Str 31 z 204 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2010-09-06 11:39:54 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #2 Ocena: 0 2010-09-06 11:45:40 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
KratkaWentylacy | Post #3 Ocena: 0 2010-09-06 12:21:30 (15 lat temu) |
Z nami od: 27-09-2009 Skąd: Essex |
Tak sobie myślę, że dla takich nastolatek najlepszy jest humor, to pokonuje wszelkie bariery. Ze współczesnych i śmiesznych to oczywiście Patchett. Gość jest Angolem, ma swoiste poczucie humoru, więc koleżankom córki mógłby się spodobać. Podsuń jej coś i zaczekaj na efekt. Trzymam kciuki!
|
Richmond | Post #4 Ocena: 0 2010-09-08 18:38:15 (15 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
7 darmowych audiobookow ze strony Guardiana:
http://forums.moneysavingexpert.com/showthread.php?t=2673909 Carpe diem.
|
EFKAKONEFKA33 | Post #5 Ocena: 0 2010-09-08 19:22:43 (15 lat temu) |
Konto usunięte |
Jakos ostatnimi czasy nie za bardzo mm czas czytac...Niemniej udalo mi sie zabrac moje wszystkie ksiazki z Polsi tak wiec pewnie zaczne sobie odswiezac niektore z ulubionych ksiazek ,jedna z nich bedzie
Babski Blues Erici Jong ksiazka o powiklanych zwiazkach pomiedzy pewna malarka i duzo mlodszym kochankiem plus wiele zyciowyh cytatow ,ktore nawet zachowane by mo do nich czesto powracac ksiazka o namietnosci ,pozadaniu i bycia w szponach obsesjii... Tu kilka slow z neta W jej "Babskim bluesie" - powieści o potędze obsesji seksualnej sławnej malarki uzależnionej od młodego utrzymanka - częstotliwość opisów erotycznych jest imponująca. Jednak dzięki poczuciu humoru i poetyckiemu zacięciu autorki czyta się je z dużą przyjemnością. Swoboda obyczajowa bohaterki idzie w parze ze swobodą językową autorki. Jong sięga gdzieś w głąb dionizyjskich wyobrażeń, wydaje się, że żadne tabu dla niej nie istnieje. Powieść ma konstrukcję szkatułkową, która umożliwia wprowadzenie dyskusji bohaterki powieści z jej domniemaną autorką (Isadorą Wing), kiedy jakiś erotyczny passus niebezpiecznie zbliża się do granicy kiczu. Destrukcja i spopielenie, narkotyki i alkoholizm, walka z uzależnieniem - zarówno od toksycznego mężczyzny, jak i od alkoholu - i próba dotarcia do równowagi psychicznej poprzez skupienie się na twórczości to tematy, wokół których kręci się świat "Babskiego bluesa" - książki bogato inkrustowanej rozważaniami o kondycji współczesnej kobiety "wyzwolonej", o zachodzących zmianach w układach damsko-męskich, o poszukiwaniu życia niewspomaganego żadnym narkotykiem w społeczeństwie, które uzależnienie otacza kultem. Swietne ,ciete komentarze ... Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
|
|
doriska1234 | Post #6 Ocena: 0 2010-09-10 08:45:41 (15 lat temu) |
Z nami od: 01-07-2010 Skąd: GB |
A ja - jesli znajde chwile miedzy kolejnym przeiwjaniem dzidzi a kolejnym karmieniem - czytam cos, co z niemowletami ma niewiele wspolnego i co zawsze chcialam przeczytac - 'Moskwa Pietuszki' Wieniedikta Jerofiejewa. Historia alkoholika intelektualisty, ktory jedzie pociagiem na trasie Dworzec Kurski - Pietuszki. Jego mysli, wizje, spostrzezenia zatopione w morzu alkoholu. Jak dla mnie mistrzostwo swiata! Jest tez audiobook 'Moskwa Pietuszki', czyta Roman Wilhelmi. Polecam i jedno i drugie!
|
KasiaW82 | Post #7 Ocena: 0 2010-09-10 13:41:39 (15 lat temu) |
Z nami od: 06-07-2010 Skąd: Londyn |
Ujarzmic bestie Emily Maquire-super ksiazka,pobudza wyobraznie ze kaczac ta ksiazke chcialo by sie jeszcze czytac
![]() Przyjażń jednego roztropnego człowieka jest bardziej wartościowa niż przyjażń wszystkich głupców...
|
marcinb | Post #8 Ocena: 0 2010-10-05 18:09:03 (15 lat temu) |
Z nami od: 20-05-2006 Skąd: Newark on Trent |
Cityboy - Beer and Loathing in the Square Mile
- Who is Cityboy? He’s every brash, suited, FT-carrying idiot who ever pushed past you on the tube. He’s the egotistical buffoon who loudly brags about how much cash he’s made on the market at otherwise pleasant dinner parties. He’s the greedy, ruthless wanker whose actions are helping turn this world into the shit-hole it’s rapidly becoming. For one period in my life, he was me.' Beletrystyka oparta na faktach. Historia młodego analityka z banku inwestycyjnego obnażająca cynizm, niekompetencję i pustkę moralną oraz intelektualną ludzi z londyńskiego City. Anderson napisał książę na podstawie własnych doświadczeń i obserwacji podczas kilkuletniej pracy w City. Kiedy autor nie sili się na wydumane i wybrakowane analizy socjo-polityczne, książka naprawdę wciąga. Każdemu po lekturze tej książki jeśli nie odechce się inwestycji giełdowych, to na pewno słuchania rekomendacji analityków. Warto przeczytać dla rozrywki i dla utrzymania zdrowego dystansu do inwestycji giełdowych. www.cityboy.biz www.amazon.co.uk - Cityboy-Beer-Loathing-Square-Mile www.merlin.pl - Cityboy-Skandaliczne-oblicze-londynskich-bankowcow Temat moze i malo interesujacy dla wieksosci chociaz mocno na czasie. Ale jezykowo nie do pobicia. Nie wiem jak tlumaczenie ale oryginal wydaje sie byc co najmniej rownie zabawny jak wspominana wczesniej ksiazka ''Watching English'' - warto kupic, warto przeczytac, warto nauczyc sie angielskiego humoru. Czytam w pracy na lunchu, co jakis czas parskam smiechem a koledzy patrza jak na stuknietego - co ja poradze ze tekt mnie rozbawia ![]() Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|
defcon1 | Post #9 Ocena: 0 2010-10-25 15:12:44 (15 lat temu) |
Z nami od: 19-06-2010 Skąd: |
"Daemon" Daniela Suareza i jej kontynuacja "Freedom". Rewelacyjna historia i akcja, zaskakujace zakonczenie. Ksiazki dla wielbicieli technologi komputerowych, IT security, hakingu itp.
"These days a paranoid may be defined as someone who has some idea of what's really going on"
|
espe-7 | Post #10 Ocena: 0 2010-10-25 15:24:24 (15 lat temu) |
Z nami od: 04-06-2010 Skąd: Londyn |
Xue Xinran 'Dobre kobiety z Chin' - jest to wstrzasajaca ksiazka opisujaca autentyczne historie kobiet zyjacych w Chinach, ich wyzysk i lamanie praw czlowieka.
Tylko dla twardzieli ![]() "Lovers of air travel find it exhilarating to hang poised between the illusion of immortality and the fact of death." Alexander Chase
|