze szpitala dzieciecego!!! bo pani doktor ktora przepisywala inhalator dzieciekowi nie byla uprzejma poinformowac mnie jak nalezy to dziecku podawac, wyladowalismy w szpitalu z temperatura okolo 39,8 u 3 latka i kaszlem takim ze niejednego doroslego by udusil:( niekompetencja? czy rutyna? narazie nie mam sily o tym myslec, na chwile obecna dostalysmy antybiotyk na penicylinie i instrukcje obslugi jak podawac dziecku inhalator( stwierdzona astma).jestem zla i zmeczona !!!!ale teraz wiem co mam robic, czyli jednak nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo. tylko dlaczego dopiero w szpitalu ktos mi powiedzial i pokazal co mam robic?
W życiu chodzi o to, by być trochę niemożliwym :)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

medicine

Post #2 Ocena: 0

2010-10-24 02:12:54 (15 lat temu)

medicine

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 05-09-2010

Cześć, masz 1 inhalator, czy dwa?
Powinny być 2, tzn jeden działa jak lek /np pulmicort/ a drugi służy do przerywania ataków astmy. Ten 1 musi się brać praktycznie do końca życia, naturalnie jest kwestia doboru dawki inhalatora i ilości wdechów, jakie dziecko ma zrobić. Częstotliwość nie ma aż takiego znaczenia, tzn jeżeli ma mieć rano 1 wdech i wieczorem drugi, to nic się nie stanie jak będzie robić 2 wdechy rano lub 2 wieczorem.

Inna grupa to inhalatory do przerywania ataków astmy.
Trzeba pamiętać, że inhalatory służące do przerywania ataków astmy nie są lekiem i służą tylko i wyłącznie do przerywania ataku, a nie do codziennego użytku, zamiast leku, jakim jest wspomniany powyżej pulmicort. Naturalnie, jak ktoś się dusi, to nie ma zmiłuj się, bierze się tyle, żeby się nie dusić i już, ale ta grupa inhalatorów osłabia serce. Tak więc, podsumowując, trzeba doprowadzić do stanu kontroli nad chorobą obydwoma lekami, a przyjdzie czas, że nie będzie ataków. Tylko inhalator-lek trzeba brać codziennie !!! Doraźne inhalacje nic nie dają, a przerywanie inhalacji, bo się pacjent lepiej czuje lub czuje się świetnie, jest lekkomyślnością.
Jak ktoś ma astmę, to na całe życie.
Przerywanie inhalacji powoduje zmniejszenie ilości pęcherzyków płucnych !!! Można nie mieć remisji choroby latami, ale płuca w tym czasie ulegają u astmatyka degradacji.
Proszę o tym pamiętać i mam nadzieję, że będzie dobrze.

Najlepszym zestawem na dziś jest mieć pod ręką inhalator w razie ataku duszności /np Ventolin/ oraz ten codzienny, z których najlepszym jest Symbicort /w jego składzie jest oxis i pulmicort/.
Sam oxis nie służy do przerywania ataków astmy!!!

Życzę zdrowia dla pociechy.
Zapraszam na swój profil oraz stronę. Pozdrawiam.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

Post #3 Ocena: 0

2010-10-24 13:00:02 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

staryznajomy

Post #4 Ocena: 0

2010-10-24 14:25:33 (15 lat temu)

staryznajomy

Konto usunięte

Cytat:

2010-10-24 13:00:02, pandorka napisał(a):
dzis wkur..yło mnie.. przeczytałam kilka postów i wszystkie z cyklu: pomózcie, dajcie, co mi się należy... dlaczego?
:-]:-]:-]
a czego się spodaziewałaś?
ja zawsze liczę na pretensje że NIE CHCĄ POMAGAĆ:-Y:-Y:-Y

[ Ostatnio edytowany przez: staryznajomy 24-10-2010 14:39 ]

przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że: ?v=ZXNx4g960-I

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #5 Ocena: 0

2010-10-24 14:35:12 (15 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Moze juz nie przesadzajcie, co?
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

forumuser

Post #6 Ocena: 0

2010-10-24 14:56:41 (15 lat temu)

forumuser

Mężczyzna

Z nami od: 31-12-2008

a jak tam forumowa Teściowa?
jeszcze śpi na tym fotelu i chrapie?

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2010-10-24 16:43:03 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

basiazos

Post #8 Ocena: 0

2010-10-24 16:43:09 (15 lat temu)

basiazos

Kobieta

Z nami od: 20-10-2010

no to chyba ja tez wkur...lam Pandorke ,ale juz sie pokajalam ,choc z meczu d.
a maz wku..wia mnie najpiekniej na swiecie

Do góry stronyOffline

Numer Skype

Post #9 Ocena: 0

2010-10-24 18:56:41 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #10 Ocena: 0

2010-10-24 19:11:04 (15 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Pandorka, zawsze bylas taka idealna i na wszystko przygotowana?
Zawsze mialas rozwiazanie dla sytuacji, ktora nagle Ci sie w zyciu przydarzyla? Jesli tak, to gratuluje. Jesli nie i choc raz Ci sie zdarzylo "zaplakac", bo stalo sie cos,z czym sobie nie dalas rady sama i szukalas pomocy u innych to przeczytaj raz jeszcze swoj poprzedni post i zastanow sie, komu i na co zwracasz uwage.
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Strona 67 z 615 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 66 | 67 | 68 ... 613 | 614 | 615 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,