MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wielka Brytania krajem muzulmanskim?

« poprzednia strona

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 4 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

xxxx1234

Post #1 Ocena: 0

2025-08-08 10:34:23 (4 tygodnie temu)

xxxx1234

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2020

https://www.google.com/amp/s/biznes.wprost.pl/amp/11743789/ile-zarabia-brytyjski-premier-donald-tusk-ma-czego-zazdroscic.html

Zapisze się na kartach historii na zawsze i to jest chichot losu jak bym miał się tak zapisywać na kartach historii jak Starmer to ja dziękuję bardzo. Wiesz, że ostatnio była petycja w sprawie odwołania rządu i już po kilku godzinach miała zebrane 100k podpisów.

Nie sztuką jest się zapisać na kartach historii sztuką jest się zapisać na kartach historii z szacunkiem na lata / wieki jak np. Churchill

Co do Mentzena i Giertycha to przecież mówiłem, że 5% to masochisci tyczy się Mentzena, bo co do uczciwości Giertycha są mocne wątpliwości i chyba siedzi tam dla korzyści jaką jest immunitet.

[ Ostatnio edytowany przez: xxxx1234 08-08-2025 10:38 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

daavid

Post #2 Ocena: 0

2025-08-08 11:27:00 (4 tygodnie temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Piszesz bzdury. 170K a 70K to spora różnica.

Ja wiem jaka jest propaganda, ale wskaż mi różnice pomiędzy poprzednim rządem a obecnym. Totalnym lewakiem był Corbin i uwierz, że jakby rządził to różnice byś widział gołym okiem.

Do góry stronyOffline

xxxx1234

Post #3 Ocena: 0

2025-08-08 14:53:25 (4 tygodnie temu)

xxxx1234

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2020

Ja nie twierdzę, że poprzedni rząd był dobry dlatego nie utrzymał władzy. Niech to świadczy o tym jak głupi jest Starmer wybrali go żeby przeprowadził zmiany i tylko pogłębił to co robił poprzedni rząd. Np. zamykając ludzi za posty na Facebooku. Ja nie twierdzę że Starmer nie jest wykształcony, ale jest różnica pomiędzy byciem mądrym/inteligentnym,
a wykształconym.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #4 Ocena: 0

2025-08-08 17:42:03 (4 tygodnie temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Zawody zaufania publicznego, w tym lekarz, nauczyciel, i o ironio polityk tez z zalozenia powinny w sumei byc zawodami nie dla kasy xxx; rozwazaja tu i owdzie, ze Mp nie pownien miec drugiej pracy, albo ze na wysokich funkcjach obsadzac juz zamoznych ludzi, zeby ich nie kusilo…:8 ja tez wole zeby rzadzil ktos z pobudek moralno etycznych i obeznany z szeroko rozumiana kontynuacja historyczna, a nie chlopek roztropek ala Trump chocby mu i nawet niezle w biznesie szlo.

Po to sie te ksiazki czyta od podstawowki przez liceum i dalej zeby te wszystkie zaleznosci rozumieć. Historie, literature, sztuke, dziedzctwo, mentalnosc, prawo, kulture, ekonomie, socjo geo polityke itd . Przez wieki, nie przez kadencje.

Tak przy okazji chrzescijanstwa, jak krol Ryszard na wyprawach krzyzowych walczyl o Jerozolime my bylismy dla krzyzowcow takim samym zabobonem, tyle, Ze szczesliwie udalo sie wygrac akurat te 615 lat temu:8

Te szeroko cytowane 2000 lat Chrzescijanstwa, to moze w Erytrei na dobra sprawa, ale nie w Pl…

; )

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 08-08-2025 17:43 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

dominikana36

Post #5 Ocena: 0

2025-08-08 20:50:08 (4 tygodnie temu)

dominikana36

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

Cytat:

2025-08-08 17:42:03, galadriel napisał(a):
Zawody zaufania publicznego, w tym lekarz, nauczyciel, i o ironio polityk tez z zalozenia powinny w sumei byc zawodami nie dla kasy xxx; rozwazaja tu i owdzie, ze Mp nie pownien miec drugiej pracy, albo ze na wysokich funkcjach obsadzac juz zamoznych ludzi, zeby ich nie kusilo…:8 ja tez wole zeby rzadzil ktos z pobudek moralno etycznych i obeznany z szeroko rozumiana kontynuacja historyczna, a nie chlopek roztropek ala Trump chocby mu i nawet niezle w biznesie szlo.

Po to sie te ksiazki czyta od podstawowki przez liceum i dalej zeby te wszystkie zaleznosci rozumieć. Historie, literature, sztuke, dziedzctwo, mentalnosc, prawo, kulture, ekonomie, socjo geo polityke itd . Przez wieki, nie przez kadencje.

Tak przy okazji chrzescijanstwa, jak krol Ryszard na wyprawach krzyzowych walczyl o Jerozolime my bylismy dla krzyzowcow takim samym zabobonem, tyle, Ze szczesliwie udalo sie wygrac akurat te 615 lat temu:8

Te szeroko cytowane 2000 lat Chrzescijanstwa, to moze w Erytrei na dobra sprawa, ale nie w Pl…

; )

[ Ostatnio edytowany przez: <i>galadriel</i> 08-08-2025 17:43 ]

"Zawody zaufania publicznego, w tym lekarz, nauczyciel, i o ironio polityk tez z zalozenia powinny w sumei byc zawodami nie dla kasy"- jasne Gal :-] w ogole to ludzie powinni to robic za darmo i to 24/7. I jescze dziekowac silom wyzszym, ze jakims cudem pelnia takie zaszczytne funkcje, na ktore nie zasluguja.
Nie w temacie ale tak mi sie marzy, zeby ludzie kiedys zrozumieli, ze lekarze, paramedycy, nauczyciele, pracownicy socjalini, pilegniarki, policjanci itd itp to nie zostali skazani i nie wykonuja wyroku sluzby publicznej, tylko kuzwa pracuja jak kazdy inny i motywuje ich wyplata. I maja godziny pracy i zakres obowiazkow. I nie sa nastepcami doktora Judyma i nie kieruja sie idealami, tylko potrzeba zapewnienia sobie bytu. A ,ze w ktoryms momencie dokonali ch..owego wyboru? Coz mlodosc ma swoje prawa.
Ilez latwiejsze byloby wtedy moje zycie.
Zakladam, ze z politykami jest podobnie, choc polityk to nie zawod tylko funkcja (tak jak np dyrektor). Ale jednak funkcja zarobkowa. Ciezko wymagac, zeby pelniac funcje zarobkowa nie dazyc do zmaksymowania dochodu. A , ze kosztem innych? to kwestia etyki, i to osobistej, nie funkcji czy nawet zawodu.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #6 Ocena: 0

2025-08-08 22:34:19 (4 tygodnie temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

No w Pl pewnie pchaja sie do polityki dla kasy to i jest jak jest.

Tymczasem szumia tysiacletnie deby o przedchrzescijanskich, prawowitych Slowianskich bogach:8

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 08-08-2025 22:38 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,