MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wybory parlamentarne 2023/ referendum

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 136 z 153 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 135 | 136 | 137 ... 151 | 152 | 153 ] - Skocz do strony

Str 136 z 153

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Gwontownik

Post #1 Ocena: 0

2024-01-27 21:20:07 (rok temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Dawid, Zadałem pytanie adresowane do ciebie. I wszyscy z niecierpliwością czekają na odpowiedź, a ty udajesz że nie widziałeś
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

xxxx1234

Post #2 Ocena: 0

2024-01-27 22:55:40 (rok temu)

xxxx1234

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2020

https://kobieta.wp.pl/dwie-twarze-poslanki-hartwich-wszystko-sie-nagralo-6989253126482912a

Dla mnie to nie ma znaczenia bo tak jak tu pisałem można być mądrym i inteligentnym człowiekiem, a jakoś tydzień temu napisałem co myślę o systemie edukacji w Polsce.

Niektórzy tutaj pisali, że głosujący na obecną władze to wykształceni z dużych miast, to coś wam nie poszło stawianie krzyżyków w odpowiednich kratkach bo niektórzy z waszych wybrańców nawet matury nie mają 😜

Do góry stronyOnline

iwona38

Post #3 Ocena: 0

2024-01-27 23:33:46 (rok temu)

iwona38

Kobieta

Z nami od: 20-04-2007

Cytat:

2024-01-27 21:11:44, daavid napisał(a):
Cytat:

2024-01-27 20:03:14, iwona38 napisał(a):
Prosze cie daavid. Bodnar jest tak samo niezawisly jak izba kontroli, ktorej ty nie uznajesz 😀

tak? A jakie masz na to dowody? Dowody upolitycznienia prokuratury Ziobry jest bez liku.

Wystarczy popatrzec na wejscie metoda buldozera, oczywiscie z pelnym poparciem Tuska, do krajowej prokuratury. Bez poparcia Tuska byloby to niemozliwe.
Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOffline

daavid

Post #4 Ocena: 0

2024-01-28 02:02:01 (rok temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Cytat:

2024-01-27 22:55:40, xxxx1234 napisał(a):
https://kobieta.wp.pl/dwie-twarze-poslanki-hartwich-wszystko-sie-nagralo-6989253126482912a

Dla mnie to nie ma znaczenia bo tak jak tu pisałem można być mądrym i inteligentnym człowiekiem, a jakoś tydzień temu napisałem co myślę o systemie edukacji w Polsce.

Niektórzy tutaj pisali, że głosujący na obecną władze to wykształceni z dużych miast, to coś wam nie poszło stawianie krzyżyków w odpowiednich kratkach bo niektórzy z waszych wybrańców nawet matury nie mają 😜

Póki co namierzyłeś jedną osobę, którą jakoś tam doklejono do listy. Nie chce mi się sprawdzać, ale pewnie wpisano ją na odpowiednim miejscu na liście - dużo ludzi wybiera pierwszą lepszą osobę z listy, a jak jeszcze kojarzy nazwisko, to lepiej, chociaż to może być inny "Kowalski". Wiceminister rolnictwa to zdaje się też osoba z niezbyt dużym wykształceniem. Jeśli będzie miał otwarty umysł to mimo wszystko może być nieźle zorientowany w tym co się dzieje. Czy warto stawiać na takie osoby? Moim zdaniem nie.

Wykształcenie jest pomocne, nie zawsze, ale w przypadku posła przynajmniej czytanie ustaw ze zrozumieniem, jeśli jest poparte wiedzą, choćby z zakresu logiki (dla prawników absolutna podstawa). Nie wnikam w to,czy ktoś ma tylko absolutorium, czy dyplom i tytuł przed nazwiskiem, obecnie to nic nie znaczy, a proceder z kupowaniem prac dyplomowych tylko to udawania.

Do góry stronyOnline

daavid

Post #5 Ocena: 0

2024-01-28 03:00:04 (rok temu)

daavid

Mężczyzna

Cytat:

2024-01-27 19:42:18, Gwontownik napisał(a):
Dawid. Skoro system sadawnictwa jest nielegalnym w Polsce z przyczyn jakie podajesz i patuski chętnie to wykorzystują to oznaczloby, że wszystkie decyzje sądowe wydane po powołaniu neokrs (jak ich nazywacie) są nielegalne czy może tylko ich część? Jeśli legalna jest tylko część to która część jest legalna i na jakiej podstawie?

Nie słyszałem żeby ktoś tak wybiórczo sobie traktował wyroki neokrsu.

Do góry stronyOnline

xxxx1234

Post #6 Ocena: 0

2024-01-28 06:07:53 (rok temu)

xxxx1234

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2020

Cytat:

2024-01-28 02:02:01, daavid napisał(a):
Cytat:

Póki co namierzyłeś jedną osobę, którą jakoś tam doklejono do listy. Nie chce mi się sprawdzać, ale pewnie wpisano ją na odpowiednim miejscu na liście - dużo ludzi wybiera pierwszą lepszą osobę z listy, a jak jeszcze kojarzy nazwisko, to lepiej, chociaż to może być inny "Kowalski". Wiceminister rolnictwa to zdaje się też osoba z niezbyt dużym wykształceniem. Jeśli będzie miał otwarty umysł to mimo wszystko może być nieźle zorientowany w tym co się dzieje. Czy warto stawiać na takie osoby? Moim zdaniem nie.

Wykształcenie jest pomocne, nie zawsze, ale w przypadku posła przynajmniej czytanie ustaw ze zrozumieniem, jeśli jest poparte wiedzą, choćby z zakresu logiki (dla prawników absolutna podstawa). Nie wnikam w to,czy ktoś ma tylko absolutorium, czy dyplom i tytuł przed nazwiskiem, obecnie to nic nie znaczy, a proceder z kupowaniem prac dyplomowych tylko to udawania.

Właśnie tym wpisem udowodniłeś gdzie sobie można włożyć wykształcenie, dyplomy itd... a dokładniej tą jego częścią:

"dużo ludzi wybiera pierwszą lepszą osobę z
listy"
Oddając głos w wyborach nie zadać sobie trudu i wpisać w google, żeby się upewnić czy utożsamiamy się z poglądami osoby na którą oddajemy głos żenada. Właśnie taki mamy poziom wykształcenia, ale tutaj nie trzeba się martwić kto jest u steru bo po i pisowi zależy, żeby wyborcy zostali tępi.

Do góry stronyOnline

Gwontownik

Post #7 Ocena: 0

2024-01-28 08:34:05 (rok temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Cytat:

Co ty za farmazony wypisujesz. Tak jakbyś nie widział nic złego, żadnej patologi (i nie chodzi tu tylko o patusków) w dyscyplinie klubowej i wszystkim co się wiąże z oddawaniem głosów. Faktycznie wykształcenie może pomóc w zrozumieniu tylko najpierw trzeba mieć chęć się zapoznać z treścią.

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #8 Ocena: 0

2024-01-28 08:53:01 (rok temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Cytat:

2024-01-28 03:00:04, daavid napisał(a):
Cytat:

Dawid. Skoro system sadawnictwa jest nielegalnym w Polsce z przyczyn jakie podajesz i patuski chętnie to wykorzystują to oznaczloby, że wszystkie decyzje sądowe wydane po powołaniu neokrs (jak ich nazywacie) są nielegalne czy może tylko ich część? Jeśli legalna jest tylko część to która część jest legalna i na jakiej podstawie?

Taaak.
Nie chce mi się szukać tylko po to aby komuś przywalić bo szkoda czasu mojego, kiedy ten ktoś sam się potrafi pogrążyć. Z tego co pamiętam to uznanie ważności wyborów zostali uznane przez takiego sędziego. Czy to prawda Dawid?
Ponadto;pisałem o instytucji rehabilitacji więc powtarzał się nie będę.
Dodatkowo: wyrok podjęty przez takiego neosedziego jest wyrokiem ważnym. Jeżeli ktoś ma jakieś zastrzeżenia to patrz powyżej, trzeba udowodnić ze sposób powołania sędziego, jego poglądy i działanie przyczyniły się do wypaczenia wyroku.
To chyba proste do zrozumienia jest.

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 28-01-2024 09:07 ]

Do góry stronyOffline

daavid

Post #9 Ocena: 0

2024-01-28 09:20:32 (rok temu)

daavid

Mężczyzna

Cytat:

2024-01-28 06:07:53, xxxx1234 napisał(a):
Cytat:

Cytat:

Właśnie tym wpisem udowodniłeś gdzie sobie można włożyć wykształcenie, dyplomy itd... a dokładniej tą jego częścią:

"dużo ludzi wybiera pierwszą lepszą osobę z
listy"
Oddając głos w wyborach nie zadać sobie trudu i wpisać w google, żeby się upewnić czy utożsamiamy się z poglądami osoby na którą oddajemy głos żenada. Właśnie taki mamy poziom wykształcenia, ale tutaj nie trzeba się martwić kto jest u steru bo po i pisowi zależy, żeby wyborcy zostali tępi.

PiS i PO mają różnych wyborców. Jedni interesują się tym na kogo głosują pragmatyczne, przynajmniej z ich punkt widzenia. Tak samo postępują wyborcy innych partii. Twój komentarz wygląda trochę tak jakbyś miał pretensje do tego, że tak jest, a może i do tych którzy to widzą.

Do góry stronyOnline

daavid

Post #10 Ocena: 0

2024-01-28 09:22:40 (rok temu)

daavid

Mężczyzna

Cytat:

2024-01-28 08:53:01, Gwontownik napisał(a):
Cytat:

2024-01-28 03:00:04, daavid napisał(a):
Cytat:

Taaak.
Nie chce mi się szukać tylko po to aby komuś przywalić bo szkoda czasu mojego, kiedy ten ktoś sam się potrafi pogrążyć. Z tego co pamiętam to uznanie ważności wyborów zostali uznane przez takiego sędziego. Czy to prawda Dawid?
Ponadto;pisałem o instytucji rehabilitacji więc powtarzał się nie będę.
Dodatkowo: wyrok podjęty przez takiego neosedziego jest wyrokiem ważnym. Jeżeli ktoś ma jakieś zastrzeżenia to patrz powyżej, trzeba udowodnić ze sposób powołania sędziego, jego poglądy i działanie przyczyniły się do wypaczenia wyroku.
To chyba proste do zrozumienia jest.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Gwontownik</i> 28-01-2024 09:07 ]

Zdaje się, że już poruszałem ten "argument", moim zdaniem z czterech liter wyciągnięty. Twierdzisz, że wybory były nieważne?

Do góry stronyOnline

Strona 136 z 153 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 135 | 136 | 137 ... 151 | 152 | 153 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,