[ Ostatnio edytowany przez: xxxx1234 28-01-2024 11:16 ]
Str 137 z 153 |
|
---|---|
xxxx1234 | Post #1 Ocena: 0 2024-01-28 11:14:38 (rok temu) |
Z nami od: 27-03-2020 Skąd: ... |
Nie mam do nikogo, ani do niczego pretensji. Chce Wam tylko pokazać, że "jaraliscie się" na tym forum i próbowaliście się dowartościować jacy to wyborcy po i przy dupasow są fajni wykształceni, nowocześni i z dużych miast, a koniec końców okazało się jakie to żenujące, dostaliście pstryczka w nos. To jest bardzo śmieszna sytuacja gdy część wykształconych i oświeconych zagłosowała na osobę bez wykształcenia.
[ Ostatnio edytowany przez: xxxx1234 28-01-2024 11:16 ] |
Gwontownik | Post #2 Ocena: 0 2024-01-28 11:20:37 (rok temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Cytat: 2024-01-28 09:22:40, daavid napisał(a): Zdaje się, że już poruszałem ten "argument", moim zdaniem z czterech liter wyciągnięty. Twierdzisz, że wybory były nieważne? A gdzie ja tak powiedziałem/ napisałem, że wybory są nieważne? A nie tak dawno jeszcze twierdziłeś, że wykształcenie pozwala lepiej zrozumieć czytany tekst, choć twoje wypowiedzi tego nie potwierdzają. [ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 28-01-2024 11:24 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
daavid | Post #3 Ocena: 0 2024-01-28 14:05:41 (rok temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Cytat: 2024-01-28 11:20:37, Gwontownik napisał(a): Cytat: 2024-01-28 09:22:40, daavid napisał(a): Zdaje się, że już poruszałem ten "argument", moim zdaniem z czterech liter wyciągnięty. Twierdzisz, że wybory były nieważne? A gdzie ja tak powiedziałem/ napisałem, że wybory są nieważne? A nie tak dawno jeszcze twierdziłeś, że wykształcenie pozwala lepiej zrozumieć czytany tekst, choć twoje wypowiedzi tego nie potwierdzają. [ Ostatnio edytowany przez: <i>Gwontownik</i> 28-01-2024 11:24 ] Masz Misiu tutaj cytacik: "Przyjmuje się w teorii, że wybory korzystają z domniemania ważności i ewentualnie można to podważyć (...) orzeczeniem sądu. Jeśli powiemy, że tę decyzję podejmuje izba niewłaściwa, to znaczy, że nie doszło do podważenia ważności" - tłumaczył Jerzy Stępień, były prezes Trybunału Konstytucyjnego w rozmowie z TVN24. |
Gwontownik | Post #4 Ocena: 0 2024-01-28 14:16:00 (rok temu) |
Cytat: 2024-01-28 14:05:41, daavid napisał(a): Cytat: 2024-01-28 11:20:37, Gwontownik napisał(a): Cytat: 2024-01-28 09:22:40, daavid napisał(a): Zdaje się, że już poruszałem ten "argument", moim zdaniem z czterech liter wyciągnięty. Twierdzisz, że wybory były nieważne? A gdzie ja tak powiedziałem/ napisałem, że wybory są nieważne? A nie tak dawno jeszcze twierdziłeś, że wykształcenie pozwala lepiej zrozumieć czytany tekst, choć twoje wypowiedzi tego nie potwierdzają. Masz Misiu tutaj cytacik: "Przyjmuje się w teorii, że wybory korzystają z domniemania ważności i ewentualnie można to podważyć (...) orzeczeniem sądu. Jeśli powiemy, że tę decyzję podejmuje izba niewłaściwa, to znaczy, że nie doszło do podważenia ważności" - tłumaczył Jerzy Stępień, były prezes Trybunału Konstytucyjnego w rozmowie z TVN24. Ale co ty mi tu pokazujesz misiu kolorowy? Przecież napisałem Ci wyraźnie i jako wykształcony patusek powinieneś to zrozumieć że moje pytanie zawierało zupełnie coś innego. Czyli mówiąc językiem potocznym; mówisz dużo ale nie w temacie, a Twoje odpowiedzi nawet nie ocierają się o postawione pytanie. Pomijając powyższe i odnosząc się do twojego cytatu. innymi słowami, wybory korzystają z domniemania niewinnności tak jak każdy, któremu sąd nie udowodni popełnienia przestępstwa. Czyli przestępcy skazani przez neosedziego, pomimo swej udowodnionej winy i należnej im z tego tytułu kary są niewinnymi. Prawda to? Chyba to tak nie działa. A teraz z drugiej strony, skoro nie odbyło się posiedzenie sądu stwierdzające ważność wyborów, to zawsze ktoś o takie może (a moze i powinien) wnioskować bo skargi i zażalenia wciąż są w dokumentacji sądowej nie rozpatrzone. Trzeba tylko odpowiedni skład, bo chyba nie chcesz aby patuski rządziły niezgodnie z przepisami (tak jakby to co robią było zgodne) czyli beżz stwierdzenia ważności wyborów? A jest ono (stwierdzenie waznosci wyborow) jakoby częścią procesu wyborczego ujętego w ordynacji wyborczej jako nieodłączną część procesu wyborczego. [ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 28-01-2024 14:56 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
daavid | Post #5 Ocena: +1 2024-01-28 15:02:57 (rok temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
W cytacie jest ni mniej, ni więcej jak to, że tak czy siak wybory są ważne.
Przestępcy skazani przez wadliwie wybranych sędziów póki co są skazanymi i podlegają zasądzonej karze. Sytuacja może ulec zmianie jeśli komuś uda się doprowadzić do jakieś rewizji z tego tytułu (jako nie-prawnik nie mam pojęcia jak faktycznie funkcjonuje prawo oparte o precedens, wydaje mi się, że w krajach anglosaskich, następne wyroki w sposób lawinowowy byłby podważane). |
|
|
Gwontownik | Post #6 Ocena: 0 2024-01-28 15:10:20 (rok temu) |
Cytat: 2024-01-28 15:02:57, daavid napisał(a): (jako nie-prawnik nie mam pojęcia jak faktycznie funkcjonuje prawo oparte o precedens, wydaje mi się, że w krajach anglosaskich, następne wyroki w sposób lawinowowy byłby podważane). Jako nie prawnik to powiem ci, że w polskim systemie prawnym nie ma czegoś takiego jak powoływanie się na precedens. Jest to domena prawa anglosaskiego. Owszem dopuszczalnym jest powołanie się na wyrok innego sądu, ale jest to traktowane jako jeden z dowodów, a sędzia może mieć zupełnie odmienny pogląd. Cytat: 2024-01-28 15:02:57, daavid napisał(a): W cytacie jest ni mniej, ni więcej jak to, że tak czy siak wybory są ważne. Przestępcy skazani przez wadliwie wybranych sędziów póki co są skazanymi i podlegają zasądzonej karze. Sytuacja może ulec zmianie jeśli komuś uda się doprowadzić do jakieś rewizji z tego tytułu I nie oburza cie taka niesprawiedliwość? W jednym przypadku z domniemania jest wyrok pozytywny, a w innym trzeba wnioskować o nowy proces albo z pochylonym czołem przyjąć wyrok "niby sadu"? Gdzie tu jest jakakolwiek logiką? Bo o sprawiedliwość to nawet nie pytam. [ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 28-01-2024 15:19 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
Gwontownik | Post #7 Ocena: -1 2024-01-28 16:38:41 (rok temu) |
Do poprzedniej wypowiedzi dopowiedzieć warto, jeśli ktoś tego nie widzi; to właśnie takie patusków rozumienie prawa jest i poszanowanie konstytucji. Konstytucji, która gębę sobie przez osiem lat wycierali, a która stanowi jasno równość wszystkich wobec prawa. Czy jesteś w stanie, Dawid to do ciebie, te równość i te sprawiedliwość wykazać w swoich wypowiedziach? Czy jako wykształcony patusek nie widzisz żadnego dysonansu, żadnej hipokryzji?
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
xxxx1234 | Post #8 Ocena: 0 2024-01-29 07:22:47 (rok temu) |
Z nami od: 27-03-2020 Skąd: ... |
https://www.youtube.com/live/DyskBEKd4cA?si=unbcYQww2JY_MxB7
"Ministra" Mucha w radiu Zet na większość zadanych pytań odpowiada nie wiem, ale jest przekonana, że pod rządami nowej władzy w polskiej edukacji będzie tylko lepiej. Zapytana o postulaty wyborcze trzeciej drogi też odpowiadała nie wiem, ale wie, że pod rządami obecnej koalicji będzie w Polsce lepiej. Cyrk za darmo. |
rafald | Post #9 Ocena: 0 2024-01-29 08:16:45 (rok temu) |
Z nami od: 04-01-2008 Skąd: Londyn |
Cytat: 2024-01-28 02:02:01, daavid napisał(a): dużo ludzi wybiera pierwszą lepszą osobę z listy, a jak jeszcze kojarzy nazwisko, to lepiej, chociaż to może być inny "Kowalski" Niedawno w jednej z Twoich wypowiedzi pojawiło sie pytanie, przepraszam, jeżeli niedokładnie zacytuję, ale brzmiało w stylu "czy myślisz, że ludzie są głupi?" |
Gwontownik | Post #10 Ocena: 0 2024-01-29 10:22:38 (rok temu) |
Cytat: 2024-01-29 07:22:47, xxxx1234 napisał(a): https://www.youtube.com/live/DyskBEKd4cA?si=unbcYQww2JY_MxB7 "Ministra" Mucha w radiu Zet na większość zadanych pytań odpowiada nie wiem, ale jest przekonana, że pod rządami nowej władzy w polskiej edukacji będzie tylko lepiej. Zapytana o postulaty wyborcze trzeciej drogi też odpowiadała nie wiem, ale wie, że pod rządami obecnej koalicji będzie w Polsce lepiej. Cyrk za darmo. Czy jakiekolwiek zmiany powinny odbywać się na rympał? Czy chcący dobrze przeprowadzić zmianę nie powinno to się odbywać tak? 1. Gruntowna analiza obecnej sytuacji 2. Zaplanowany oczekiwany efekt 3. Na podstawie kpt poprzednich propozycją zmian 4. Wprowadzenie zmian Tymczasem pkt 1 do 3 gdzieś zginęły. Czy taka sytuacja będzie dobra, czy może ma tylko pokazać zaangażowanie bez wiedzy i efektów. Skoro ja, nie będący specjalista od edukacji a przeprowadziłem niejeden improvement, widzę wady w procesie to wiem ze efektu być nie może. Ale jak po wprowadzeniu zmian napiszemy sobie ljaki miał być oczekiwany efekt to będzie ok. Ale czy o to chodziło? Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|