2010-08-26 16:07:07, __phoney__ napisał(a):
Cytat:
2010-08-26 15:20:29, jedrek napisał(a):
Wracam wczoraj z pracy kolo 22, owieram list z tesco insurance z car ins renewal... i szlag mnie trafil. Z L60 miesiecznie podniesli mi do L160 !!! Zamiast znizki za 3 lata bezszkodowej jazdy- zero.
Mialem jedna stluczke, ale to mi w tyl koles wjechal. Dokad tesco nie scignie calej sumy od tego kolesia, traktuje to jako moj claim i idzie z mojej polisy. Ale zeby 9 miesiecy nie moc sciagnac tej kasy?
Moze jest jakies odszkodowanie za zle przespana noc?
Moja rada: nie otwierac listow przed spaniem

[ Ostatnio edytowany przez: <i>jedrek</i> 26-08-2010 15:22 ]
W 90% nowa stawka jest wyższa po roku,liczą na to ze nie zmienisz ubezpieczyciela po roku i dlatego za pierwszym razem jest niska stawka.
Po prostu trzeba szukać co roku jak najtańszej opcji.
Przez 8 lat tylko raz miałem ubezpieczenie rok po roku u tego samego ubezpieczyciela.
No i na koniec zła wiadomość nawet jeśli to nie była Twoja wina to i tak musisz wpisywać ze miałeś claim,tyle ze zaznaczasz ze nie z Twojej winy ale........stawka nie będzie taka sama
Dla niedowiarków polecam sprawdzić np na go compere cen ze stłuczką nie z własnej winy i bez stłuczki...
A co do listów otwieranych wieczorem,ja otworzyłem kiedyś list w którym był czek za moje PPI i tez nie moglem spać ale z radości

))cala noc liczyłem ile na co wydam

)
Po pierwszym roku chcieli mi podniesc skladke to zadzwonilem, ze rezygnuje bo znalazlem te same warunki tylko taniej. Powiedzialem mu gdzie a on sie pyta czy jak przebije tamta oferte nawet o 1 funta to czy zostane. No i zostalem. Teraz tez bede szukal najlepszej oferty, ale w tym renewal co dostalem napisali ze mam zero znizek. Tzn ze musialbym szukac oferty tak jak bym nie mial znizek.
Pierwsza rzecz dzis rano to tel do tesco. Przelaczanie do 5 departamentow, 40 min, no i uznali mi 3 lata bezszkodowej jazdy.
Coprawda nowa skladke wyliczyl mi wieksza niz do tej pory, ale przysle mi nowy renewal w ktorym bedzie wpisane 3 lata znizki. No i teraz moge szukac dobrej oferty.