|
|
---|---|
galadriel | Post #1 Ocena: 0 2023-09-14 18:36:09 (2 lata temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Ta dziewczynka byla pol Polka. Matce odebrali dziecko, bo jej dala klapsa. Logika angielskich SS to czarna magia…
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
ZlotaPerla2 | Post #2 Ocena: 0 2023-09-15 07:51:55 (2 lata temu) |
Z nami od: 20-06-2022 Skąd: Pothole town |
Pisaliśmy w sierpniu, biedne dziecko 😢
apple.news/A7GaG5eQuTYqsso_Bg7PdFQ 3je dorosłych i 5 dzieci, kto im dał 6te dziecko do opieki? sick! Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja
|
galadriel | Post #3 Ocena: 0 2023-09-16 20:55:56 (2 lata temu) |
Nie wiem co ci ludzie maja wglowach, ze mysleli, ze sobie wyjada i ze im to ujdzie na sucho.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
ZlotaPerla2 | Post #4 Ocena: 0 2023-09-17 08:16:07 (2 lata temu) |
Nie wiem co mają ludzie w głowach, którzy maltretują miesiącami „swoje” dziecko, nie pierwszy przypadek.
A tym czasem w PL. ojciec 12 dzieci, zrobił córce następne 3 (żona zmarła) i zamordowali je, ciekawe ile dzieci zrobił innym córkom 🤨 wszystkie jego dzieci się wyniosły, została córka którą ...używał i syn (?) Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja
|
galadriel | Post #5 Ocena: 0 2023-09-17 08:22:16 (2 lata temu) |
Chore. A sasiedzi gdzie, czy nie lepsi? …
|
|
|
karjo1 | Post #6 Ocena: 0 2023-09-17 10:04:04 (2 lata temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Problem jest w tym, ze niezaleznie od tzw. poziomu sprawcy, wyksztalcenia, zaplecza finansowego, pochodzenia, takie historie zdarzaja sie.
|
galadriel | Post #7 Ocena: 0 2023-09-17 15:28:59 (2 lata temu) |
Takie cos na fb dzis z 2018 misie wyswietlilo w memories:
#UWAGA #WAŻNE 🚨 Sytuacja jest dramatyczna - wyrokiem sądu w Opolu, Katarzyna Nowak za niespełna dwa tygodnie zobowiązana jest oddać swoją 7 letnią córkę Yasmin, ojcu Marokańczykowi. Aby pomóc wystarczy, że udostępnisz ten post z dopiskiem #TematDlaUwagi oraz wyślesz apel o pomoc mailem albo pocztą do Andrzej Duda - Prezydent Cała Polska musi się dowiedzieć o tym! Treść Apelu skopiuj i wyślij pod mailem listy@prezydent.pl albo pocztą Kancelaria Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej 00-902 Warszawa, ul. Wiejska 10 ~ Marcin Janik - treść apelu poniżej. --------------------------------------- Szanowny Prezydencie Andrzeju Duda, Zwracam się z prośbą o interwencję w sprawie Katarzyny Nowak z Nysy, ponieważ sytuacja jest dramatyczna. Polski sąd zdecydował odebrać matce Polce dziecko i przekazać je w ręce ojca Marokańczyka. Opis sytuacji (cytat matki): „Dzień dobry Nazywam się Katarzyna Nowak i jestem matką trójki dzieci. Od kilku lat walczę z przemocą ojca Mohammeda Sandad mojej najmłodszej córeczki Yasmin-7, 5 roku. W lipcu ubiegłego roku uciekłam z dziećmi do Polski w związku z nękaniem nas, napaściami fizycznymi znęcaniem się psychicznym ze strony ojca Yasmin jak również w związku z groźbami ze strony włoskiej Opieki Społecznej - Consutorium Familiarnym w Adrii. Gdzie czekaliśmy na sprawiedliwość 4 lata i nie doczekaliśmy się! Uciekłyśmy zabierając tylko bagaż podręczny do samolotu. Po powrocie do Polski zgłosiłam calą sytuację w Opiece Społecznej w Nysie (moim mieście rodzinnym), co spowodowało założenie niebieskiej karty i zamieszkanie w mieszkaniu chronionym. Wniosłam również wniosek o pozbawienie władzy rodzicielskiej ojca Yasmin i zabezpieczenie miejsca pobytu przy mnie. Sprawa została zawieszona na mocy Konwencji Haskiej, którą wniósł ojciec Yasmin. Sąd Rejonowy w Nysie 02.02.2018 wydał postanowienie, że mam wydać moją córeczkę ojcu w ciągu 2 tygodni. Po apelacji mojej, prokuratora w Nysie oraz interwencji Ministetstwa Sprawiedliwości wstrzymano wykonanie postanowienia do czasu rozstrzygnięcia przez Sąd Okręgowy w Opolu, który wczoraj ponownie oddał moją córeczkę ojcu sadyście, który składał fałszywe zeznania (udowodnione poprzez Konsulat w Mediolanie) i pismo procesowe o wniosku o odebranie władzy rodzicielskiej we Włoszech, który przesłano przez Sąd Rejonowy w Nysie). Sąd w Opolu nie chciał przesłać e - protokołu z Sądu w Nysie z naszymi zeznaniami co spowodowało umorzenie postępowania karnego. Na oddanie mojej córeczki mam 14 dni, czyli do 24.09.2018. Złamano Konstytucyjne prawa mojej córeczki obywatelki Polski (tylko Polski od urodzenia) o zakazie wydawania polskich obywateli art. 52 i zakazie ekstradycji polskich obywateli art.55). Dziecko jest silnie emocjonalnie ze mną związane, to ja zawsze byłam jej opiekunem pierwszoplanowym, to ze mną mieszkała od urodzenia. A gdzie tu dobro dziecka, o którym szeroko się mówi, po stronie dobra dziecka stanął Rzecznik Praw Dziecka, uznając za niedopuszczlne oddzielenie dziecka od matki, jak również prokurator. Byłam bita, aż dławiłam się własną krwią z maleńką Yasmin na rękach. Złamał mi nos i doznałam wielu uszczerbków na zdrowiu. Mojego syna tłuk z pięści, kopał, kopał i szarpał moją córkę Wiktorię. Zrywał na potem nas w nocy jak wracał z pracy. Najpierw się modlił a potem wstawał i nas tłuk. Mój syn popadł w stany depresyjne, córka przeżywa traumę do dziś. Mohammed S. groził iż "poderżnie mi gardło i wsadzi do czarnego wora'. Sadysta unika kary i w nagrodę dostaje Yasmin!!!!! Co za świat i sądy?...?!!! Proszę nam pomóc. Proszę nie przrechodzić obojętnie obok naszej tragedii i dramatu!!! Moją winą jest obrona moich dzieci przed sadystą, manipulantem i kłamcą. Nie pozwólcie cierpieć mojej córeczce.” Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
ZlotaPerla2 | Post #8 Ocena: 0 2023-09-18 09:08:35 (2 lata temu) |
Ooooo !!!! i nic!!!! zakatrupił ją.
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja
|
|