Zona Mormona Irene spencer
Matka 13-ga dzieci, jedna z 10 zon!!
Ksiazka super. Biografia autorki- jej przezycia zwiazane z poligamia az lzy z oczu wyciskaja
Str 40 z 204 |
|
---|---|
vitaclub | Post #1 Ocena: 0 2011-05-14 22:35:24 (14 lat temu) |
Z nami od: 07-11-2008 |
wlasnie skonczylam
Zona Mormona Irene spencer Matka 13-ga dzieci, jedna z 10 zon!! Ksiazka super. Biografia autorki- jej przezycia zwiazane z poligamia az lzy z oczu wyciskaja alive
|
TouchOfPink | Post #2 Ocena: 0 2011-05-14 22:48:08 (14 lat temu) |
Z nami od: 11-05-2011 Skąd: UK |
Cytat: 2011-04-23 18:00:11, EFKAKONEFKA33 napisał(a): Aktualnie czytam ![]() Stieg Larsson Dziewczyna ktora igrala z ogniemm W drugiej, po Mężczyznach, którzy nienawidzą kobiet, części trylogii Millennium główną bohaterką jest Lisbeth Salander. Seria dramatycznych wypadków wywołuje u Lisbeth wspomnienia mrocznej przeszłości, z którą raz na zawsze postanawia się rozprawić. Dwoje dziennikarzy, Dag i Mia, docierają do niezwykłych informacji na temat rozległej siatki przemycającej z Europy Wschodniej do Szwecji ludzi wykorzystywanych w branży seksualnej. Wiele zamieszanych w to osób piastuje odpowiedzialne funkcje w społeczeństwie. Kiedy Dag i Mia zostają brutalnie zamordowani, a podejrzenia zostają skierowane na Lisbeth Salander, Blomkvist postanawia przeprowadzić własne śledztwo. Wkrótce odkrywa związek między morderstwami i sprawą przemytu. Straszliwego Zalę, którego nazwisko wciąż pojawia się w trakcie śledztwa, łączy też coś z niejaką Lisbeth Salander Ksiazka wciagajaca ,trzymajaca w napieciu Polecam wszystkie 3 części. Wcześniej czytałam Grishama, ale ty naprawdę trzymają w napięciu. Znając siebie, pewnie odczekam chwilę i zacznę od początku spędzanie każdej wolnej chwili nad lekturą ![]() ![]() |
marcinb | Post #3 Ocena: 0 2011-05-14 23:02:56 (14 lat temu) |
Z nami od: 20-05-2006 Skąd: Newark on Trent |
Cytat: 2011-04-14 09:48:47, Beth05 napisał(a): Polecam również książkę "Myśl jak facet" Giuliana DePandi- rewelacyjnie ukazuje prosty tok myślenia faceta w odniesieniu do skomplikowanego toku rozumienia kobiety ![]() Oj tam feministyczna propaganda ![]() ![]() ![]() Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|
Post #4 Ocena: 0 2011-05-15 01:36:02 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Dwunasty | Post #5 Ocena: 0 2011-05-15 02:01:39 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
dzisiaj czytałem mojemu synkowi bajkę, aż przyszedł moment kiedy zapytał jak zawsze zresztą : a jak to będzie po angielsku?
chodziło o kije samobije... Dyplomatycznie powiedziałem mu że czas spać. |
|
|
berenika | Post #6 Ocena: 0 2011-05-15 09:39:16 (14 lat temu) |
Z nami od: 30-12-2009 Skąd: EM |
Cytat: 2011-05-14 22:35:24, vitaclub napisał(a): wlasnie skonczylam Zona Mormona Irene spencer Matka 13-ga dzieci, jedna z 10 zon!! Ksiazka super. Biografia autorki- jej przezycia zwiazane z poligamia az lzy z oczu wyciskaja Właśnie nosiłam się z zamiarem zamówienia tej książki. Natomiast mogę polecić "Córka oficera"-Zina Rohan. "Porywająca opowieść o wojnie, miłości i wierności własnym ideałom. Wybuch wojny sprawia, że szesnastoletnia Marta musi wykazać się odwagą godną córki polskiego oficera, i zmusza ją do wieloletniej tułaczki: od polskiego Wilna, przez syberyjskie łagry i bezdroża sowieckiej Rosji, aż do egzotycznej Persji. Los przynosi jej wielką miłość. Serce dziewczyny rozdarte jest między uczuciem do polskiego żołnierza a fascynacją perskim lekarzem." ...zawsze warto być człowiekiem choć tak łatwo zejść na psy...
|
Argosman | Post #7 Ocena: 0 2011-05-16 07:36:58 (14 lat temu) |
Z nami od: 07-09-2010 Skąd: Basildon |
Wcześniej "Pan Lodowego Ogrodu" Grzędowicza. Niestety tylko 3 tomy. Gdzie jest k***a IV tom panie Jarku??!!
Ostatni tydzień to Millenium, które przeczytałem jednym tchem, ale mam sporo uwag i chetnie podyskutowałbym z tymi, co nie widzą żadnych wad w powieści. Później pochłonąłem "Charakternika" Piekary - świetne, ale chyba pomyślane bardziej jako, później rozwleczone sztucznie, opowiadanie. |
maxy7 | Post #8 Ocena: 0 2011-05-16 13:08:54 (14 lat temu) |
Z nami od: 14-09-2006 |
Dla kazdego kto interesuje sie Polska historia XX wieku I nie tylko goraca polecam najnowsza ksiazke Dariusza Baliszewskiego pt “ Trzecia strona medalu” ,autora znanego programu telewizyjnego ”Rewizja nadzwyczajna”. Ksiazke jest wyjatkowo ciekawie napisana I wlasciwie czyta sie ja jednym tchem . Autor zadaje wiele pytan dotyczacych naszej histori ktore wiekszosc historykow boi sie zadac ,pokazuje znane postacie np: Sikorskiego, Andersa, Becka ktore nie wydaja sie tak bardzo “ spizowe” jak sa przedstawiane w wiekszosci podrecznikow. Jednak przede wszystkim ksiazka ta pozwala spojrzec na nasza historie nie na jaka zbior wydarzen ale na ludzkie historie ktore brutalnie zostaly wciagniete w wir histori.
|
marcinb | Post #9 Ocena: 0 2011-06-17 09:20:50 (14 lat temu) |
Z nami od: 20-05-2006 Skąd: Newark on Trent |
An Idiot Abroad
Karl Pilkington isn't keen on travelling. Given the choice, he'll go on holiday to Devon or Wales or, at a push, eat English food on a package holiday in Majorca. Which isn't exactly Michael Palin, is it? So what happened when he was convinced by Ricky Gervais and Stephen Merchant to go on an epic adventure to see the Seven Wonders of the World? Travel broadens the mind, right? You'd think so...Find out in Karl Pilkington's hilarious travel diaries. Ksiazkowa wersja telewizyjnej serii Idiota za Granica. I jak to w takich sytuacjach bywa troche sie rozni od maloekranowej serii. Napisana przystepnym jezykiem, prezentuje bardziej wewnetrzne przemyslenia Karla na temat dziwnego swiata poza Wyspami. Pelna typowo brytyjskiego poczucia humoru - sarkazm, understatemnt, proba zachowania powagi w kazdej sytuacji, chec bycia grzecznym az do absurdu. Ma swoj niewatpliwy urok. Czy warto przeczytac? Zalezy od tego czy podobala wam sie seria TV. Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|
Staticette | Post #10 Ocena: 0 2011-06-17 09:31:18 (14 lat temu) |
Z nami od: 07-02-2009 Skąd: Newport |
Cytat: 2011-06-17 09:20:50, marcinb napisał(a): An Idiot Abroad Karl Pilkington isn't keen on travelling. Given the choice, he'll go on holiday to Devon or Wales or, at a push, eat English food on a package holiday in Majorca. Which isn't exactly Michael Palin, is it? So what happened when he was convinced by Ricky Gervais and Stephen Merchant to go on an epic adventure to see the Seven Wonders of the World? Travel broadens the mind, right? You'd think so...Find out in Karl Pilkington's hilarious travel diaries. Ksiazkowa wersja telewizyjnej serii Idiota za Granica. I jak to w takich sytuacjach bywa troche sie rozni od maloekranowej serii. Napisana przystepnym jezykiem, prezentuje bardziej wewnetrzne przemyslenia Karla na temat dziwnego swiata poza Wyspami. Pelna typowo brytyjskiego poczucia humoru - sarkazm, understatemnt, proba zachowania powagi w kazdej sytuacji, chec bycia grzecznym az do absurdu. Ma swoj niewatpliwy urok. Czy warto przeczytac? Zalezy od tego czy podobala wam sie seria TV. Ta ksiazka mnie ciekawi, musze ja koniecznie kupic. ![]() leukemia . pl
|