2025-07-08 12:48:32, rafald napisał(a):
Co to za część? Pisz na PW jak coś. Starej nie masz nawet zdjęć?
Priv poszedł.
Str 615 z 617 |
|
---|---|
tesstickle | Post #1 Ocena: 0 2025-07-08 15:22:42 (miesiąc temu) |
Z nami od: 19-01-2020 Skąd: Dolna szuflada |
Cytat: 2025-07-08 12:48:32, rafald napisał(a): Co to za część? Pisz na PW jak coś. Starej nie masz nawet zdjęć? Priv poszedł. - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
|
tesstickle | Post #2 Ocena: 0 2025-07-10 17:18:31 (miesiąc temu) |
Z nami od: 19-01-2020 Skąd: Dolna szuflada |
Jak zawsze klikbajtowe gówniane tytuły.
WIELKI nagłówek krzyczy 79-letni aktor zwyzywany w tramwaju. "Nie będziemy jechać z tym ch***" A potem opisują sytuację z przed 56 lat !!! - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
|
andyopole | Post #3 Ocena: 0 2025-07-11 01:34:19 (miesiąc temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat: 2025-07-10 17:18:31, tesstickle napisał(a): Jak zawsze klikbajtowe gówniane tytuły. WIELKI nagłówek krzyczy 79-letni aktor zwyzywany w tramwaju. "Nie będziemy jechać z tym ch***" A potem opisują sytuację z przed 56 lat !!! Oj, to jest wk*******ce! Coraz więcej takich clickbajtów. Ostatni dlugi weekend spędziłem na biwaku. Cztery dni beż telefonu i internetu. Bosko! Wreszcie można było pogadać z tymi co zawsze z nosem w telefonie. |
ZlotaPerla2 | Post #4 Ocena: 0 2025-07-12 10:45:55 (miesiąc temu) |
Z nami od: 20-06-2022 Skąd: Pothole town |
nie dzisiaj a wczoraj, powrót do domu z pracy z 5 mil stał się wyprawą życia! pachołek na pachołku i na każdym rondzie objazd dookoła, bo Road closed, road closed, road closed i tak se mogłam jeździć w kółko aż do rana!
![]() Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja
|
iwona38 | Post #5 Ocena: 0 2025-08-05 18:18:56 (2 tygodnie temu) |
Z nami od: 20-04-2007 Skąd: Anglia |
Nie wiem czy ten temat jest odpowiedni, jak nie to prosze o przeniesienie.
Ale to mnie tak wkurwilo, ze az nie bede komentowac. Sami przeczytajcie. zwierzeta domowe karma dla zwierzat w zoo Nie kupuje w Amazonie.
|
|
|
galadriel | Post #6 Ocena: 0 2025-08-05 19:12:51 (2 tygodnie temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Wczoraj byly jeszcze gorsze wiadomosci o jakis gangach i grupach na whats appie , ktore zajmuja sie torturowaniem zwierzat, kotow. Nagrywaja to i wrzucja do sieci. Kiedys czyatlam o tym samym tylko znecanie sie nad malpami. Wywodzi sie to z Chin a placa za ogladanie tych tortur z USA i teraz okazuje sie, ze siatka jest w UK tez.Pokazali jakies ujecia na bbc wczoraj, trzesace sie ze strachu kocieta, skulone z bólu w okropnych warunkach w jakis brudnych klatkach i jakis psychol je klujacy jakims okrwawionym patykiem a ptem kot ktory sie dusi i umiera a to chyba bylo najłagodniejsze co jeszcze mogli pokazac w publicznej tv. Teksty na grupie whats app Rekomendacje zeby adoptowac kotki z Rspca i komentarze z glupimi emotkami ze mam ochote go torurowac i ze zwierzeta maja tu wiecej praw niz ludzie. A ile widze na tych polskich grupach glupich wpisow oddam kociaki za darmo…raj dla psychopatow.
I teraz tak. Twarze kotow przypominaja twarze dzieci. Maja ogromne oczy male nosy, a dzwieki ktore wydaja maja czestotliwosc placzu dziecka. Jest to swego rodzaju przystosowanie ewolucyjne, wlasciwie po to wlasnie zeby czlowiek sie zajal jak swoim, wiec jesli w kims te cechy budza tendencje do tego zeby sie znecac i zabic, to juz nie chodzi nawet o to, ze taki typ jeden z drugim jest poje%@&y , tylko zwyczajnie jnie wiadomo po co tacy ludzie istnieja. Lzy chyba nikt by nie uronil nad nimi i chyba wiekszosc zyczy im rychlej i bolesnej smierci ( ja na pewno) . Nie wiem czy tak trudno policji namierzyc jakies IP i adres po numerze telefonu? Dzis w lokalnej gazecie ujecie z kamer miejskich policja poszukuje 3 wygladaja na nastolatkow rowniez za zabicie jakis zwierzat ( nie nalisano jakis) jakas katapulta w larku/ lesie w Bourne. Skad sie tacy ludzie biora. Nie wiek, wyslac to na front w konfrontacji z przeciwnikiem ktory ma kalasznikowa zapewne najpierw sie osr@&a">posr@&a a potem kulka w leb i o 3 mniej chwastow. I tego im wlasnie zycze, bo niestety nic innego nie pozostaje. Ich rodzicow mi nie zal. Pewnie taka sama holota skoro te bachory na psycholi wychowali. Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
iwona38 | Post #7 Ocena: 0 2025-08-05 20:56:33 (2 tygodnie temu) |
Wiesz, ale co innego jak czytasz o patologii, ktora sie sciga a co innego jak instytucja, ktora ma obowiazek zapewnic dobry byt zwierzetom, proponuje, ze mozesz oddac im swojego pupila na zer. Dla mnie niepojete, to jest jakies zezwierzecenie. Co sie dzieje z ludzmi, ze wpadaja na takie pomysly?
Nie kupuje w Amazonie.
|
iwona38 | Post #8 Ocena: 0 2025-08-06 16:05:57 (2 tygodnie temu) |
Tylu tu na forum bylo milosnikow zwierzat a tu nagle zero komentarzy poza Gal? Wszystkie konta na mojej wyspie sa oplacane? Bo nie wierze, ze nikogo normalnego by to nie ruszylo...
Nie kupuje w Amazonie.
|
ZlotaPerla2 | Post #9 Ocena: 0 2025-08-06 16:16:36 (2 tygodnie temu) |
Z nami od: 20-06-2022 Skąd: Pothole town |
Ale co my tu mamy komentowac? i jakie oplacane konta?
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja
|
andyopole | Post #10 Ocena: 0 2025-08-06 16:17:56 (2 tygodnie temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat: 2025-08-05 20:56:33, iwona38 napisał(a): Wiesz, ale co innego jak czytasz o patologii, ktora sie sciga a co innego jak instytucja, ktora ma obowiazek zapewnic dobry byt zwierzetom, proponuje, ze mozesz oddac im swojego pupila na zer. Dla mnie niepojete, to jest jakies zezwierzecenie. Co sie dzieje z ludzmi, ze wpadaja na takie pomysly? Przeciez ogrody zoologiczne czy nawet sklepy, bardzo czesto hoduja lub kupuja stworzenia przeznaczone na karme dla swoich pupili, np. szczury dla wezy czy male kurczaczki, ktore dostaja od wylegarni. Fakt, oddac swojego kota czy psa na zywa karme to dla normalnego czlowieka rzecz niebywala ale moze takie rozwiazanie jest lepsze niz wyrzucenie go w lesie z dala od domu. Ja bym nie oddal. |