MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zabójstwo w Warszawie-kryzys męskości

« poprzednia strona

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 3 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

xxxx1234

Post #1 Ocena: 0

2025-05-15 06:53:03 (5 dni temu)

xxxx1234

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2020

Cytat:

2025-05-14 11:47:40, ZlotaPerla2 napisał(a):
Mam to w robocie, za żadne skarby świata nie wolno nikomu wytknąć błędu a nie daj boże innej zmianie - trzeba więc elegancko owinąć gówno w papierek i co? i gówno, i nic się nie stało 🤮

W mojej ostatniej pracy na etacie było to samo kilka razy miałem rozmowę i dostałem kilka ostrzeżeń za wytykanie ludziom błędów. I te gadki "my kupiliśmy zła maszynę za pół miliona funtów", "my zrobiliśmy zły rysunek techniczny i naklepalismy złomu za kilkadziesiąt tysięcy funtów" pomimo, że personalnie było wiadomo czyja to wina to zawsze było my.
Nikt nie ponosił żadnych konsekwencji, aż w końcu ktoś zadecydował, że zamyka odział w UK pracę przejęty oddziały w Meksyku, Szwajcarii, Chinach i Indiach i tak to się skończyło.

Ogólnie zaobserwowałem nawet wśród znajomych jakieś dziwne usprawiedliwianie sibie i innych . Ostatnio rozmawiałem z kolegą o inwestycjach i mówię że spartolilem cała hossę na rynku krypto walut, sporo się zmieniło kapitał płynie inaczej i nie wziąłem tego pod uwagę i na kilka miesięcy przed końcem hossy jestem na +100% gdzie na spokojnie mogłem zarobić +500% on jest na takim plusie i zaczyna się jego gadka (pomimo, że on zrobił to lepiej) skąd mogłeś wiedzieć zawsze tak było, że etherum rosło więcej niż bitcoin i takie pierdoły. Nie chodzi o to, żeby teraz się dołować myśleć/mówić komus jaki jest beznadziejny, ale trzeba to przeanalizować wyciągnąć wnioski i następnym razem zrobić lepiej, a nie gadać, że ty robiłeś dobrze tylko coś nie wyszło to jak powiedzieć "Operacja się udała, ale pacjent umarł".

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

fugazi

Post #2 Ocena: 0

2025-05-15 08:17:53 (5 dni temu)

fugazi

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2016

Ja natomiast wyrażam się konkretnie i personalnie, bo nie dałem się omamić
ideologiom. Jak coś jest spaprane to nazywam to po imieniu..., a czasem nawet siarczyście! W przeciwnym wypadku błędy byłyby powielane w nieskończoność. Ludzie uczą się wtedy samodyscypliny i standardu.
Klient oczekuje perfekcji, jak ja mógłbym spojrzeć architektom w oczy i powiedzieć że coś NAM nie wyszło.
Wszyscy pracownicy wiedzą, że ma być zrobione dobrze i bez gadania i obrażania się. Jak jest jasno powiedziane, nie ma pola do plotek i wytykania palcem za plecami. Atmosfera w pracy też zyskuje, ludzie nie są głupi, nie ma żadnego 'MY' i rozmywania odpowiedzialności :-8

[ Ostatnio edytowany przez: fugazi 15-05-2025 08:19 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,