Str 4 z 5 |
|
---|---|
ZlotaPerla2 | Post #1 Ocena: 0 2023-11-05 08:27:46 (2 lata temu) |
Z nami od: 20-06-2022 Skąd: Pothole town |
O wypraszam sobie, ja nie grzeszę 😎 picie pifka to nie grzech! Jesuz sam do alkoholizmu namawiał zamieniając wodę w wino 😎🤣🤣🤣
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja
|
karjo1 | Post #2 Ocena: 0 2023-11-11 22:13:28 (2 lata temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Tak luzno do glowy przyszlo, a co, jesli:
![]() |
fugazi | Post #3 Ocena: 0 2023-11-11 22:21:44 (2 lata temu) |
Z nami od: 27-03-2016 Skąd: l |
Kto by chciał wracać
![]() ![]() |
galadriel | Post #4 Ocena: 0 2023-11-11 23:06:16 (2 lata temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
A tak przy okazji, to nie wiem czy pamietacie, ze ja kiedys mialam plany pub otwierac po powrocie do Pl. za pierwszym razem jak tu zjechalam. A raczej siec pubow. Trzy jeszcze scislej rzecz biorac. I mialy sie wlasnie nazywac jakos tak: Radio Mariah, Swiety Spokoj i Krz(y)z Panski.
W koncepcji RM byl takim troche clubo dyskoteka w stylu gotyckim, barmani w mnisich sztach, nazwy drinkow np Voda Swiecona itp. Knajpa dla metalo- rockersow i wszelkiego zlego ![]() Swiety spokoj to spokojna knajpka z jazzem i bluesem w tle, gramofony, zindlery, maszyny do pisania, Mloda Polska te klimaty. No a Krzyz Panski, za namowa znajomych business quasi spoleczny, pod katem niepelnosprawnych, wszelkich wykluczonych itd Troche takie Sanatorium pod klepsydra dla schizofrenikow, artystow i inwalidow. No, ale koniec koncow wszystko potoczylo sie inaczej, moze i lepiej, bo potem corony by to wszystko nie przetrwalo. Ale wiecie. Zawsze istnieje mozliwosc, ze w jakiejs alternatywnej rzeczywistoscija te knajpy tam mam i wszystko gra ![]() Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
ZlotaPerla2 | Post #5 Ocena: 0 2023-11-12 12:38:14 (2 lata temu) |
Gal, może kiedyś? ja zawsze też marzyłam o własnym pubie, uwielbiam te twoje pomysły
![]() Mnie najbardziej Krzyż Pański odpowiada ... Taki lokal to duża inwestycja, zwłaszcza jak ma zarabiać tylko w weekendy na piwie, to już w zasadzie nie realne utrzymanie. U mnie w Corby są dwie knajpy co od rana każdego dnia siedzą siedzą ludzie - w jednym starym i jak i oni starcy, w drugim (sieć WS) ludzie raczej normalni przychodzą na śniadania z p. Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja
|
|
|
karjo1 | Post #6 Ocena: 0 2023-11-16 21:26:08 (2 lata temu) |
Pub niebianski i koszty utrzymania, biznes-plany?
No chyba w walucie anielskiej ![]() |
ZlotaPerla2 | Post #7 Ocena: 0 2023-11-16 23:07:02 (2 lata temu) |
NA tej walucie to pan Rydzyk się zna najlepiej, ale jemu do naszego pubu wstęp wzbroniony
![]() Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja
|
galadriel | Post #8 Ocena: 0 2023-11-17 21:02:03 (2 lata temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Cytat: 2023-11-16 23:07:02, ZlotaPerla2 napisał(a): NA tej walucie to pan Rydzyk się zna najlepiej, ale jemu do naszego pubu wstęp wzbroniony ![]() : D No w warunkach angielskich, to myslalam o cat caffee. Ale to nie takie wista wio latwo powiedziec. Byc moze skusze sie/ zaczne od mniejszego projektu cafe Bedouin, skoro juz mam egzotyczna polowke to moze sie cos wykreci. Tylko, ze temperatura Sahary, to piekelko raczej nie niebo. Te wszystkie “ menelskie” male kafejki z biedych dzielnic sie trzymaja, a tam gdzie jest duzo kasy wladowane , ladnie i z klasa ( drogo) ” upadaja. Jakis taki fenomen, nie kapuje dlaczego. Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
gosian | Post #9 Ocena: 0 2023-11-17 21:09:36 (2 lata temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
O cat cafe też myślałam kilka lat temu. I nadal uważam że to jest świetny pomysł
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
karjo1 | Post #10 Ocena: 0 2023-11-17 21:16:58 (2 lata temu) |
Widzialam kilka i jakos nie bardzo to widze.
Za duzo futer do opieki, trudno wylapac, co jest normalnym zachowaniem, a co wskazuje na problem (zwlaszcza u kotow, ktore swietnie maskuja dolegliwosci), niemoznosc wydzielenia spokojnego kata dla tych, ktore potrzebuja odpoczynku od ludzi i innych zwierzat. Moim zdaniem kolejny sposob na zarobek cudzym kosztem, podany w ladnym papierku humanizmu. Inna sprawa w warunkach niebianskich. Tam wszystkie beda piekne, zdrowe i zawracajace glowe w najlepszy z mozliwych sposobow ![]() [ Ostatnio edytowany przez: karjo1 17-11-2023 21:23 ] |