MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wybory parlamentarne 2023/ referendum

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 149 z 153 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 ] - Skocz do strony

Str 149 z 153

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Gwontownik

Post #1 Ocena: 0

2024-03-02 19:19:42 (rok temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Cytat:

2024-03-02 16:07:38, daavid napisał(a):
Żadne "wzmianki" nie prowadzą do mojego poparcia dla UPA, co zresztą w przypadku kogoś wychowanego w Polsce, w dodatku z babci która rzeź wołyńską przetrwała tylko dzięki temu, że się schowała w wieży kościelnej, jest bez sensu. Ty faktycznie znasz jakiegoś Polaka wspierającego UPA? Nie wiem co tam wąchasz, może śmierdzące ruskie skarpety a nie budapren.

No to pojadę twoją retoryką. Twoje poparcie dla upa nie wynika z rzeczonych czynności lecz wynika z braku reakcji w sprawie poparcia dla poczynań, które dawno już załatwione być powinny w tej kwestii. A tobie się wydaje, że jak ktoś na środku salonu zrobi kupę, a ty jej nie zauważysz i nie będziesz ruszał, to wokół fiołkami będzie pachniało.

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 02-03-2024 19:51 ]

Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

daavid

Post #2 Ocena: 0

2024-03-02 20:22:38 (rok temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

No to teraz dołożyłeś do pieca. Twoje poparcie dla Putina wynika z braku reakcji na jego poczynania. Poczynania które mogą bezpośrednio zagrażać Polsce....

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #3 Ocena: 0

2024-03-02 21:23:16 (rok temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Cytat:

2024-03-02 20:22:38, daavid napisał(a):
No to teraz dołożyłeś do pieca. Twoje poparcie dla Putina wynika z braku reakcji na jego poczynania. Poczynania które mogą bezpośrednio zagrażać Polsce....

Nie zaskoczyłeś mnie ze swoją retoryką, bo to już było grane w twoim i jeszcze jednego kolegi wykonaniu na tym forum. Ja tylko odwróciłem sytuację przypisując do twojej osoby. Nic ponad to.
Natomiast fakt czy popieram putina czy zelenskiego jest nierozstrzygnięty biorąc pod uwagę moje wypowiedzi. Na pewno nie popieram działań wojennych, ataków na inny kraj itd. Powiesz zapewne że w moich wypowiedziach widzisz coś innego. Tak, masz racje, bo moje wypowiedzi obnażają hipokryzje i wytykają propagandę, którejtak chętnie i bez żadnej krytyki się poddajesz nazywając "ruskimi onucami" wszystkich którzy tego nie trawią niezależnie od poglądów. Tobie podoba się fakt że ruskie straciły ponad 600 tys ludzi a Ukraińcy zaledwie 30 tys.
Mnie się nie podoba, że ktokolwiek stracił cokolwiek choć zdaje sobie sprawę z faktu że podane wartości są nieprawdziwe i niemożliwe. Ty niestety nie. Zdaję sobie sprawę że Navalny zaliczył zgon i nie roztrząsam tego. Każdego kiedyś to spotka w taki czy inny sposób. Lecz wiem kim był i na pewno nie był dla nas, Polaków, żadnym bohaterem aby go gloryfikowac. Fakt, że należy mu się szacunek jako człowiekowi, osobie zmarłej, ale nie róbmy w główna przysmaków. Ja widzę, wg ukraińskiej propagandy, ludobójstwo w buczy a ty dostrzec ni potrafisz ludobójstwa w gazie.
I wreszcie, ja widzę to co działo się w pandemii złego a ty mówisz "foliarz".
I tyle w temacie. Klapy na oczy i do przodu. Wio koniku, ciąg dawidku te furmankę, a rządzący ci podziękują.

Wracając do twej wypowiedzi "działania putina mogą zagrażać Polsce" jest tak samo pewne i prawdziwe jak fakt, że(wg. Ciebie) kredyty z MFW będą umozone czy też fikołków z PKB. O innych nie wspomnę.

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 02-03-2024 21:32 ]

Do góry stronyOffline

daavid

Post #4 Ocena: 0

2024-03-02 22:21:33 (rok temu)

daavid

Mężczyzna

Zacznę od końca. Sądzę, że powinieneś się cieszyc, że Polska pomoc jest tak duża, bodaj 0.69 polskiego PKP - niezły biznes na tym robimy skoro nie ma nic za darmo. Inni zainwestowali mniej, przynajlmniej jeśli mówimy o procencie PKB.

Nic nie odwrócileś, ja jestem krytyczny wobec działań poprzednich władz, uważam że był czas kiedy można było od Ukraińców zyskać wiecej. Wymuszune, czy nie ustosonkowanie się do przeszłości byłoby zamknięciem z jednej strony a otwarcie na ekshumacje też byłoby istotne - szczególnie w chwili gdy nie światkowie a ich dzieci zmierzają na drugą stronę lustra.

Nie podoba mi się, to że Putin robi ze swoich obywateli mięso armatnie i ich mieli, razem z Ukraińcami których zapisuję wprost jako ofiary putinowskiej wizji świata. Nawalny może i był nacjonalistą, może Wielkorusem, ale to całkiem inna dyskusja, zresztą trudno o tym dyskutować nie bywając w Rosji. Natomiast pewne jest, że był ofiarą putinowskiego systemu i Putin jest odpowiedzialny za jego śmierć.
Doskonale zdaję sobie sprawę z hipokryzji świata itd, ale tej i tak widzę dużo więcej po stronie Putina. Teraz tam będzie plebistyt, możesz się cieszyć, zę on tam będzie miał 60, czy 85%, ale jak cokolwiek wiesz na ten temat to wiesz, że to g.wno warte.

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #5 Ocena: 0

2024-03-02 23:04:31 (rok temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Cytat:

2024-03-02 22:21:33, daavid napisał(a):
Zacznę od końca. Sądzę, że powinieneś się cieszyc, że Polska pomoc jest tak duża, bodaj 0.69 polskiego PKP - niezły biznes na tym robimy skoro nie ma nic za darmo. Inni zainwestowali mniej, przynajlmniej jeśli mówimy o procencie PKB.

Nic nie odwrócileś, ja jestem krytyczny wobec działań poprzednich władz, uważam że był czas kiedy można było od Ukraińców zyskać wiecej. Wymuszune, czy nie ustosonkowanie się do przeszłości byłoby zamknięciem z jednej strony a otwarcie na ekshumacje też byłoby istotne - szczególnie w chwili gdy nie światkowie a ich dzieci zmierzają na drugą stronę lustra.

Nie podoba mi się, to że Putin robi ze swoich obywateli mięso armatnie i ich mieli, razem z Ukraińcami których zapisuję wprost jako ofiary putinowskiej wizji świata. Nawalny może i był nacjonalistą, może Wielkorusem, ale to całkiem inna dyskusja, zresztą trudno o tym dyskutować nie bywając w Rosji. Natomiast pewne jest, że był ofiarą putinowskiego systemu i Putin jest odpowiedzialny za jego śmierć.
Doskonale zdaję sobie sprawę z hipokryzji świata itd, ale tej i tak widzę dużo więcej po stronie Putina. Teraz tam będzie plebistyt, możesz się cieszyć, zę on tam będzie miał 60, czy 85%, ale jak cokolwiek wiesz na ten temat to wiesz, że to g.wno warte.

Ale zaczynaj sobie z której strony tylko chcesz, gdyż ja nie mówię o Putinie, tylko o tobie i prezentowanych przez ciebie wypowiedziach (czytaj: wypocinach). Amen
Nawalny to temat z perspektywy polskiej i nigdzie nie mam zamiaru się przenosić. Szacunek większy dla tego gościa za jego przekonania, niż do ciebie za twoje poglądy. Choć według mnie, Polaka, jest zwykłym ruskiem i nie mnie rozpatrywać inne punty spojrzenia. Taki był i takim pozostanie, pomimo usilnego malowania mu aureli nad głową. To że ktoś nie jest przyjaźnie nastawiony do twojego nieprzyjaciela nie oznacza , że twoim przyjacielem jest. To takie trudne do zrozumienia? (I abyś dobrze mnie zrozumiał, to mówię o nim jako o członku społeczności, obywatelu tego, a nie innego, kraju. Nikomu się nie przysłużył,
a to że byl antyputinowski nie robi go świętym ) Nie, ale lepiej medialną papkę...... .
A co do hipokryzji to spojrz w lustro, bo Putin akurat robi wszystko w imię swej i swego kraju chwały (jakkolwiek to zabrzmi). A że nie jest to w naszym interesie to nie jest jego problem. Czy lepiej mieć za partnera komika, ustawionego aktora jako prezydenta , ktory tylko patrzy jak ci skórę skroić, niż gościa, który ma władzę niezależnie od tego jak ja nazwiesz. Nazwij ją nawet dyktaturą, a mnie nie pozostanie nic innego jak się z tym zgodzić. Tylko pytanie, jak nazwiesz dotychczasowe władze tu i ówdzie oparte na monarchiach? I uważaj z odpowiedzią, ze względu na to gdzie twoje "cztery litery" przebywają teraz.
Spojrz na całość z brytyjskim motto; "wielka Brytania nie ma przyjaciół, Wielka Brytania ma interesy do xrobienia".
Skończyłem!

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 02-03-2024 23:57 ]

Do góry stronyOffline

daavid

Post #6 Ocena: 0

2024-03-03 01:02:33 (rok temu)

daavid

Mężczyzna

Putin dba o swój kraj (obywateli), czy o siebie samego?

A Putin to przez co zostało zlikwidowany? Przez to że był "typowym ruskiem", czy może jednak po że swój obraz budował nie na imperializmie, ale jednak na ostrym przeciwstawianiu się złodziejstwu w Rosji i pokazywaniu majątku Putina?

Przypomnę słowa Sikorskiego, z wystąpienia które zdaje się zachwyciło nawet ludzi z Konfederacji - Ukraina ma władzę pochodzącą z wyborów, w Rosji wyborów dawno nie ma.

[ Ostatnio edytowany przez: daavid 03-03-2024 01:04 ]

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #7 Ocena: 0

2024-03-03 07:36:06 (rok temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Taaaak. Teraz tylko czekać aż wqu...my zacznie rozliczać tych demokratycznie wybranych, z mandatem do rządzenia, którzy wcale nie dbają o swoje majątki kosztem swych obywateli, kosztem sytuacji na froncie, kosztem roztrwaniania (aby nie powiedzieć rozkradania) pomocy humanitarnej.
Rozumiem, że tobie antyputiniscie, przeszkadza jego bogacenie się kosztem narodu, a nie przeszkadza ci to samo w wykonaniu innych bo niby demokratycznie wybrani. Z tym demokratycznym wyborem też bym nie przesadzał biorąc pod uwagę fakt jakie pranie mózgów Ukraińcom zrobili jako kampanię wyborczą. Cóż za hipokryta z ciebie wychodzi.
Taka. I za sam fakt obnażania majątku Putina należy mu się honor chwała i czołobitność w polskim wykonani? To jest ruska sprawa i ruski problem. Niech rozgrywają to pomiędzy sobą. W końcu sami najlepiej znają swoja sytuację.
Ty jak zwykle rozwadniasz temat wprowadzając go na inne tory.

a tu trochę aktualności o czczeniu banderyzmu na Ukrainie
I to ci nie przeszkadza? Nie przeszkadza ci pamięć o przodkach twoich.

A tak na marginesie: na Onecie jest wywiad z Ukrainką która mieszka w Polsce. Opowiada o swych przeżyciach i tym co ja zaskoczyło, co ja zdumiało itp. Bardzo ciekawie wypowiedziała się o Polakach udzielających pomocy w zestawieniu ze swymi rodakami. Nie będę pisał co ja usłyszałem lecz niech każdy sobie usłyszy co chce.

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 03-03-2024 07:59 ]

Do góry stronyOffline

daavid

Post #8 Ocena: 0

2024-03-04 15:36:06 (rok temu)

daavid

Mężczyzna

Nie żebym spać nie mógł przez to, że Putin kradnie, gorzej że miesza wszędzie indziej a Ty sam i Twój stosunek do Ukrainy u Żeleńskiego jest tego dobrym przykładem. Zarzuty wobec Żeleńskiego powtarzasz od 24 lutego 2022 - od wtedy kiedy ruska propaganda wyrzyguje je z wielokrotną siłą i łapie Takich jak Ty.

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #9 Ocena: 0

2024-03-04 17:14:16 (rok temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Cytat:

2024-03-04 15:36:06, daavid napisał(a):
Nie żebym spać nie mógł przez to, że Putin kradnie, gorzej że miesza wszędzie indziej a Ty sam i Twój stosunek do Ukrainy u Żeleńskiego jest tego dobrym przykładem. Zarzuty wobec Żeleńskiego powtarzasz od 24 lutego 2022 - od wtedy kiedy ruska propaganda wyrzyguje je z wielokrotną siłą i łapie Takich jak Ty.

Dawidku moj drogi. Ja nic nie "wyrzyguje" bezpodstawnie. Wszystko ma uzasadnienie w faktach i nic z ruską propaganda to wspólnego nie ma. Chyba, że wg ciebie jak coś jest niewygodna prawda, to propaganda być musi. Ale na taki tok rozumowania to ja już nic nie poradzę.
Na marginesie powiem ci tylko abyś zamieszczał więcej swoich przemyśleń. Mamy ze znajomymi dobry ubaw. Kabaret za free.

Do góry stronyOffline

daavid

Post #10 Ocena: 0

2024-03-04 23:07:25 (rok temu)

daavid

Mężczyzna

Czasami mam wrażenie, że Ty i Twoi znajomi to ta sama schizofreniczna osoba co wyraża się w obsługiwaniu paru nicków.

Do góry stronyOffline

Strona 149 z 153 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,