MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co czytacie? Czy w ogóle czytacie?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 27 z 204 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 26 | 27 | 28 ... 202 | 203 | 204 ] - Skocz do strony

Str 27 z 204

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2010-08-04 12:57:59 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2010-08-04 14:24:17 (15 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2010-08-04 12:08:38, EFKAKONEFKA33 napisał(a):
Jakims niesamowitym cudem ,tuz przed urlopem udalo mie dorwac w biblitece kilka polskich ksiazek ,zaczelam dwa dni temu wieczokiem

Obrazek

Zgaduje, ze jest to "The Vanished Man" ? Ta akurat niezbyt mi sie podobala. Mam wiekszosc ksiazek z serii Lincoln Rhyme, John Pellam i Rune. Jakby ktos chcial "The Coffin Dancer" to moge odstapic, bo mam dwie sztuki. Mam tez chyba 2 ksiazki z serii Kathyrn Dance, ale nie czytalam ich, zostawilam sobie na pozniej. Dostalam te wszystkie ksiazki w hurcie z innymi, stad podwojne egzemplarze.

Obrazek

Lubie tego pisarza, ale na dluzsza mete znudzilo mi sie to nagle odwracanie akcji na koncu. Przy kazdej nastepnej ksiazce spodziewam sie czegos takiego i staje sie to przewidywalne. Starsze ksiazki byly bardziej zwyczajne - kryminalne.

[ Ostatnio edytowany przez: Richmond 04-08-2010 14:31 ]

Carpe diem.

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #3 Ocena: 0

2010-08-04 14:32:54 (15 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Dokladnie The Vanised Man .To jest jego druga ksiazka jaka mialam okazje czytac,pierwsza byl Tanczac trumniarz ,czyli the coffin dancer ,moze dlatego ,ze to dopiero druga ksiazka tego autora jak na razie mi sie podoba,choc przyzam ci racje wzgledem jednej kwestii ,jak za duzo sie czyta jednego autora mozna sie nim znudzic i robi sie przewidywalny,tak bylo jezeli chodzi np o Koontza ,jak bylam duzo mlodsza zachlyselam sie nim ale w piec dni pod rzad przeczytalam chyba siedem jego kiazek i wszystko zlalo mi sie w calosc ,podobnie bylo z Warthonem czy Brownem
I tak skoncze ,nie porzuce na tym etapie ;-)
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2010-08-04 14:38:47 (15 lat temu)

Richmond

Kobieta

Hehe, Tanczacy Trumniarz to byla jego pierwsza ksiazka, ktora czytalam, dawno temu w Polsce, kiedy wyszla jako nowosc. Bardzo mi sie podobala i to byla jedyna ksiazka, ktora potem kupilam. Dlatego teraz mam dwie sztuki.

Niedawno przeczytalam cala serie Michael Connely - Harry Bosch i nawet dalo czytac sie jedna po drugiej i szkoda mi bylo, gdy doszlam do ostatniej ksiazki. Tutaj tez mam dwie sztuki jednej z tych ksiazek, jesli ktos jest zainteresowany, chyba "Echo Park".
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

KasiaW82

Post #5 Ocena: 0

2010-08-04 14:42:36 (15 lat temu)

KasiaW82

Kobieta

Z nami od: 06-07-2010

Cytat:

2010-08-04 14:32:54, EFKAKONEFKA33 napisał(a):
Dokladnie The Vanised Man .To jest jego druga ksiazka jaka mialam okazje czytac,pierwsza byl Tanczac trumniarz ,czyli the coffin dancer ,moze dlatego ,ze to dopiero druga ksiazka tego autora jak na razie mi sie podoba,choc przyzam ci racje wzgledem jednej kwestii ,jak za duzo sie czyta jednego autora mozna sie nim znudzic i robi sie przewidywalny,tak bylo jezeli chodzi np o Koontza ,jak bylam duzo mlodsza zachlyselam sie nim ale w piec dni pod rzad przeczytalam chyba siedem jego kiazek i wszystko zlalo mi sie w calosc ,podobnie bylo z Warthonem czy Brownem
I tak skoncze ,nie porzuce na tym etapie ;-)

ja polecam Cobena,tylko tak jak pisala EFKAKONEFKA33 trzeba miedzy czasie poczytac cos lekkiego i calkiem innego bo mozna stac sie przewidywalnym,polecam takze Franck Thilliez nowy francuski pisarz,warty przeczytania thrillery- Pokoj umarlych i Las cieni-super
Przyjażń jednego roztropnego człowieka jest bardziej wartościowa niż przyjażń wszystkich głupców...

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

EFKAKONEFKA33

Post #6 Ocena: 0

2010-08-04 14:45:10 (15 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2010-08-04 14:42:36, KasiaW82 napisał(a):

ja polecam Cobena

Tez ostatnio czytalam kilka jego ksiazek :Nie mow nikomu ,Niewinny,Bez pozegnania
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #7 Ocena: 0

2010-08-04 14:47:00 (15 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2010-08-04 14:38:47, Richmond napisał(a):

Niedawno przeczytalam cala serie Michael Connely - Harry Bosch i nawet dalo czytac sie jedna po drugiej i szkoda mi bylo, gdy doszlam do ostatniej ksiazki.

Pierwszy raz slysze ,ide sie zapoznac z opisem z netu

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #8 Ocena: 0

2010-08-04 14:47:32 (15 lat temu)

Richmond

Kobieta

Tez mam Cobena ;) Ale tez po jakims czasie przejadl mi sie ;) Chociaz te pierwsza lubie. Podobal mi sie francuski film na jej podstawie.

Jak juz jestesmy przy takich ksiazkach to kojarzy mi sie jeszcze Simon Kernick - http://www.simonkernick.com/

Z tych podobala mi sie "Business of Dying", reszta taka sobie, za szybka akcja i nieprawdodpobne historie.

[ Ostatnio edytowany przez: Richmond 04-08-2010 14:51 ]

Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2010-08-04 14:49:19 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #10 Ocena: 0

2010-08-04 14:49:29 (15 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2010-08-04 14:47:32, Richmond napisał(a):
Podobal mi sie francuski film na jej podstawie.

pod tym samym tytulem? moe odszukam i obejrze?

Do góry stronyOffline

Strona 27 z 204 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 26 | 27 | 28 ... 202 | 203 | 204 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,