2023-12-01 05:27:51, iwona38 napisał(a): Alez idzmy dalej...opodatkujmy dodatkowo wszystkie firmy, ktore osiagnely jakikolwiek zysk. Zwlaszcza polskie, bo przeciez trzeba powstrzymac jakos to polskie szalenstwo.
Nigdy nie zrozumiem co ma lewak we lbie.
Powiedz proszę, jakie masz zdanie, powinny być dopłaty, czy nie?
Kazdy zdrowo rozsądkowi myślący wie że energia jest czynnikiem cenotwórczym mającym znaczny wpływ na to jak kształtują się ceny produktów różnych. Paliwo to też energia.
Ktoś się postawi w roli ekonomisty i mi wytłumaczy, bo ja tego pojąć nie potrafię; jaki jest cel utrzymywania droższych paliw tylko po to by z nadwyżek finansować prąd?
Moim zdaniem to jawne granie pod publikę, gdzie bierze się pod uwagę tylko to co na rachunku do zapłacenia pominąwszy cała resztę zagadnienia.
Obrazując swoje pytanie odniosę się do mikroskali czyli gospodarstwa domowego i zapytam; za co chcesz zaplacic 1000 złotych więcej, za prąd czy za paliwo?
2023-12-01 05:27:51, iwona38 napisał(a): Alez idzmy dalej...opodatkujmy dodatkowo wszystkie firmy, ktore osiagnely jakikolwiek zysk. Zwlaszcza polskie, bo przeciez trzeba powstrzymac jakos to polskie szalenstwo.
Nigdy nie zrozumiem co ma lewak we lbie.
Powiedz proszę, jakie masz zdanie, powinny być dopłaty, czy nie?
Nie, nie powinny byc. Wszelkie doplaty do czegokolwiek w rezultacie zawsze zwiekszaja cene produktu. Najlepszy przyklad masz tu w Anglii z doplatami do wynajmu domu.
A akcje Orlenu spadly na pysk po tych rewelacjach podatkowych, z pewnoscia o to komus chodzilo, zarznac polska firme. Gdyby lewactwo myslalo o Polakach, jak zamaszyscie deklaruja, to nie zawahaloby sie opodatkowac np google ale nie, oni chca zarznac tylko polskie firmy by zmusic nas do kupowania energii, czy tez np. turbin do wiatrakow od zachodnich spolek.
"@hennigkloska
o przepisach dot. wiatraków: Mierzymy się z absurdalnym atakiem od 48h. Pytanie, kto za tym stoi. Główny interesariuszem i stroną, której zależy, by zależy na tym, by wstrzymywać proces transformacji energetycznej w Polsce jest Putin"
kto jeszcze nie chce miec pod oknem wiatraka albo zeby brac pozyczke na te upadajace niemieckie wiatraki ten ruska onuca
Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.
2023-12-01 11:46:28, admiralbibol napisał(a): "@hennigkloska
o przepisach dot. wiatraków: Mierzymy się z absurdalnym atakiem od 48h. Pytanie, kto za tym stoi. Główny interesariuszem i stroną, której zależy, by zależy na tym, by wstrzymywać proces transformacji energetycznej w Polsce jest Putin"
kto jeszcze nie chce miec pod oknem wiatraka albo zeby brac pozyczke na te upadajace niemieckie wiatraki ten ruska onuca
Przypominam, że Twoi wybrańcy bali się, że śmigłem wiatraka dostaną w głowę.
Tymczasem złowrogie media z niemieckim kapitałem donoszą: 21 listopada w niemal wszystkich księgach wieczystych nieruchomości, których właścicielem lub współwłaścicielem jest Daniel Obajtek.
Słuchałem wywiadu z tym Panem i nie wiem czego się czepiasz, niewątpliwie inteligentny człowiek a jego duchowość to jego prywatna sprawa, przynajmniej w moim przekonaniu.