MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co czytacie? Czy w ogóle czytacie?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 26 z 204 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 25 | 26 | 27 ... 202 | 203 | 204 ] - Skocz do strony

Str 26 z 204

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

doriska1234

Post #1 Ocena: 0

2010-07-20 08:26:22 (15 lat temu)

doriska1234

Kobieta

Z nami od: 01-07-2010

Cytat:

2010-07-19 22:12:11, galadriel napisał(a):
Cytat:

2010-07-19 11:57:21, doriska1234 napisał(a):
Cytat:

2010-07-19 11:46:31, Richmond napisał(a):
Ja pozostane w blogiej nieswiadomosci jesli chodzi o Coelho.

Mniej grafomanskich smieci w glowie:):):):)
A jaka literature lubisz Richmond?

A mnie ta konwersacja jeszcze bardziej zachecila, i teraz to juz na pewno po niego siegne
Chocby dlatego, by wyrobic sobie wlasne zdanie.

Mimo wszystko okreslanie uznanego- jakby nie bylo- pisarza mianem grafomana, conajmniej dziwnym mi sie jawi.

Czytuje/ jestem/ zagladam na forum literackie, gdzie pomimo roznych gustow i preferencji udzielajacych sie tam polonistow, literaturoznawcow, czy wreszcie pisarzy, nie spotkalam sie z tego typu krytyka tworczosci.

Hmmm... Byc moze - a raczej na pewno - krytycy literatury Paula Coelho maja wiecej taktu niz ja, piszac profesjonalne opinie i recenzje ksiazek i nie uzyja slowa - grafoman, choc dam sie zabic za to, ze wielu przyszlo do glowy (ha ha). Nie wiem jakie fora literackie czytasz, ale Coelho od zawsze byl krtykowany nie tylko za styl jakim sie posluguje - a raczej z punktu widzenia literackiego jego brak - i populistyczna tematyke.Znowu mamy te same historie, tylko czas, plec i wiek bohaterow jest zmieniony - wszedzie sa to te same postci szukajace siebie i swoich marzen. Ble ble ble. Ja nie lubie sentymentalizmu. A to, ze Paulo Coelho jest kochany przez masy? Nie przekonuje mnie - dla mnie Coelho to takie Ich Troje literatury.
Koniec koncow - kazdy czyta co lubi i kazdy ma prawo do swoich opinii. Na pewno nie mozna mu odebrac tego, ze jest to autor charyzmatyczny - porywa tlumy, ludzie pisza, ze jego ksiazki zmieniaja ich zycie, sukces wydawniczy jaki odniosl jest wielki i tez o czyms swiadczy. Kolejny autor kochany przez masowego odbiorce i lekcewazony przez krytyke. Ja sie na pewno do tego sukcesu nie przyczynilam i nie mam zamiaru. Tyle.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

doriska1234

Post #2 Ocena: 0

2010-07-20 08:27:56 (15 lat temu)

doriska1234

Kobieta

oj, wszystko co napisalam wzielo mi sie niechcacy w cytat.

Cytat:

2010-07-19 22:12:11, galadriel napisał(a):
Cytat:

2010-07-19 11:57:21, doriska1234 napisał(a):
Cytat:

2010-07-19 11:46:31, Richmond napisał(a):
Ja pozostane w blogiej nieswiadomosci jesli chodzi o Coelho.

Mniej grafomanskich smieci w glowie:):):):)
A jaka literature lubisz Richmond?

A mnie ta konwersacja jeszcze bardziej zachecila, i teraz to juz na pewno po niego siegne
Chocby dlatego, by wyrobic sobie wlasne zdanie.

Mimo wszystko okreslanie uznanego- jakby nie bylo- pisarza mianem grafomana, conajmniej dziwnym mi sie jawi.

Czytuje/ jestem/ zagladam na forum literackie, gdzie pomimo roznych gustow i preferencji udzielajacych sie tam polonistow, literaturoznawcow, czy wreszcie pisarzy, nie spotkalam sie z tego typu krytyka tworczosci.

Hmmm... Byc moze - a raczej na pewno - krytycy literatury Paula Coelho maja wiecej taktu niz ja, piszac profesjonalne opinie i recenzje ksiazek i nie uzyja slowa - grafoman, choc dam sie zabic za to, ze wielu przyszlo do glowy (ha ha). Nie wiem jakie fora literackie czytasz, ale Coelho od zawsze byl krtykowany nie tylko za styl jakim sie posluguje - a raczej z punktu widzenia literackiego jego brak - i populistyczna tematyke.Znowu mamy te same historie, tylko czas, plec i wiek bohaterow jest zmieniony - wszedzie sa to te same postci szukajace siebie i swoich marzen. Ble ble ble. Ja nie lubie sentymentalizmu. A to, ze Paulo Coelho jest kochany przez masy? Nie przekonuje mnie - dla mnie Coelho to takie Ich Troje literatury.
Koniec koncow - kazdy czyta co lubi i kazdy ma prawo do swoich opinii. Na pewno nie mozna mu odebrac tego, ze jest to autor charyzmatyczny - porywa tlumy, ludzie pisza, ze jego ksiazki zmieniaja ich zycie, sukces wydawniczy jaki odniosl jest wielki i tez o czyms swiadczy. Kolejny autor kochany przez masowego odbiorce i lekcewazony przez krytyke. Ja sie na pewno do tego sukcesu nie przyczynilam i nie mam zamiaru. Tyle.

Do góry stronyOffline

doriska1234

Post #3 Ocena: 0

2010-07-20 08:50:37 (15 lat temu)

doriska1234

Kobieta

Cytat:

2010-07-19 14:32:44, Richmond napisał(a):
Tak, mam wszystkie 3 tomy na polce.

????
jakos mi umknela twoja odp wczoraj. W poszukiwaniu straconego czasu sklada sie z 7 czesci, nie 3 - chyba ze masz jakies wydanie, gdzie wszystkie 7 umiescili w 3 tomach.
W stronę Swanna
W cieniu zakwitających dziewcząt
Strona Guermantes
Sodoma i Gomora
Uwięziona
Utracona.Nie ma Albertyny
Czas odnaleziony

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2010-07-20 10:48:38 (15 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Mam wszystko w trzech tomach. Takie polskie wydanie z lat 70/80. Nigdy nie widzialam innego wydania, wiec zawsze bylam przekonana, ze takie 3 tomowe to standard.

Dokladnie taka seria:
Allegro

[ Ostatnio edytowany przez: Richmond 20-07-2010 11:03 ]

Carpe diem.

Do góry stronyOffline

chinczyk

Post #5 Ocena: 0

2010-07-21 11:15:32 (15 lat temu)

chinczyk

Mężczyzna

Z nami od: 09-07-2008

moze mi pomozecie...
szukam ksiazki ktora opisywala swiat agencji relkamowych i miala taki tytul jaka byla cena ksiazki w danym kraju.
niestety nie pamietam polskiego tytulu:)
a i jeszcza ta ksiazka ktora pokazywala alternatywna historie gdyby niemcy wygraly II wojne swatowa
yyy

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

doriska1234

Post #6 Ocena: 0

2010-07-21 18:39:58 (15 lat temu)

doriska1234

Kobieta

Zupelnie nie mam pojecia:):):)
A'propos ksiazek o reklamie - duze wrazenie zrobila na mnie kiedys ksiazka Oliviero Toscaniego 'Reklama-usmiechniete scierwo'. Olivier Toscani to byly fotograf Benettona, ktorego zdjecia reklamowe wywolaly ogromne zamieszanie i rozpoczely wielka dyskusje na temat reklamy spolecznej i granic reklamy w ogole. Polecam bardzo ksiazke i -jesli ktos nie zna-zdjecia z kampanii reklamowych Benettona za czasow Toscaniego. Te najbardziej znane sa np l&q=oliviero+toscani+benetton&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=li9HTKmNGIiM0gSU44HNBA&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=1&ved=0CCIQsAQwAA" target="_blank">tutaj

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #7 Ocena: 0

2010-08-04 12:08:38 (15 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Jakims niesamowitym cudem ,tuz przed urlopem udalo mie dorwac w biblitece kilka polskich ksiazek ,zaczelam dwa dni temu wieczokiem

Obrazek

Opis z netu:

Jeffery Deaver, "mistrz wybuchowego suspensu" ("People";) i zdaniem "The Times" "najlepszy autor thrillerów psychologicznych" prezentuje nam najbardziej elektryzującą z dotychczas napisanych powieści. Akcja rozpoczyna się w prestiżowej szkole muzycznej w Nowym Jorku. Morderca, uciekając z miejsca zbrodni, zamyka się w jednej z klas. Kiedy rozlega się w niej krzyk, a potem strzał, policja wyważa drzwi. Klasa jest pusta. Lincoln Rhyme i Amelia Sachs postanawiają pomóc w śledztwie. Dla ambitnej Sachs jest to szansa na awans. Przykuty do wózka Rhyme wierzy, że jego protegowana wytropi diabolicznego mistrza iluzji, popełniającego coraz bardziej potworne morderstwa. Rhyme i Sachs muszą przedrzeć się przez dym i lustra, aby zapobiec potwornej zemście, która mogłaby się też okazać najbardziej spektakularnym zniknięciem, jakie widział świat.

So far so good 8-)

Jak na razie trzyma w napieciu ,ide sobie zaparzyc kawe i kontynuowac historie krwawego iluzjonisty
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2010-08-04 12:21:18 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

chinczyk

Post #9 Ocena: 0

2010-08-04 12:44:21 (15 lat temu)

chinczyk

Mężczyzna

Z nami od: 09-07-2008

a do mnie w przyszlym tygodniu przychodzi paczka z 20kg ksiazek :)
yyy

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

Post #10 Ocena: 0

2010-08-04 12:47:26 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 26 z 204 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 25 | 26 | 27 ... 202 | 203 | 204 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,