MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co Cie dzisiaj wkur...lo**??

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 534 z 615 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 533 | 534 | 535 ... 613 | 614 | 615 ] - Skocz do strony

Str 534 z 615

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

snerg64

Post #1 Ocena: 0

2016-09-02 16:19:27 (9 lat temu)

snerg64

Mężczyzna

Z nami od: 18-07-2016

Widzialem raz w pudelku zamiast aparatu worek ryzu ale tu jest grubo i rozmiar inny... Hmm ciekawe co by Amazon zrobil w takiej sytuacji, Currys jest znany z nie uznawania tego typu spraw. Ale trzymam kciuki za pozytywne rozwiazanie.

Chyba chodzilo o Section 75?

Cytat:

2016-09-01 19:43:54, krakn napisał(a):
No tylko że chodzi nie o 500 tylko o 2300 funtów :(
Bo w pudle jest coś co udaje ten model sony, ale skoro numery się nie zgadzają, menager w sklepie coś bąknął że takiego czegoś to on jeszcze nie wiedział.... bo chyba to nie jest na rynek UK... co może oznaczać że to generalnie jest jakiś fake! nie TV!
I to Q kupiony w CURYS a nie na carboots :-M]

Nigdy nie miałem takich problemów, gdybym kupił gdzieś na targu, od ciul wie kogo, ale kupiłem w sklepie sieciowym! i takie jaja!

Na szczeście zapłaciłem kartą kredytową, ale nawet nie mam pojęcia jak ew ruszyć temat section 41 *DONT_KNOW*
I czy miało by to zastosowanie. *DONT_KNOW*

Dziś dostałem jakiś adres email podono z head office to ma być. Piszę więc tam.
Zaczynam się denerwować, bo wychodzi na to że potraktowali mnie jak oszusta.

You might fail at something you don't like so you might as well take a chance at doing what you love.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Kierownik_Pocia

Post #2 Ocena: 0

2016-09-02 16:36:00 (9 lat temu)

Kierownik_Pociagu

Mężczyzna

Z nami od: 02-10-2015

Cytat:

2016-09-02 16:19:27, snerg64 napisał(a):
Widzialem raz w pudelku zamiast aparatu worek ryzu ...

No to chociaż wiadomo gdzie podmienili ...:-]
Ludzie są jak oczy widzą innych, siebie nie.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #3 Ocena: 0

2016-09-03 14:27:02 (9 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2016-09-02 11:50:05, ryba1990 napisał(a):
Siemka, zauyważyłem rano ,że mam przejechany bok samochodu , niby nic ale jednak ślady zostały ... ze względu ,że parkuje na drodze , sprawca nie znany ... myślicie ,że można by to jakoś zgłośić do ubezpieczalni ?

Możesz, ale czy to się opłaca?
Najpierw będziesz musiał zapłacić udział własny wg umowy, a potem dopiero dostaniesz ew odszkodowanie.
I tu trzeba by nawymyślać grubo żeby to miało sens.
Bo Ubezpieczenie dowali ci w nowej umowie i tak przez wiele lat...

Tak że z finansowego punktu widzenia lepiej pokryć te ze 200 - 300 funtów za pomalowanie z w łasnej kieszeni. No chyba ze jesteś tak wyszczekany że będziesz potrafił wydębić kilka tyś odszkodowania.

A co do mnie.
No mam oficjalny emai, w sumie to pisze ta sama pinda co na FB curysa.
Oczywiście mam im podać nr karty kredytowej to mi przyślą resztę gratów , w sumie coś około 500 funtów , nawet nie che mi się tego podliczać. Tym bardziej że nie wiem co to jest za grat, czy to w ogóle działa, bo po coś ktoś go przecież podmienił...
I czy to jest w ogóle Sony czy jakiś chinski sonix , tak z ciekawości wysłałem zapytanie do Sony. Z reszta wodzę na FB że jeden z moich klientów się za mną wstawił i też napisał do Sony.

Powiedziała mi że ona nie będzie płacić za zgubione rzeczy, a numer towaru został na pewno pomylony w firmie sony....

Właśnie wszedłem do domu po pracy.
Biorę się za to.
Generalnie dzwonię do Amexa, ale smrodzić currysowi będę nadal, bo nienawidzę oszustów i krętaczy.
Jeszcze żebym kupił na bazarze... ale wtedy wiem że ryzykuję, wiem że trzeba wszytko wymacać 10 razy... A tu scamers in the Currys

PS.
Rozmawiałem z amex, nie ma problemu, ale muszę zadzwonić w poniedziałek, bo dziś nie pracuje sekcja ubezpieczeń.

Jak ja nie na widzę takich sytuacji i nie na widzę oszustów .
Kradną czas, pieniądze i spokój.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

tomaszzet

Post #4 Ocena: 0

2016-09-03 14:34:44 (9 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Pisz na ich FB i aktualizuj na biezaco komentujac swój pierwszy wpis na ich scianie
Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2016-09-03 14:45:09 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

jucha_2004

Post #6 Ocena: 0

2016-09-03 15:07:16 (9 lat temu)

jucha_2004

Kobieta

Z nami od: 21-06-2009

Jakies 5-6 lat temu kupiłam laptopa w currys. Po 2 tygodniach użytkowania zaczął szwankować. Po wejściu w system okazało sie ze ktoś inny był w jego posiadaniu przez dość długi czas, pózniej oddał do sklepu i laptop po "czyszczeniu" trafił w moje ręce. Zabrałam laptopa do sklepu, trochę z nimi powalczyłam i odzyskałam kasę.

Do góry stronyOffline

tomaszzet

Post #7 Ocena: 0

2016-09-03 15:32:13 (9 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Cytat:

2016-09-03 14:45:09, 12miko12 napisał(a):
Zablokują i usuną wpisy.

Trzeba było sobie LG Oleda w John Lewis kupić ;-)

... bardzo współczuję

No ale co zostalo raz zobaczone, tego sie nie odzobaczy.
Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

Greyka

Post #8 Ocena: 0

2016-09-03 15:53:39 (9 lat temu)

Greyka

Kobieta

Z nami od: 08-04-2011

Do krakn
Zglos cala sprawe do Trading Standards w twoim rejonie i opisz im sytuacje. Powiedza ci co zrobic albo sami sie tym zajma.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #9 Ocena: 0

2016-09-03 21:13:33 (9 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Tak, na ich stonie ja i kilka osób w tym moich klientów robi rozpierduchę, to samo na twiterze i streetlive

Już trochę zmiękli, że jak kupię w sony te brakujące części za 500 to oni mi oddadzą...

Taaa ale jak ten złom nie odpali wcale? Bo przecież ktoś go po coś wstawił do tego pudła, znaczy podmienił?

Nie wierzę że firma sony gdzie kufa każda część jest komputerowo rozliczana, etykiety są drukowane automatycznie wg chipa w TV i pakowanie jest automatycznie doszło do takiego zbiegu okoliczności... brak cześci i zły nr.

Napisałem do sony, bo ja wszystkie swoje urządzenia, nawet karty pamięci rejestruję u producenta, co już mi kilka razy uratowało tyłek, bo unikałem podróbek.

Zobaczymy co mi napiszą, bo ja już sądzę że kupiłem chińską podróbkę bardzo możliwe ze to nawet nie działa, o ile ma cokolwiek z bebechów wewnątrz. po prostu nie wiem nic na razie bo nawet nie mam zasilacza. Bo ten TV ma zasilacz na kablu jak laptop.

Jestem po rozmowie z Amex, ale miły pan powiedział żebym się nie martwił, ale musze poczekać do poniedziałku bo ten dział działa tylko w ciągu tygodnia.

To samo jeżeli chodzi i trading standard, w sumie już mam wszytsko by złożyć skargę chyba nawet onlane. Dziś też mieli zamknięte, przynajmniej jak dzwoniłem już po pracy.

Z wypowiedzi bardzo wielu osób, wynika że kradzieże sprzętu elektronicznego i wkładanie w to miejsce jakiś badziewi lub złom.
Najbardziej narażone są konsole do gier, płyty, i zwłaszcza duże telewizory. Bo jest je bardzo łatwo wyjąć i zamknąć bez śladu.

Ale też ludzie mają problemy z częściami od kuchenek, generalnie AGD

Większość ma tylko jedną drogę, właśnie przez trading standard.

Szczęśliwi ci co używają kredytówek,

Problem w tym że te s... w ten sposób chronią złodziei jakich mają w firmie. I na kogo wypadnie...

Od dziś, płacę rozbebeszam przy kasie wszytsko, nawet jak bym kufa czołg kupił.

Ile człowiek traci czasu cennego życia, na takie pierdoły.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

WybitnieWrednyW

Post #10 Ocena: 0

2016-09-03 21:26:57 (9 lat temu)

WybitnieWrednyWerdew

Konto usunięte

Cytat:

2016-09-03 21:13:33, krakn napisał(a):
...
Od dziś, płacę rozbebeszam przy kasie wszytsko, nawet jak bym kufa czołg kupił.

A na mnie się patrzyli w curysie jak na wariata.
Jak kupowałem laptopa to na ladzie przy kasie, poprosiłem o otworzenie pudełka i uruchomienie lapka.
A gościu mi na to że gwarancja że nówka sztuka że uruchomienie systemu ....itd.
Pogadał pogadał a potem i tak zrobił o co prosiłem.
Dopiero wtedy zapłaciłem.
Wiem, wredny jestem.:-8

Do góry stronyOffline

Strona 534 z 615 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 533 | 534 | 535 ... 613 | 614 | 615 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,