[ Ostatnio edytowany przez: xxxx1234 01-06-2025 13:26 ]
Str 612 z 613 |
|
---|---|
xxxx1234 | Post #1 Ocena: 0 2025-06-01 13:23:05 (4 tygodnie temu) |
Z nami od: 27-03-2020 Skąd: ... |
Od wczoraj jakaś postać na vinted targuje się ze mną. Wystawiłem nowe buty Nike za 60 funtów, które na oficjalnej stronie Nike kosztują 180£, ale to rozmiar 14UK dlatego tak tanio i jej napisałem, że cena nie podlega negocjacji bo to jest ultra tanio. Oczywiście tłumaczenia l, że ona musi zapłacić za wysyłkę itd... była tak męcząca że ostatecznie napisałem jej że nie chce żeby kupowała ode mnie te buty i żeby sobie poszukała ich gdzie indziej (bo z takimi ludźmi zazwyczaj są same problemy tego jej nie pisałem). To mi napisała, że ma nadzieję, że płacę podatki jako sprzedawca vinted. Co ci ludzie mają w głowach.
[ Ostatnio edytowany przez: xxxx1234 01-06-2025 13:26 ] |
galadriel | Post #2 Ocena: 0 2025-06-01 14:15:04 (4 tygodnie temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Ja mam tez jedna, ktora mi oferuje cos tam za buty ( tez nowki) ja akurat zaakceptowalam, a ona nie kupuje. I to juz drugi raz chyba. To podnioslam cene znow.
Dzis sie jeszcze przeszlam na car boot zobaczyc jak to wyglada. Brzudko tak. Tacy ci sprzedawcy jak u nas za komuny. Patrzylam na buty, ciuchy, wiekszosc nawet poniżej standardu tutejszych charity shop’ow. Niby lepiej dla mnie jesli sie tam zabiore swoj stuff, wszystko piekne, nowki. Beige room esthetics. Tylko wlasnie nie wiem czy tam sie przewija moj target audience… Choc jak nie sprobuje to sie nie przekonam. Potem obeszlam Tk maxxa w poszukiwaniu butow Dune. Sa torebki Dune, bardzo ladne. Wiec teraz mam sie nad czym zastanawiac. Dostalam z pracy bonus za wspaniale osiagniecia to teraz mysle: buty, torebka czy moze both ![]() [ Ostatnio edytowany przez: galadriel 01-06-2025 14:39 ] Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
ZlotaPerla2 | Post #3 Ocena: 0 2025-06-02 07:19:34 (3 tygodnie temu) |
Z nami od: 20-06-2022 Skąd: Pothole town |
ale to off top,
bonus nie wk..a ale może i wk…ć - u mnie jeszcze nie wyświetla ile. W ubiegłym roku był na odpier…l się jakieś centy. xxx jak cię ktoś denerwuje to zablokuj i koniec rozmowy 😎 Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja
|
xxxx1234 | Post #4 Ocena: 0 2025-06-19 07:27:50 (tydzień temu) |
Wczoraj wjechałem na mobilną kamerę jak popatrzyłem na licznik było 45 mil na ograniczeniu do 40 mil. Najbardziej mnie wkurza, że dobrze wiem, że te mendy stoją w tym miejscu tylko rozmawiałem z żoną i się zagapilem. 🤬
Teraz z dwa trzy tygodnie oczekiwań bo z tego co udało mi się znaleźć może przyjść list z"niespodzianką" ale nie musi. |
rafald | Post #5 Ocena: 0 2025-06-19 08:57:25 (tydzień temu) |
Z nami od: 04-01-2008 Skąd: Londyn |
Te mendy zazwyczaj nie uznają niepisanej zasady 10% +2, ale kto wie - może się uda. Zależy jakie parcie na kasę mieli tego dnia.
Mi ostatnio się udało - władowałem się na bus lane w gminie, która zawsze przysyła zdjęcia z kamerek. Tym razem akurat były jakieś roboty drogowe w pobliżu - pewnie mieli odcięte zasilanie tych kamerek |
|
|
tesstickle | Post #6 Ocena: 0 2025-06-19 09:03:01 (tydzień temu) |
Z nami od: 19-01-2020 Skąd: Dolna szuflada |
Faktycznie mało miłe. Ale bądź dobrej myśli, ja już kilka razy oczekiwałem na list który się nie pojawił.
btw. miałem szukać tego wątku a tu proszę, jak na zawołanie. Do meritum. ====================== Dwa tygodnie temu zapytałem nowego "kolegę" o pewną imprezę, żeby się upewnić co do daty i paru drobiazgów. (cena/parking) Wszystko potwierdził a nawet się zaoferował z klepaniem biletów. Przygotowałem się - kapelusze/parasole/krzesełka/stoliczek/grill/jedzenie/picie/lodóeka itd.itp. ![]() Impreza miała być w tą sobotę 21czerwca Moje Szczęście Przyboczne (zawsze ratuje mi dupe) coś chciała sprawdzić w temacie tej imprezy i ..... okazało się ze odbyła się tydzień temu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mówie do "kolegi" zrobiłeś mnie w trąbę a ten no że tego .. sorki no zdarzyło się i jak chcę to on poszuka mi nowej imprezy. Znalazł qrfa! tymm razem na zeszły tydzień. Napisałem że stracił 50% mojego zaufania a ten swoje, że znajdzie nową imprezę i podaje mi znowu zeszły tydzień ![]() Wytknąłem to jemu, znowu zaproponował szukanie nowej imprezy tym razem na właściwą date (???) Napisałem coś takiego - Pozwól, że przytoczę Ci taką historyjkę. Przyszedł facet do jakiejś pizzerii. Zjadł jakąś pizzę. Wrócił do domu i bardzo źle się poczuł. Po kilku dniach wrócił do tej pizzerii. I to powiedział właścicielowi, że się pochorował. Na co właściciel pizzerii mówi, mówi bardzo pana przepraszam. Oferuję panu zniżkę 50% na następną pizzę. Co byś zrobił? Jak byś się zachował na miejscu tego faceta, który się zatruł? I wiecie co?!?!?! ![]() Wziął się qrfa chyba obraził bo wyłączył/zawiesił czat i wyczyścił ekran. ![]() Ale ja mam screeny. ![]() ![]() ![]() I co mu zrobisz? NIC! No fqrfił mnie strasznie! ![]() ![]() ![]() - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
|
rafald | Post #7 Ocena: 0 2025-06-19 09:11:49 (tydzień temu) |
Z nami od: 04-01-2008 Skąd: Londyn |
Cytat: 2025-06-19 09:03:01, tesstickle napisał(a): No fqrfił mnie strasznie! ![]() ![]() ![]() |
tesstickle | Post #8 Ocena: 0 2025-06-19 09:19:18 (tydzień temu) |
Z nami od: 19-01-2020 Skąd: Dolna szuflada |
Cytat: 2025-06-19 09:11:49, rafald napisał(a): Cytat: 2025-06-19 09:03:01, tesstickle napisał(a): No fqrfił mnie strasznie! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
|
kksiezniczka | Post #9 Ocena: 0 2025-06-19 09:48:01 (tydzień temu) |
Z nami od: 22-12-2006 Skąd: Już nie Essex |
Obraził? Wyłączył? No i NIC i super!
Dawaj do Manchesteru w niedzielę. Ogarniemy Ci fajną imprezę 😁😁 ...Wehikuł czasu to byłby cud...
|
xxxx1234 | Post #10 Ocena: 0 2025-06-19 11:40:17 (tydzień temu) |
Rafał zobaczymy to było na dual carriageway ja jechałem lewym "wolnym" pasem obok mnie było auto na "szybkim" pasie więc logika nakazuje mierzyć szybkość tego na prawym pasie.
Parcie na kasę chyba jest duże bo spotkalem w ten dzień busiki z kamerą dwa razy najpierw około 15:00, a tego tego który mam nadzieję że nie zrobił mi zdjęcia po 20:00 wracaliśmy z treningu. To było zdziwienie nr.2 bo o tej porze ruch zaczyna wymierać i szansa na "upolowanie" znacznie mniejsza. Tess podziwiam cię za wyrozumiałość tym bardziej, że to "nowy kolega" u mnie nie ma zazwyczaj drugiej szansy. Kiedyś wspinając się z kolegą w Alpach zimą spotkaliśmy zespół 4 osobowy Polacy zimą spotykając wspinaczy w Alpach od razu można mówić "cześć" chyba nikt inny tego nie próbuje. Z jednym z tych chłopaków się dość dobrze skumplowalem i tak zbliżała się następna zima mój kolega z którym zazwyczaj się wspinał planował gruba zimową wyprawę w na Chan Teng, ja zacząłem zacząłem knuć coś mniej ambitnego z "nowym kolegą" takie wyjazdy zaczyna się wstępnie ogarniać w październiku jak wyjazd planowany jest na styczeń bo to niby człowiek wszystko ma, ale zawsze trzeba dokupić jakiś karabinek , śrubę lodową itd... trzeba wejść w jakis bardziej intensywny cykl treningowy jest jakieś jaranie się jak to będzie, układanie strategi itd... na tydzień przed wyjazdem i ten "zryty łeb" mi oświadczył że on nie jedzie bo będzie "lawiniasto" i w ogóle nie czuje pozytywnej energii. Kurde serio taka jest ta zabawa z największych awarii to dwa razy pociągnęła mnie lawina, raz dostałem lawiną pyłowa, która prawie mnie udusiła, raz spadłem z grani lecieliśmy zboczeń góry jakieś 150-200 metrów wypadły mi wtedy z japy dwa zęby i mam dwie blizny na nosie i na górnej wardze, a przed śmiercią uratował nas wielki głaz o który zawiniliśmy się lina i nie polecieliśmy w przepaść. Każdy wspinacz wie jaka to jest zabawa czym to się może skończyć i nagle kolesia na tydzień przed wyjazdem olśnienie, że będzie lawiniasto to była nasza ostatnia rozmowa. [ Ostatnio edytowany przez: xxxx1234 19-06-2025 11:45 ] |