MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co Cie dzisiaj wkur...lo**??

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 605 z 613 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 604 | 605 | 606 ... 611 | 612 | 613 ] - Skocz do strony

Str 605 z 613

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ZlotaPerla2

Post #1 Ocena: 0

2025-02-08 16:15:17 (5 miesięcy temu)

ZlotaPerla2

Kobieta

Z nami od: 20-06-2022

Cytat:

2025-02-06 13:13:59, rafald napisał(a):
Cytat:

2025-02-06 12:58:34, ZlotaPerla2 napisał(a):
komunikat contactless limit reached

Nawet nie wiedziałem, że jest jakiś limit? Musi dużo wydawać :-]

Przez internet nie idzie sprawdzić?

Da się na aplikacji, wszystkie zastrzeżenia karty są wyłączone, a na necie nie ma nic, bla bla nowa karta wprowadź pin itd, nie ma nic na temat contactless limit reached i że za 5f nie można zrobić zakupów.
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

xxxx1234

Post #2 Ocena: 0

2025-02-11 22:45:05 (4 miesiące temu)

xxxx1234

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2020

Jakaś menda z InPost otworzyła moje trzy paczki ukradła trzy przedmioty o łącznej wartości 500£ do paczek nakładała jakiś szmat i mam dym z klientami przez cały dzień oczywiście oskarżają o to mnie, że to ja jestem oszustem nie biorąc pod uwagę tego, że mógł to zrobić ktoś z firmy kurierskiej.

Domyślam się, że zrobił to nowy pracownik w sklepie, w którym zostawiam paczki. Zostawiam je tam od ponad roku i nigdy nie było problemów, a od kiedy on się tam pojawił to się zaczął cyrk. Na początku moje paczki ginęły na zasadzie na trackingu było, że paczka została dostarczona przeze mnie do sklepu i nigdy z niego nie wyjechała, ale były ubezpieczone i InPost oddawał kasę.

Pojechałem wieczorem do sklepu porozmawiać z właścicielem i powiedział mi, że było kilka przypadków, że paczki zginęły u nich w sklepie i InPost prosił ich o wyjaśnienie tych spraw. Dlatego menda chyba wpadła na inny sposób złodziejstwa. Jak powiedziałem, że to są trzy paczki wysłane tego samego dnia to właściciel się zainteresowal zaczął mnie dopytywać kiedy to było, powiedział że sprawdzi monitoring bo ma pewne podejrzenia, a żebym na razie zostawiał paczki w jego drugim sklepie. Nawet jeśli sprawdzi monitoring i moje podejrzenia się sprawdzą to 500£ jestem lżejszy, tyle, że będę wiedział gdzie paczek nie zostawiać, a najgorsze, że w między czasie zostawiłem tam kolejne dwie paczki o łącznej wartości 130£ chyba mnie szlak trafi jak się sytuacja powtórzy i jeszcze miałem nic nie robić do końca roku podatkowego, wróciliśmy po prawie miesiącu z Gran Canari za kilka dni jadę się wspinać do Szwajcarii więc stwierdziłem, że nie będę siedział bezczynnie w domu do tego czasu i coś tam po sprzedaje to k...a mam.

Wczoraj się człowiek cieszył bo jakiś czas temu przestałem używać jednego ze swoich kont maklerskich i przyszedł od nich mail, że jeśli nie wpłacę środków będą musieli sprzedać jakieś moje akcje ponieważ nie dokonałem żadnej transakcji od ponad roku i muszą mnie obciążyć opłatą za brak aktywności, byłem pewny, że zamknąłem wszystkie pozycje u tego maklera i wszystką kasę wypłaciłem. Loguję się a tu niespodzianka akcje CD Projektu o wartość 30k zł i to jeszcze pozycja, ze 100% zyskiem.

To dzisiaj człowiek dostał liścia w pysk i bardziej mnie wku..ia dzisiejsza sytuacja niż wczorajsza cieszy.
Z psychologicznego punktu widzenia to podobno jest naturalne, że ludzi bardziej boli strata finansowa niż cieszy zysk i niby o tym wiem, a i tak mnie szlak trafia, pomimo, że wczoraj mi wpadło więcej niż dzisiaj straciłem.

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla2

Post #3 Ocena: 0

2025-02-11 23:11:41 (4 miesiące temu)

ZlotaPerla2

Kobieta

Z nami od: 20-06-2022

Przykre, ale że to tak się już trochę ciągnie? hmmm coraz więcej GNID i ROBACTWA dookoła ...

A do Szwajcarii pojadę za ciebie, nie martw się na zapas :-)
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #4 Ocena: 0

2025-02-11 23:21:02 (4 miesiące temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Boli bo zarobiles uczciwie a okradziony zostales przez kogos kto zlamal prawo.

To tylko w Polsce PiS kradl zgodnie z przepisami. *YAHOO*

[ Ostatnio edytowany przez: andyopole 11-02-2025 23:48 ]

Do góry stronyOffline

xxxx1234

Post #5 Ocena: 0

2025-02-12 01:20:37 (4 miesiące temu)

xxxx1234

Mężczyzna

ZP trochę jestem sam sobie winny wcześniej jeśli dobrze pamiętam zginęły mi w tym sklepie cztery paczki, ale pojedynczo i olałem to bo InPost zwrócił mi pieniądze, a powinien to być dla mnie znak ostrzegawczy. Myślałem, że może to jest sprawka, kuriera z innej firmy bo u nich można zostawiać paczki z Yodla,DPD i InPost. Paczki z InPost i DPD stoją obok siebie więc myślałem, że może ten z DPD zabrał przez przypadek nie swoje paczki,ale teraz to jest prawie pewny, że problem jest gdzie indziej trzy paczki zostały rozpakowane, wyciągnięte przedmioty z pudełek i to się stało tego samego dnia. Dodatkowo jedna osoba do której paczka dotarła okazała się normalna i jak ją poprosiłem, żeby wysłała mi zdjęcie worka pocztowego w który paczka była zapakowana to się okazało, że worek był sklejony brązową taśmą ja używam taśmy przezroczystej więc ktoś musiał rozerwać i skleić worek jeszcze raz, może to tylko zbieg okoliczności, ale następnego dnia jak zostawiałem paczki w tym sklepie to na podłodze w okolicy gdzie stoją paczki z InPost leżała rolka brązowej taśmy.

Do Szwajcarii to ja jadę tak czy siak tylko miałem już nie pracować do kwietnia bo 40% podatku, a stwierdziłem, że nie będę siedział bezczynnie, jednak trzeba było się lenić to by wku....rwa nie było.

Andy pewnie coś w tym jest co napisałeś, że tak mnie to wkurza bo ja zrobiłem wszystko w dobrej wierze,a ktoś mnie nazywa oszustem i nie pomagają tłumaczenia, że mam kilka tysięcy w 100% pozytywnych opinii od innych kupujących, że na swoją renomę pracuje przez długi czas i nie opłaca mi się jej niszczyć, żeby kogoś oszukać na śmieszną kwotę, która średnio wynosiła 170 funtów na osobę względem kilkudziesięciu tysiącom rocznie,które zarabiam między innymi dzięki tej reputacji. Jedna osoba szczególnie mi dzisiaj do piekła gdzie i tak wszystkim zwróciłem pieniądze to się jeszcze musiałem naczytać debilizmów.
Dodatkowo wkurzyło mnie, że się zawiodłem na InPost mam ogromny sentyment do tej firmy bo polska rozpoznawalna w całej Europie i zawsze staram się korzystać z ich usług, a tu taki zonk.

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #6 Ocena: 0

2025-02-12 02:01:12 (4 miesiące temu)

andyopole

Mężczyzna

Jeśli sporo wysyłasz to może warto zainwestować np w "firmową" taśmę klejącą? Oraz informację że jeśli taśma jest naruszona to sprawdzić zawartość przy dostawie.
Są też takie też takie taśmy, których nie da się odkleić bez zostawienia śladów otwierania. Jak znajdę link to podrzucę.

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #7 Ocena: 0

2025-02-12 04:54:14 (4 miesiące temu)

andyopole

Mężczyzna

Miałem na myśli taką taśmę.

Do góry stronyOffline

xxxx1234

Post #8 Ocena: 0

2025-02-12 08:08:08 (4 miesiące temu)

xxxx1234

Mężczyzna

Problem jest taki, że ludzie nie zwracają uwagi na takie rzeczy. Te paczki były zapakowane w taki sposób, że nie dało się ich otworzyć nie rozrywając worka pocztowego. Tej jednej osobie, z którą dało się normalnie rozmawiać wyjaśniłem, że paczka została wysłana do niej w nowym worku pocztowym i zapytałem czy zanim otworzyła paczkę na worku było widać ślady, że może ktoś go rozerwał wcześniej i posklejał od nowa to mi odpowiedziała, że nie zwróciła na to uwagi i wysłała zdjęcia worka na którym widać brązową taśmę i stąd moja pewność, że ktoś majstrował przy paczce.
Więc jeśli ktoś nie zwraca uwagi na takie rzeczy to prawdopodobnie nie zwróci na to co jest napisane. Ludzie często nie czytają opisu w ogłoszeniach i piszą pytania na które mogą znaleźć odpowiedź w opisie ogłoszenia.

Na ten moment postanowiłem, że zmienie miejsce gdzie zostawiam paczki, a jeśli sytuacja się powtórzy to zrezygnuję z InPost, a szkoda by było bo pod względem szybkości dostarczania paczek, przejrzystości trackingu, działania aplikacji to konkurencję zostawili w tyle o lata świetlne.

To już mojej drugie podejście do InPost za pierwszym razem zrezygnowałem, ale wtedy paczki zostawiałem w paczkomatach i pomimo, że sam drukowałem naklejki na paczki w domu to oni później drukowali je i przyklejali drugi raz i prawdopodobnie w tym momencie dochodziło do wymieszania się paczek i zdarzało się, że ktoś dostawał zupełnie inną paczkę niż ta którą ja wysłałem.
Później pojawiła się okazja zostawiania paczek w sklepie, a właściciel zapewniał mnie, że jak on wydrukuje naklejkę w sklepie i przyklei na właściwą paczkę to nikt jej po drodze nie będzie zmieniał i faktycznie przez bardzo długi czas był spokój i wszystko super działało aż do teraz.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #9 Ocena: 0

2025-02-12 09:03:53 (4 miesiące temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Niektore paczki InPostu ida przez Royal Mail
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

xxxx1234

Post #10 Ocena: 0

2025-02-12 09:11:48 (4 miesiące temu)

xxxx1234

Mężczyzna

Wiem o tym, ale to tylko w przypadku gdy paczki są wysyłane na adres domowy wtedy InPost przekazuje je Royal Mail do paczkomatow paczki rozwozi InPost. Ja nie korzystam z opcji wysyłki przez InPost do domu bo w takiej sytuacji trzeba wydrukować naklejkę w domu, a później oni znowu zaczną coś drukować naklejać od nowa i znowu się zacznie dostarczanie innych paczek niż te które ja wysłałem.

Do góry stronyOffline

Strona 605 z 613 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 604 | 605 | 606 ... 611 | 612 | 613 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,