Str 614 z 615 |
|
---|---|
dominikana36 | Post #1 Ocena: 0 2025-07-03 15:25:10 (3 tygodnie temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
Na odblokowanie kaucji maja bodajze 14 dni. Pobiora te 590 euro z tego i oddadza reszte. jak juz te tranzakcje wszystkie przejda, do bedziesz musiala swojemu ubezpieczycielowi zalozyc claim. Jak rozpatrza pozytywnie to dostaniesz zwrot tej pobranej kasy. Oddadza Ci w funtach, pewnie z 10-20 bedziesz w plecy na przewalutowaniu (zreszta zalezy jaki kurs bedzie do tej pory) ale to tyle. Kupa zabawy, dlatego ja zawsze dodatkowe ubezpieczenie wykupuje tam gdzie wypozyczam i nie bawie sie w zadne kaucje ani posrednikow ubezpieczeniowych.
|
ZlotaPerla2 | Post #2 Ocena: 0 2025-07-03 16:22:20 (3 tygodnie temu) |
Z nami od: 20-06-2022 Skąd: Pothole town |
Rozumiem, będę coś działać, kupa kasy w pi…u.
Nigdy nie miałam takich cyrków z tym dodatkowym ubezpieczeniem, każda wypożyczalnia akceptowała a klucze zostawialiśmy nawet w otwartym aucie na lotnisku. Zawsze bez oględzin, ograniczeń, roszczeń- zresztą my nigdy żadnego samochodu nie uszkodziliśmy, teraz też! [ Ostatnio edytowany przez: ZlotaPerla2 03-07-2025 16:49 ] Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja
|
ZlotaPerla2 | Post #3 Ocena: 0 2025-07-03 18:44:26 (3 tygodnie temu) |
I jeszcze perełka się sturlała z lodówki i bum tara ra bum 😡 😡😡
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja
|
tesstickle | Post #4 Ocena: 0 2025-07-07 19:25:38 (2 tygodnie temu) |
Z nami od: 19-01-2020 Skąd: Dolna szuflada |
Kolejne "ułatwienie" zycia klienta pod hasłem " dbamy o twoje bezpieczeństwo"
![]() Ebay - nie mogę wysłać do sprzedawcy numeru części do samochodu z zapytaniem czy będzie pasowała do silnika o takim numerze. Bo dostaje wiadomość że nie mogę wysłać tej wiadomości bo WYGLĄDA jakbym podawał numer telefonu, a to jest zabronione. Nawet w formie obrazka jpg. bo tez rozpoznaje. No i dupa, sprzedający nie zarobi bo nie kupie części jeśli się nie upewnie a ja nie mam części która jest mi potrzebna. ![]() ![]() - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
|
xxxx1234 | Post #5 Ocena: 0 2025-07-07 19:44:19 (2 tygodnie temu) |
Z nami od: 27-03-2020 Skąd: ... |
Spróbuj wysłać numer rejestracyjny auta jeśli to jest firma to powini to sprawdzić. Tu nie chodzi o dbanie o bezpieczeństwo i raczej eBay tego tak nie tłumaczy tylko nie chce żeby do transakcji doszło poza ich serwisem bo nie zarobią na opłatach transakcyjnych, a że dla nich numer części wygląda jak numer telefonu to inna bajka
|
|
|
andyopole | Post #6 Ocena: 0 2025-07-08 01:09:18 (2 tygodnie temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat: 2025-07-07 19:25:38, tesstickle napisał(a): Kolejne "ułatwienie" zycia klienta pod hasłem " dbamy o twoje bezpieczeństwo" ![]() Ebay - nie mogę wysłać do sprzedawcy numeru części do samochodu z zapytaniem czy będzie pasowała do silnika o takim numerze. Bo dostaje wiadomość że nie mogę wysłać tej wiadomości bo WYGLĄDA jakbym podawał numer telefonu, a to jest zabronione. Nawet w formie obrazka jpg. bo tez rozpoznaje. No i dupa, sprzedający nie zarobi bo nie kupie części jeśli się nie upewnie a ja nie mam części która jest mi potrzebna. ![]() ![]() Podaj ten numer "słownie". |
ZlotaPerla2 | Post #7 Ocena: 0 2025-07-08 05:53:34 (2 tygodnie temu) |
zrób zdjęcie tego numeru i wyślij
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja
|
tesstickle | Post #8 Ocena: 0 2025-07-08 07:19:41 (2 tygodnie temu) |
Z nami od: 19-01-2020 Skąd: Dolna szuflada |
Obrazek jpg. nie przechodzi a słownie to troszkę za długie i obawiam się że nikt tego nawet nie będzie czytał
![]() edit: do jednej firmy wysłałem VIN. Odpisali - thank you for your update , thank you for your update , sorry we try to check VIN and not find any info, sorry we try to check VIN and not find any info, may we have your OE no, and complete model info. like:year-make-model-Trim-Engine ? may we have your OE no, and complete model info. like:year-make-model-Trim-Engine ? and if there a picture of original part , it is greatly welcomed and if there a picture of original part , it is greatly welcomed wait for your reply back wait for your reply back best regards Ok, udało się wysłać screen ze wszystkimi danymi silnika. Razem z VINem (again) Odpisali - Hi, Hi, Thanks for your message. Thanks for your message. In order to provide you the accurate information, could you please tell us your car VIN number and complete model, like: Year-make-model-Trim-Engine? In order to provide you the accurate information, could you please tell us your car VIN number and complete model, like: Year-make-model-Trim-Engine? The VIN number is a combination of 17 numbers and letters. And if convenient, please also offer the OE number and pictures of your original part. The VIN number is a combination of 17 numbers and letters. And if convenient, please also offer the OE number and pictures of your original part. In this way, we can more accurately judge whether it fits. In this way, we can more accurately judge whether it fits. Looking forward your early reply. Looking forward your early reply. Best regards I weź tu z nimi gadaj. ![]() [ Ostatnio edytowany przez: tesstickle 08-07-2025 07:40 ] - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
|
andyopole | Post #9 Ocena: 0 2025-07-08 11:33:32 (2 tygodnie temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Gadasz z trupem czyli AI.
|
rafald | Post #10 Ocena: 0 2025-07-08 12:48:32 (2 tygodnie temu) |
Z nami od: 04-01-2008 Skąd: Londyn |
Cytat: 2025-07-07 19:25:38, tesstickle napisał(a): No i dupa, sprzedający nie zarobi bo nie kupie części jeśli się nie upewnie a ja nie mam części która jest mi potrzebna. ![]() ![]() Co to za część? Pisz na PW jak coś. Starej nie masz nawet zdjęć? |