MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co czytacie? Czy w ogóle czytacie?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 15 z 203 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 14 | 15 | 16 ... 201 | 202 | 203 ] - Skocz do strony

Str 15 z 203

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

chinczyk

Post #1 Ocena: 0

2009-08-19 10:40:52 (16 lat temu)

chinczyk

Mężczyzna

Z nami od: 09-07-2008

Cytat:

2009-08-18 21:08:00, Kasia_red napisał(a):
Cytat:

2009-06-25 08:06:47, vicealigator napisał(a):

- Galia est omnis divisa in partes tres, quarum unam incolunt Belgae, aliam Aquitanii, tertiam qui ipsorum lingua Celtae, nostra Galli apellantur.

Boshhh, aż się spociłam, jak to przeczytałam, dziwnie znajome :-]

przetlumacz
yyy

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWWNumer gadu-gadu

Post #2 Ocena: 0

2009-08-19 10:55:01 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Netta6

Post #3 Ocena: 0

2009-08-19 12:27:12 (16 lat temu)

Netta6

Kobieta

Z nami od: 19-01-2006

Dzisiaj w nocy skończyłam czytać "Bez mojej zgody" Jodi Picoult.
Książka bardzo poruszająca i dająca do myślenia. Główną bohaterką jest trzynastoletnia Anna, która została poczęta dzięki kombinacji materiału genetycznego aby jej tkanki wykazywały pełną zgodność z tkankami siostry chorej na żadką odmianę białaczki. Rodzice zdecydowali się na poczęcie Anny gdyż jej krew pępowinowa mogła uratować życie Kate. Jednak na pobraniu krwi sie nie skończyło i przez 13 lat Anna poddawana była róznym zabiegom ratującym życie jej siostry. Kiedy zachodzi potrzeba przeszczepu nerki Anna wraz z adwokatem wytacza proces swoim rodzicom o odzyskanie prawa do decydowania o własym ciele. Więej szczegułów nie zdradzę tylko zachęcam do lektury.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

JOCEBA

Post #4 Ocena: 0

2009-08-19 12:44:59 (16 lat temu)

JOCEBA

Kobieta

Z nami od: 28-05-2009

A ja ciagle i nieprzerwanie od 20 lat czytuje Joanne Chmielewska ( oczywiscie nie tylko, ale to moja ulubiona autorka na zle dni) - jej ksiazki wciaz mnie bawia, nawet czytane po raz piaty czy dziesiaty.
Polecam glownie dziewczynom - faceci jakos jej nie lubia ( ciekawe czemu?). W szczegolnosci- "Wszystko czerwone", "Lesio", "Romans Wszechczasow", Boczne drogi, czy "Studnie przodkow".

Do góry stronyOffline

Libbii

Post #5 Ocena: 0

2009-08-19 15:25:19 (16 lat temu)

Libbii

Kobieta

Z nami od: 17-03-2009

Cytat:

2009-08-19 12:27:12, Netta6 napisał(a):
Książka bardzo poruszająca i dająca do myślenia. Główną bohaterką jest trzynastoletnia Anna, która została poczęta dzięki kombinacji materiału genetycznego aby jej tkanki wykazywały pełną zgodność z tkankami siostry chorej na żadką odmianę białaczki. Rodzice zdecydowali się na poczęcie Anny gdyż jej krew pępowinowa mogła uratować życie Kate. Jednak na pobraniu krwi sie nie skończyło i przez 13 lat Anna poddawana była róznym zabiegom ratującym życie jej siostry. Kiedy zachodzi potrzeba przeszczepu nerki Anna wraz z adwokatem wytacza proces swoim rodzicom o odzyskanie prawa do decydowania o własym ciele. Więej szczegułów nie zdradzę tylko zachęcam do lektury.

Nie czytałam książki, brzmi interesująco, ale chyba nakręcili ekranizację, bo na podstawie Twojego opisu przypominają mi się sceny z filmu.

Co do Chmielewskiej to mi nigdy nie przypadła do gustu i nigdy nie potrafiłam zrozumieć, co w tych książkach jest takiego, co zachwyca tak wielu ludzi.

pzdr

Do góry stronyOffline

kksiezniczka

Post #6 Ocena: 0

2009-08-19 15:33:45 (16 lat temu)

kksiezniczka

Kobieta

Z nami od: 22-12-2006

Cytat:

2009-08-19 15:25:19, Libbii napisał(a):
Cytat:

Nie czytałam książki, brzmi interesująco, ale chyba nakręcili ekranizację, bo na podstawie Twojego opisu przypominają mi się sceny z filmu.

Co do Chmielewskiej to mi nigdy nie przypadła do gustu i nigdy nie potrafiłam zrozumieć, co w tych książkach jest takiego, co zachwyca tak wielu ludzi.

pzdr

Chmielewska...Sama nie wiem co w niej jest takiego,ale ja ja bardzo lubię
...Wehikuł czasu to byłby cud...

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #7 Ocena: 0

2009-08-19 16:27:06 (16 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

polecam roland topor opowiadania.czteruy roze dla lucienie.zbior opowiadan francuskiego mistrza czrnrgo humoru.warte przeczytania
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

wiolonczela

Post #8 Ocena: 0

2009-08-19 17:10:35 (16 lat temu)

wiolonczela

Kobieta

Z nami od: 19-04-2008

Polecam "Hrabia Monte Christo". Koniecznie!

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2009-08-19 17:22:52 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Netta6

Post #10 Ocena: 0

2009-08-19 17:35:59 (16 lat temu)

Netta6

Kobieta

Z nami od: 19-01-2006

Cytat:

2009-08-19 15:25:19, Libbii napisał(a):
Cytat:

pzdr

Nie wiem czy jest film na podstawie tej książki. Ja wyznaję zasadę, że najpierw czytam książkę a potem szukam filmu jeśli książka interesująca.

Polecam również i książkę i film " Zielona mila"

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Strona 15 z 203 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 14 | 15 | 16 ... 201 | 202 | 203 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,