[ Ostatnio edytowany przez: daavid 12-12-2023 13:21 ]
Str 74 z 153 |
|
---|---|
daavid | Post #1 Ocena: 0 2023-12-12 13:20:27 (rok temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
No tak, tylko po co rekrutować starych ubeków skoro dostępni byli aktywni agenci, podani przez Macierewicza na tacy dla wszystkich chętnych. W kontekście pracy dla innych wywiadów PiS ma spore sukcesy. I sprawa Pegasusa. W zasadzie po co Izrael dopuszczał do sprzedaży takiego oprogramowania? Dla marnych kilkudziesięciu milionów dolarów, czy może po to żeby samemu pozyskiwać wiedzę o zainteresowaniach obcych wywiadów?
[ Ostatnio edytowany przez: daavid 12-12-2023 13:21 ] |
admiralbibol | Post #2 Ocena: 0 2023-12-12 13:47:37 (rok temu) |
Z nami od: 29-03-2015 Skąd: Warszawa |
Cytat: 2023-12-12 12:37:18, ChrisCov napisał(a): ludzie z wyszktałceniem podstawowym i zawodowym, którzy są z reguły wyborcami PiSu.. Sam jestem jak najbardziej przeciwko UB-ekom i nie mam z nimi nic wspólnego. Nigdy też nie lubiałem PRL-u, chociaż się w nim urodziłem. Przeciez to sie samo komentuje ![]() [ Ostatnio edytowany przez: admiralbibol 12-12-2023 13:47 ] Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.
|
daavid | Post #3 Ocena: 0 2023-12-12 14:15:48 (rok temu) |
Cytat: 2023-12-12 13:47:37, admiralbibol napisał(a): Cytat: 2023-12-12 12:37:18, ChrisCov napisał(a): ludzie z wyszktałceniem podstawowym i zawodowym, którzy są z reguły wyborcami PiSu.. Sam jestem jak najbardziej przeciwko UB-ekom i nie mam z nimi nic wspólnego. Nigdy też nie lubiałem PRL-u, chociaż się w nim urodziłem. Przeciez to sie samo komentuje ![]() Rzeczywiście. Zwrócenie uwagi na jedną literówkę, przez osobę która zazwyczaj w jednym zdaniu robi zawrotną licbę "byków", samo się komentuje. [ Ostatnio edytowany przez: daavid 12-12-2023 14:26 ] |
ChrisCov | Post #4 Ocena: 0 2023-12-12 15:03:16 (rok temu) |
Z nami od: 18-12-2008 Skąd: Coventry, West Midlands |
Cytat: 2023-12-12 13:47:37, admiralbibol napisał(a): Cytat: 2023-12-12 12:37:18, ChrisCov napisał(a): ludzie z wyszktałceniem podstawowym i zawodowym, którzy są z reguły wyborcami PiSu.. Sam jestem jak najbardziej przeciwko UB-ekom i nie mam z nimi nic wspólnego. Nigdy też nie lubiałem PRL-u, chociaż się w nim urodziłem. Przeciez to sie samo komentuje ![]() Für jeden Grammatikfehler, den ich mache, machst du Dutzende davon. [ Ostatnio edytowany przez: ChrisCov 12-12-2023 15:03 ] A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better
|
ChrisCov | Post #5 Ocena: 0 2023-12-12 15:19:55 (rok temu) |
Cytat: 2023-12-12 13:20:27, daavid napisał(a): No tak, tylko po co rekrutować starych ubeków skoro dostępni byli aktywni agenci, podani przez Macierewicza na tacy dla wszystkich chętnych. W kontekście pracy dla innych wywiadów PiS ma spore sukcesy. I sprawa Pegasusa. W zasadzie po co Izrael dopuszczał do sprzedaży takiego oprogramowania? Dla marnych kilkudziesięciu milionów dolarów, czy może po to żeby samemu pozyskiwać wiedzę o zainteresowaniach obcych wywiadów? Sprawa Pegasusa nie jest największym problemem. Gdy Izraelczycy zablokowali im dostęp do niego, PiS-meni dostali podobną aplikację od Chińczyków. To już nie jest zwykły debilizm i amatorszczyzna, ale po prostu zdrada stanu. Jak wiadomo wszystkim, Chińczycy mocno współpracują z Ruskimi, więc cokolwiek jest przechwytywane w wiadomościach przez Chińczyków, może również się dostać w łapy Ruskich. Poza tym Chińczykom sprzedano część portu w Gdyni, co jest kolejną zdradą stanu. Mogą oni na tym obszarze umieścić narzędzia szpiegowskie i inwigilować naszą marynarkę wojenną. Ponadto mamy w Gdyni stocznię marynarki wojennej, co stanowi dodatkowy problem z perspektywy inwigilacji. Jakiś czas temu próbował do Gdyni wpłynąć amerykański okręt, ale go Chińczycy nie wpuścili, bo zajmowałby on kilkadziesąt metrów ich nabrzeża. Wyobraźmy sobie, że mamy sytuację kryzysową i amerykański okręt nie może wpłynąć do naszego portu, bo na polskim nabrzeżu się on nie mieści, a resztę zajmują Chińczycy. Für China und für Russland [ Ostatnio edytowany przez: ChrisCov 12-12-2023 15:24 ] A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better
|
|
|
iwona38 | Post #6 Ocena: 0 2023-12-12 15:39:38 (rok temu) |
Z nami od: 20-04-2007 Skąd: Anglia |
Chris:
"Własnie na takie chwyty PiS-menów łapią się ludzie bez głębszej wiedzy, którzy nie są w stanie przewidzieć konsekwencji takich działań. Jakiś populistyczny polityk, na którego chwyty łapią się ludzie z wyszktałceniem podstawowym i zawodowym, którzy są z reguły wyborcami PiSu, mówi, że zredukuje emerytury złym UB-ekom i jego wyborcy szczytują" Ten kawalek wypowiedzi odrazu pokazuje skad ty czerpiesz wiedze. Naprawde myslisz, ze jak w tv powiedzieli, ze pis mial poparcie w niewyksztalconych to to jest jedna i jedyna objawiona prawda? Naprawde nie znizaj sie do takiego poziomu. Ubekow nie lubisz ale dalbys im jeszcze wiecej ...bo sprzedadza swoja wiedze 🤣 tylko komu, skoro twierdzisz,ze wszyscy nas podsluchuja i wszystko o nas wiedza. No trzeba sie na cos zdecydowac. I tak najlepiej ubekow nalezaloby rozstrzelac tak jak kiedys robilo sie ze zdrajcami a nie dawac im wysokie emerytury, zeby przypadkiem sie na nas nie obrazili. Bo idac twoim tokiem rozumowania to dzis powinnismy wspolpracowac z ruskimi, bo pewnie wygraja ta wojne, no i moga sie na nas obrazic. [ Ostatnio edytowany przez: iwona38 12-12-2023 15:43 ] Nie kupuje w Amazonie.
|
daavid | Post #7 Ocena: 0 2023-12-12 15:53:28 (rok temu) |
Cytat: 2023-12-12 15:39:38, iwona38 napisał(a): Naprawde myslisz, ze jak w tv powiedzieli, ze pis mial poparcie w niewyksztalconych to to jest jedna i jedyna objawiona prawda? Istnieje duża liczba badań, a największe ma zapewne PiS, bo do pewnego momentu profesjonalizmu zarzucić im nie można, i nie ma takich które wskazują na coś innego (z zastrzeżeniem na używanie wielkich kwantyfikatorów). [ Ostatnio edytowany przez: daavid 12-12-2023 16:02 ] |
daavid | Post #8 Ocena: 0 2023-12-12 16:02:23 (rok temu) |
Cytat: 2023-12-12 15:19:55, ChrisCov napisał(a): Cytat: 2023-12-12 13:20:27, daavid napisał(a): No tak, tylko po co rekrutować starych ubeków skoro dostępni byli aktywni agenci, podani przez Macierewicza na tacy dla wszystkich chętnych. W kontekście pracy dla innych wywiadów PiS ma spore sukcesy. I sprawa Pegasusa. W zasadzie po co Izrael dopuszczał do sprzedaży takiego oprogramowania? Dla marnych kilkudziesięciu milionów dolarów, czy może po to żeby samemu pozyskiwać wiedzę o zainteresowaniach obcych wywiadów? Sprawa Pegasusa nie jest największym problemem. Gdy Izraelczycy zablokowali im dostęp do niego, PiS-meni dostali podobną aplikację od Chińczyków. To już nie jest zwykły debilizm i amatorszczyzna, ale po prostu zdrada stanu. Jak wiadomo wszystkim, Chińczycy mocno współpracują z Ruskimi, więc cokolwiek jest przechwytywane w wiadomościach przez Chińczyków, może również się dostać w łapy Ruskich. Poza tym Chińczykom sprzedano część portu w Gdyni, co jest kolejną zdradą stanu. Mogą oni na tym obszarze umieścić narzędzia szpiegowskie i inwigilować naszą marynarkę wojenną. Ponadto mamy w Gdyni stocznię marynarki wojennej, co stanowi dodatkowy problem z perspektywy inwigilacji. Jakiś czas temu próbował do Gdyni wpłynąć amerykański okręt, ale go Chińczycy nie wpuścili, bo zajmowałby on kilkadziesąt metrów ich nabrzeża. Wyobraźmy sobie, że mamy sytuację kryzysową i amerykański okręt nie może wpłynąć do naszego portu, bo na polskim nabrzeżu się on nie mieści, a resztę zajmują Chińczycy. Für China und für Russland [ Ostatnio edytowany przez: <i>ChrisCov</i> 12-12-2023 15:24 ] Trudno licytować się co jest wiekszą zdradą: udostępnianie danych Chińczykom, czy Żydom, bo mówimy o wywiadach, a te cząsto stosują jakieś gry, nie wiadomo czy np. akurat w tamtym czasie izraelski wywiad był dobrze inwigiliowany przez Ruskich a Chińczycy pomimo tego, że na wielu płaszczyznach współpracują z Ruskimi to istnieje wiele powodów by powiedzieć, że jedyne co Chińczycy robią to wykorzystują Ruskich i ich położenienie. Na jedno też warto zwrócić uwagę: gdy pisiory coś wymyślą to wydawać się toczasami może jakąś wielce przemyślaną grą. Później wyglądają na Gang Olsena - gdyby kupili Pegasusa ze środków przynależnych służbom to pewnie nikt by dotego nie dotarł, ale im było mało i postanowili śroodki zajumać z funduszu sprawiedliwości co też jest conajmniej nadużyciem. |
admiralbibol | Post #9 Ocena: 0 2023-12-12 16:20:57 (rok temu) |
Z nami od: 29-03-2015 Skąd: Warszawa |
Reptilianom też udostępnili ?
Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.
|
ChrisCov | Post #10 Ocena: 0 2023-12-12 16:26:54 (rok temu) |
Cytat: 2023-12-12 15:39:38, iwona38 napisał(a): Ten kawalek wypowiedzi odrazu pokazuje skad ty czerpiesz wiedze. Naprawde myslisz, ze jak w tv powiedzieli, ze pis mial poparcie w niewyksztalconych to to jest jedna i jedyna objawiona prawda? Naprawde nie znizaj sie do takiego poziomu. Nie muszę się zniżać do żadnego poziomu. Czy może być lepsze źródło niż TVPiS? Proszę: TVPiS PiS-meni zrobili takie samookaleczenie, udostępniając publicznie ten artykuł? Widać od razu, że w każdej partii koalicyjnej korelacja między poparciem danej partii a wykształceniem jest odwrotnie proporcjonalna do poparcia wśród wyborców PiS-u - wszędzie wraz z lepszym wykształceniem poparcie mniej lub bardziej rośnie. Gdy Bibol zapodał jakiś czas temu artykuł, że większość skazanych nie głosuje na PiS, to jakoś nie miałem do tego obiekcji, bo tak jest w rzeczywistości. Faktów można nie lubić, ale nie ma sensu się z nimi kłócić. On też nie miał nigdy obiekcji, gdy wcześniej napisałem, że PiS-owi napędza głosy nieproporcjonalnie wysoka liczba osób słabo wykształconych. Możemy się w wielu sprawach nie zgdadzać, ale jest on na tyle inteligentny, że wie, że zaprzeczanie nie ma sensu. Cytat: 2023-12-12 15:39:38, iwona38 napisał(a): Ubekow nie lubisz ale dalbys im jeszcze wiecej ...bo sprzedadza swoja wiedze 🤣 tylko komu, skoro twierdzisz,ze wszyscy nas podsluchuja i wszystko o nas wiedza. No trzeba sie na cos zdecydowac. I tak najlepiej ubekow nalezaloby rozstrzelac tak jak kiedys robilo sie ze zdrajcami a nie dawac im wysokie emerytury, zeby przypadkiem sie na nas nie obrazili. Bo idac twoim tokiem rozumowania to dzis powinnismy wspolpracowac z ruskimi, bo pewnie wygraja ta wojne, no i moga sie na nas obrazic. Nie twierdzę, że Ruskie wszystko o nas wiedzą. Po prostu różne informacje można zaczerpnąć z różnych źródeł. Niekiedy się one zazębiają, przez co są bardziej wiarygodne. Z UB-ekami najlepsze byłoby wyjście w postaci więzienia podobnego do Guantanamo, ale jest to wciąż niezgodne z prawem i pewnie UE by nas obciążyła jakimiś karami finansowymi, gdyby do tego doszło. [ Ostatnio edytowany przez: ChrisCov 12-12-2023 16:35 ] A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better
|