Prawo jazdy dla kaĹźdego

Forum dyskusyjne

Wszystko o wszystkim » KOCHANI RODACY

Przeczytaj Regulamin forum | Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Wszystko o wszystkim" opiekują się: Pluszowa, stokesay, Nenna1

Strona główna » Wszystko o wszystkim » KOCHANI RODACY

Nowy tematNowy post

Strona 1 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

Autor (Odpowiedzi: 101)
Anonim

Post #1

2005-02-24 20:51 (4 lata temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

JAK ZYJE SIE WAM W ANGLII?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2

2005-02-24 21:33 (4 lata temu)

Bardzo dobrze........zwlaszcza kiedy przychodzi koniec tygodnia i wyplate sie dostaje :-]

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #3

2005-02-25 11:35 (4 lata temu)

zdecydowanie latwiej niz w polsce :-P

Do góry stronyOffline

Post #4

2005-02-25 12:20 (4 lata temu)

powiedzialabym inaczej "normalniej"bo czy latwiej . Jezeli tu zarabiasz i tu wydajesz nie powiedzialabym ze latwiej tez mamy oplaty na glowie,zobowiazania,dzieci,i inne rzeczy zwiazane z zyciem.-Latwiej dla tych ktorzy przyjechali tu zarobic potem wrocic albo dla tych ktorzy sa tu samotni :)

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #5

2005-02-25 21:39 (4 lata temu)

:-P Zyje sie nam normalnie,bezpiecznie.Co kryje pod moim pojeciem normalnosci?Otoz;przede wszystkim stala praca z dochodem znacznie przewyzszajacym nasze wydatki,bezpieczenstwo,przynajmnie raz w roku wakacje.To tak pokrotce mozna kazdy punkt oczywiscie rozwijac,ale glowny zarys jast taki,przynajmniej dla mnie i mojej rodziny.Zgadzam sie z Elza,ktora wspomniala ,ze nie jest latwo.To prawda,nie jest latwo,ale tak to juz w zyciu jest ,ze nie mamy wszystkiego podanego na srebrnej tacy...Zycie chyba na tym polega ,zeby zdobywac,tracic,zyskiwac,poznawac,tworzyc,plakac i smiac sie ...Takie zycie mamy tu wlasnie,nie latwe,poprostu normalne...Bez rewelacji ba bez wiekszych ambicji powiedzialby niejeden Anglik czysta proza...Ale my wiemy co zyskalismy decydujac sie na zycie tutaj,bo mamy skale porownawcza,bo w przeszlosci bylo nam dane zyc w Polsce,bylo nam dane doswiadczyc nienormalnosci. :-P Ania

Do góry stronyOffline

Post #6

2005-02-25 22:16 (4 lata temu)

Aniu no wlasnie nie mamy nic na srebrnej tacy -tylko jak to wytlumaczyc tym co mieszkaja w Polsce dla nich samo to ze jestesmy w Angli daje nam bogactwo!!Czesto spotykam sie ze zdaniem hmmm dobrze..... mam 2 dzieci ,wynajmuje dom i tylko maz pracuje ja ucze sie .Wiec co znaczy to ..dobrze..Mieszkanie w tak wielkim i brudnym miescie , w ktorym przewija sie z 50 narodowosci i nie nalezy do najpiekniejszych to takie super.Owszem jest mi tu dobrze bo jestem ze swoja rodzina i jestesmy w stanie ja utrzymac!!

Do góry stronyOffline

Post #7

2005-02-25 22:18 (4 lata temu)

to zdanie to ....TY MASZ DOBRZE BO MIESZKASZ W LONDYNIE ...nie wiem dlaczego tam go nie ma!!! :-o

Do góry stronyOffline

sasj

Post #8

2005-02-26 11:22 (4 lata temu)

sasj

Z nami od: 18-02-2005

Jak zyje sie w uk............no coz mozna tylko powiedziec.,normalnie....ale nie bajecznie.........do pracy trzeba pojsc,rachunki zaplacic,i jakos sobie zyc.....normalnie.(niestety niczego niepodaja na zlotej tacy,a szkoda)agnes
praska aga.

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #9

2005-02-26 19:36 (4 lata temu)

Ja chcialbym nawiazac do wypowiedzi Agnes:otoz wydaje mi sie ,ze nie doceniasz tego co masz.Mianowicie z Twojej wypowiedzi wynika ,ze masz prace,masz rowniez z czego oplacic rachunki,glodna pewnie tez nie chodzisz...Wiec w czym tkwi problem?Nie umiesz zagospodarowac sobie wolnego czasu czy nie potrafisz sobie wygospodarowac tego czasu?Piszac ,ze zyje Ci sie tylko normalnie,sorry ale narazasz sie na smiesznosc.Czy zdajesz sobie sprawe ile osob chociazby z Polski chcialoby byc na Twoim miejscu?Uwierz mi wielu,ale nie moga z roznych przyczyn ,musza tkwic po uszy w gownie,codziennie ogladac chora rzeczywistosc,borykac sie z anormalnymi problemami ...Ty mialas to szczescie zyc tu gdzie zyjesz,masz to szczescie,ze mozesz pracowac i z tego co piszesz placa ci za prace a nie wszedzie tak jest,wezmy dla przykladu nasza "kochana " ojczyzne.Tam ludzie nie widza swoich wyplat miesiacami i co Ty na to?Nadal twierdzisz,ze zyjesz tu tylko normalnie?Czy moze jednak az normalnie.Moja rada zainstaluj sobie kilka kanalow polskiej tv i zaserwuj sobie dawke "normalnosci" szczegolnie polecam blok programowy po 8p.m w niedziele "Uwaga","Pod napieciem"itp.Jak i to Ci nie pomoze proponuje rok pobytu w Polsce,ale nie z gotowka zarobiona w Angli,nie chodzi o wpompowanie kasy do budzetu tamtego kraju,tylko przydalaby Ci sie walka o przetrwanie wlasnie tam.Jesli i to nie pomoze i nadal bedziesz pisac,ze zyje Ci sie TYLKO normalnie, pozostaje tylko transfuzja krwi...na blekitna wtedy napewno wszystko otrzymasz na srebrnej tacy podane.Tylko czy wtedy bedziesz szczesliwa...?Pozdrawiam i zycze Ci bardziej optymistyczbego nastawienia do zycia i tego co posiadasz. BARTEK

Do góry stronyOffline

Post #10

2005-02-26 22:07 (4 lata temu)

Sorry Bartek wiem ze nie pisales tego do mnie ale nie moge sie powstrzymac! Czy tobie sie wydaje ze my tu jestesmy urodzeni ,ze nie mieszkalismy w Polsce, ze nie borykalismy sie z problemami,ZE NIE TOCZYLISMY WALKI O PRZETRWANIE !!!!!
Agnes chodzilo o to zeby nikt sobie nie myslal ze tu jest LATWIEJ -Jest NORMALNIE.Ale problemy nie znikaja wielu z nas ktorzy wyjechali jakis czas temu zostawilo za soba w Polsce wiele dlugow ktore do dzis sie splaca bo mylisz sie jesli myslisz ze mozna to tak wszystko zostawic!!A wiec trzeba zarobic na utrzymanie tu i placenie tam.Wiem ze wiele osob w Polsce ma bardzo ciezkie zycie wszyscy zostawilismy swoje dalsze rodziny tam.A ty piszesz tak jakby nikt nie mial pojecia co tam sie dzieje .Mam tez polska telewizje i programy o ktorych piszesz ogladam codziennie-wydaje ci sie ze tego co tam pokazuja niema w UK owszem jest-wielu oszustow,pedofili,i przekretow ale wiesz co w polskiej telewizji tego nie zobaczysz.W uk tez sie zdarza ze pracodawca jest niewyplacalny i nie widzisz swojej wyplaty albo dostaniesz czek i czekasz tydzien na kase.Nie wszyscy Polacy pracuja na panstwowych stanowiskach wiekszosc przez agencje albo u Polakow oni tez potrafia oszukiwac albo chodzisz do pracy na pare godzin i nie wiele zarobisz.Wiekszosc nas jest tu z rodzinami gdzie mezowie pracuja a kobiety zajmuja sie dziecmi i domem a tak na marginesie gdybys uwazniej czytal forum to wiedzial bys ze Agnes wlasnie opiekuje sie malym dzieckiem wiec nie moze pracowac ......co zdziwiony :-Y

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony