Bo czy ktos wogole sprawdza ile ktos ma np kryptowalut czy metali szlachetnych?
[ Ostatnio edytowany przez: plazaa 03-08-2025 09:03 ]
|
|
---|---|
plazaa | Post #1 Ocena: 0 2025-08-03 09:01:19 (5 dni temu) |
Z nami od: 15-06-2016 Skąd: cambridge |
Ktos wie jak wyglada sprawdzanie oszczednosci jesli ubiega sie o mieszkanie z counciu? czy sprawdzany jest tylko wyciag z konta bankowego np ostatnie 3 miesiacy? lub czy np z ostatniego roku?
Bo czy ktos wogole sprawdza ile ktos ma np kryptowalut czy metali szlachetnych? [ Ostatnio edytowany przez: plazaa 03-08-2025 09:03 ] |
dominikana36 | Post #2 Ocena: 0 2025-08-03 11:05:08 (5 dni temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
Mozna miec oszczednosci. Ba, mozna miec nawet wlasny dom splacony, jesli nie mozesz w nim mieszkac. Zalezy od sytuacji. Band na liscie oczekujacych tez nie jest zalezny od warunkow finansowej, tylko potrzeb.
Deklarujesz kazdy asset, nie tylko gotowke, jak sprawwdzaja portfele crypto nie wiem. Kazdy council i housing assossiation ma troche inne warunki klasyfikacji. Generalnie band A to care leavers i DA survivors, band B to osoby z niepelnosprawnosciami i chorobami wszelkiej masci, takie, ktorym trudno jest zapewnic inne zakwaterowanie z roznych powodow, i takie, ktore juz przebywaja w zakwaterowaniu tymczasowym (hotelach, hostelach, domach opieki, mieszkaniach/domach przejsciowych). Na Band B nie jest az tak trudno wskoczyc, ale zazwyczaj potrzeba jednak zeby inne agencje byly juz wlaczone (opieka spoleczna, sluzba zdrowia, HO). |
plazaa | Post #3 Ocena: 0 2025-08-03 13:18:55 (5 dni temu) |
Ja mam gdzie mieszkac do 2029, bo mieszkam w mieszkaniu ktore oferuje mi moj pracodawca University of Cambridge. Ale jest zasada ze mozna tu zostac maksymalnie 5 lat... Mam dobre warunki mieszkaniowe na tą chwilę, ale moze warto zlożyć wniosek juz mysląc o tym co bedzie po tym 5 letnim okresie najmu. To wogole są sprawdzane oszczednosci jesli wchodze na liste oczekujących? czy dopiero przed samym wynajeciem mieszkania? Wiem ze jest deklaracja ze nie mam np oszczednosci wiekszych niz np 16000 funtow. Tylko pytanie czy wogole ktos jest to w stanie sprawdzic.
Inna sprawa np zona w ciazy znaczaco wplywa na liste oczekujacych? Podejrzewam ze jesli zona jest nawet w ciazy ale mamy dobre warunki mieszkaniowe dostalbym najnizszy band [ Ostatnio edytowany przez: plazaa 03-08-2025 13:25 ] |
galadriel | Post #4 Ocena: 0 2025-08-03 13:58:19 (5 dni temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Nie wiem jak to z mieszkaniami socjalnymi, ale jesli jestescie na UC ( a jak dziecko bedzie to pewnie bedziecue) to tak, wszystko mozna sprawdzic. @Dom, DA sie kwalifikuja jako priority? Dobrze wiedziec, bo wlasnie z jedna dziewczyna pracuje, social services tez byly kiedys zaangazowane.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
dominikana36 | Post #5 Ocena: 0 2025-08-03 14:14:13 (5 dni temu) |
Zona w ciazy nie ma wplywu, tak jak liczba dzieci. Oszczednosci tez nie maja wplywu. Wplyw ma ZDOLNOSC DO SAMODZIELNEGO ZAPEWNIENIA SOBIE "HABITUAL" lokum (to moze byc pokoj,jak nie stac na wynajem domu/mieszkania). Oczywiscie wielodzietnosc czy bezrobocie ta zdolnosc obnizaja a zaplecze finansowe podwyzsza, ale te czynniki nie sa zadna wytyczna same sobie. I nie, malzenstwo (lub singiel) gdzie nie ma przewleklej postepujacej choroby, zaburzen, niepelnosprawnosci innych special needs czy circumstances i dochody sa stale (nawet minimalne, tylko z benefitow), nie dostanie mieszkania z council. To nie lista zyczen. I tak sprawdzaja assets, w momencie rozpatrywania aplikacji. Jak ja rozpatrza pozytywnie czyli dostaniesz sie na liste oczekujacych, to informuja Cie, ze kazda zmiane w sytuacji finnsowej, czy zyciowej musisz zglosic. Musisz okazac wyciagi bankowe, maja wglad do HMRC i DWP records, kazda transakcje niezdeklarowana zakwestionuuja, nawet na £1. Historie finansowa moga sprawdzac tyle lat wstecz, ile sie im podoba. Tzn na poczatek przedstawiasz 3-6 mcy historie, jak uwazaja , ze nie wystarczajaca to prosza o dodatkowe dokumenty.
|
|
|
dominikana36 | Post #6 Ocena: 0 2025-08-03 14:35:43 (5 dni temu) |
Cytat: 2025-08-03 13:58:19, galadriel napisał(a): Nie wiem jak to z mieszkaniami socjalnymi, ale jesli jestescie na UC ( a jak dziecko bedzie to pewnie bedziecue) to tak, wszystko mozna sprawdzic. @Dom, DA sie kwalifikuja jako priority? Dobrze wiedziec, bo wlasnie z jedna dziewczyna pracuje, social services tez byly kiedys zaangazowane. DV/DA sie kwalifikuje ale to nie tak, ze ktos napisze w aplikacji, ze w domu go bija. Pewne kryteria musza byc spelnione. Odpisalam Ci na wiad. |
plazaa | Post #7 Ocena: 0 2025-08-04 06:38:17 (4 dni temu) |
Byc moze tak jest ze w dzisiejszych czasach latwo udowodnic jesli ktos ma oszczednosci i niechodzi tylko o gotowke....
A te mieszkanie z councilu chyba tez sa rozne... mozna trafic na fajne np w nowych budownictwie tylko ile ich jest dostepnych. Tutaj w Cambridge widze w opcji make a bid fajne 2 pokojowe mieszkanie z councilu to prawie 900 funtow za miesiac, mieszkanie w nowym budownictwie... [ Ostatnio edytowany przez: plazaa 04-08-2025 06:42 ] |
|