Str 616 z 616 |
|
---|---|
dominikana36 | Post #1 Ocena: 0 2025-08-06 17:23:20 (22 godziny temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
Z watpliwej wiarygodnosci artykulu nie wynika, ze maja zamiar karmic tygrysy zywymi pasami czy kotami.
I tak, w ogrodach zoologicznych karmi sie rozne drapiezniki zywymi zwiezrzetami. One je jedza, takie zycie. Wprawdzie w mojej praktyce dotyczylo to glownie gadow i ptakow ale tak skarmialismy je nie tylko tym co sie w ogrodzie rozmnazalo na ten cel ale na pierwszy rzut szly chomiki/swinki/myszki/kroliki podarowane ogrodowi, zazwyczaj dlatego, ze sie znudzily wlascicielom. Norma tez jest karmienie zywymi kurvczetami (w roznym wieku, zaleznie od potrzeb osobnika). |
galadriel | Post #2 Ocena: +1 2025-08-06 19:51:11 (19 godzin temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Dzisiaj z jakiegos posta na fb, news typu fakt, ze jakis milioner zginal, bo polowal na ( jakies zwierze) i zwierze go rozszarpalo. Najlepszy koment:
Hahahahahahahaha,serves him right,made my day.Give him to the zoo in Denmark that wants feed for their predators ![]() Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
xxxx1234 | Post #3 Ocena: 0 2025-08-06 23:35:03 (16 godzin temu) |
Z nami od: 27-03-2020 Skąd: ... |
Wiesz, że za odpowiednią kwotę idącą w miliony dolarów zgodnie z prawem można zapolować nawet na nosorożca, które są na wyginięciu, można to zrobić pod jednym warunkiem służby weterynaryjne określają, że danemu osobnikowi zostało maks kilka miesięcy życia i wtedy wydają pozwolenie na odstrzał danego osobnika. Sytuacja nosorożcow jest na tyle dramatyczna, że pieniądze pozyskane w ten sposób są przeznaczane na ochronę pojedynczych młodszych osobników, przez specjalne służby żeby jakiemuś "inżynierowi" nie przyszło do głowy zabić tego zwierzęcia dla pozyskania rogu.
Nigdy nie polowałem i nie zamierzam ale chyba bardziej etyczne jest polowanie na dziką zwierzynę celem pozyskania mięsa niż kupowanie mięsa w markecie gdzie zwierzęta często są hodowane w strasznych warunkach. My kupujemy mięso z "farmy organicznej" gdzie wiemy, że te krowy miały "spokojne" życie pasły się na łące itd... i tyle możemy dla nich zrobić. [ Ostatnio edytowany przez: xxxx1234 06-08-2025 23:37 ] |
iwona38 | Post #4 Ocena: 0 2025-08-07 00:18:57 (15 godzin temu) |
Z nami od: 20-04-2007 Skąd: Anglia |
Cytat: 2025-08-06 16:17:56, andyopole napisał(a): Cytat: 2025-08-05 20:56:33, iwona38 napisał(a): Wiesz, ale co innego jak czytasz o patologii, ktora sie sciga a co innego jak instytucja, ktora ma obowiazek zapewnic dobry byt zwierzetom, proponuje, ze mozesz oddac im swojego pupila na zer. Dla mnie niepojete, to jest jakies zezwierzecenie. Co sie dzieje z ludzmi, ze wpadaja na takie pomysly? Przeciez ogrody zoologiczne czy nawet sklepy, bardzo czesto hoduja lub kupuja stworzenia przeznaczone na karme dla swoich pupili, np. szczury dla wezy czy male kurczaczki, ktore dostaja od wylegarni. Fakt, oddac swojego kota czy psa na zywa karme to dla normalnego czlowieka rzecz niebywala ale moze takie rozwiazanie jest lepsze niz wyrzucenie go w lesie z dala od domu. Ja bym nie oddal. No wlasnie o to mi chodzi. Mimo, ze ty bys nie oddal, jak piszesz, to potrafisz usprawiedliwic taki fakt, bo....uwazasz, ze lepiej zabic niz puscic wolno. Ile czlowieczenstwa zostalo jeszcze w czlowieku? Nie kupuje w Amazonie.
|
ZlotaPerla2 | Post #5 Ocena: 0 2025-08-07 08:02:29 (7 godzin temu) |
Z nami od: 20-06-2022 Skąd: Pothole town |
Wczoraj byłam w Sinsie i wk… mnie cena kawy 😳
![]() Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja
|