Str 14 z 153 |
|
---|---|
iwona38 | Post #1 Ocena: 0 2023-10-11 07:09:52 (2 lata temu) |
Z nami od: 20-04-2007 Skąd: Anglia |
Ja nie mowie czy ono ma sens jesli chodzi o emigrantow, ja mowie jak odbieram to pytanie. Dla mnie to jest pytanie zeby pokazac unii, ze Polacy nie zgadzaja sie z agresywna polityka unii, nie chodzi tu tylko o emigrantow.
Nie kupuje w Amazonie.
|
andyopole | Post #2 Ocena: 0 2023-10-11 07:55:07 (2 lata temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat: 2023-10-11 07:09:52, iwona38 napisał(a): Ja nie mowie czy ono ma sens jesli chodzi o emigrantow, ja mowie jak odbieram to pytanie. Dla mnie to jest pytanie zeby pokazac unii, ze Polacy nie zgadzaja sie z agresywna polityka unii, nie chodzi tu tylko o emigrantow. Ściągnięcie kilkuset tysięcy imigrantów przez PiSowskich urzędników to nie była agresja, wszyscy trzymali w zębach galazki oliwne na znak pokoju. Nie brnij... |
iwona38 | Post #3 Ocena: 0 2023-10-11 08:40:59 (2 lata temu) |
Z nami od: 20-04-2007 Skąd: Anglia |
Jak nie chcesz zrozumiec co pisze to po co odpowiadasz? Ja ci pokazuje jak ja odbieram to pytanie a ty mi wyjezdzasz co pisiory zle zrobily. Kto tu brnie? Poza pisiorami w Polsce zyja jeszcze inni ludzie, nie ma podzialu na "ty jestes za PO" a "on jest za PiS". Opanuj swoje zacietrzewienie i pomysl logicznie.
Nie kupuje w Amazonie.
|
Gwontownik | Post #4 Ocena: 0 2023-10-11 10:47:58 (2 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Cytat: 2023-10-11 06:55:47, andyopole napisał(a): Cytat: 2023-10-11 05:17:52, iwona38 napisał(a): Pytanie 4: Czy popierasz przyjęcie tysięcy nielegalnych imigrantów z Bliskiego Wschodu i Afryki, zgodnie z przymusowym mechanizmem relokacji narzucanym przez biurokrację europejską Uwazam ze wlasnie to pytanie, zawierajace okreslenie o narzucaniu sila, czegos przez biurokracje europejska jest defacto scisle polaczone z pokazaniem sprzeciwu przeciwko polityce unii. Dlatego zostalo dodane do tego referendum moim zdaniem. Oczywiscie moge sie mylic, pisiory mogly miec co innego na mysli, ale ja je tak odbieram. Polskie konsulaty wystawiły w bardzo podejrzany sposób ok. 250 tysięcy wiz pracowniczych i studenckich obywatelom krajów Azji i Afryki na podstawie lipnych ofert pracy i studiow. Ci ludzie a na pewno większość nigdy do Polski nie trafili i nie trafią ale są w Europie a nawet w Meksyku próbują forsowac Rio Grande. Czy w tej sytuacji referendalne pytanie o uchodźców nie jest, delikatnie mówiąc, pozbawione sensu? [ Ostatnio edytowany przez: <i>andyopole</i> 11-10-2023 07:01 ] Pytanie ma jak najbardziej sens. Mowa jest o "nielegalnych emigrantach", a przeciez wystarczy wszystkim dac wizy I juz staja sie legalni. Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
admiralbibol | Post #5 Ocena: 0 2023-10-11 11:38:07 (2 lata temu) |
Z nami od: 29-03-2015 Skąd: Warszawa |
Cytat: 2023-10-11 06:55:47, andyopole napisał(a): Cytat: 2023-10-11 05:17:52, iwona38 napisał(a): Pytanie 4: Czy popierasz przyjęcie tysięcy nielegalnych imigrantów z Bliskiego Wschodu i Afryki, zgodnie z przymusowym mechanizmem relokacji narzucanym przez biurokrację europejską Uwazam ze wlasnie to pytanie, zawierajace okreslenie o narzucaniu sila, czegos przez biurokracje europejska jest defacto scisle polaczone z pokazaniem sprzeciwu przeciwko polityce unii. Dlatego zostalo dodane do tego referendum moim zdaniem. Oczywiscie moge sie mylic, pisiory mogly miec co innego na mysli, ale ja je tak odbieram. Polskie konsulaty wystawiły w bardzo podejrzany sposób ok. 250 tysięcy wiz pracowniczych i studenckich obywatelom krajów Azji i Afryki na podstawie lipnych ofert pracy i studiow. Ci ludzie a na pewno większość nigdy do Polski nie trafili i nie trafią ale są w Europie a nawet w Meksyku próbują forsowac Rio Grande. Czy w tej sytuacji referendalne pytanie o uchodźców nie jest, delikatnie mówiąc, pozbawione sensu? [ Ostatnio edytowany przez: <i>andyopole</i> 11-10-2023 07:01 ] Gdyby to nawet byla prawda (chociaz nie jest). To i tak jest lepsze niz przez dziure w ploce na bialorus. Jak ktos ma wize, to jest miejsce do ktorego mozna go odeslac jesli narozrabia. Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.
|
|
|
daavid | Post #6 Ocena: 0 2023-10-11 12:10:42 (2 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Wystawioną wizą przez PiS może się chwalić w zależności od okoliczności. Jak narozrabia to może powiedzieć, że wizy nie ma a poza tym odesłanie też nie jest takie oczywiste, bo zgodnie z prawem międzynarodowym nie można go odesłać do kraju w którym grozi mu np. kara śmierci.
|
admiralbibol | Post #7 Ocena: 0 2023-10-11 13:38:27 (2 lata temu) |
Przekraczac granic bedac w ciazy skaczac przez plot 6 metrowy tez nie mozna.
Oni dostaja wizy pracownicze a nie uciekinierow przed rezimem. Poza tym, podobno w polskich lasach zgadzono juz setki. Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.
|
daavid | Post #8 Ocena: 0 2023-10-11 14:13:07 (2 lata temu) |
Cytat: 2023-10-11 13:38:27, admiralbibol napisał(a): Przekraczac granic bedac w ciazy skaczac przez plot 6 metrowy tez nie mozna. Oni dostaja wizy pracownicze a nie uciekinierow przed rezimem. Poza tym, podobno w polskich lasach zgadzono juz setki. Wizy które dają im prawo do przebywania na całym terenie Schengen - bez nakazu pracy. Wszystko za łapówki. Nikt nie wie ile ich było, ale prawdopodobnie wielokrotnie więcej. Linki do dziewięciu, czy dziesięciu ambasad. To nie jest jeden skorumpowany urzędnik, który faktycznie zawsze może się trafić, tylko korupcyjna machina z wytycznymi od wiceministra. Bodaj do początku lat dziewięćdziesiątych ubiegłego wieku niemieccy politycy utrzymywali, że tureccy emigranci są tam tylko czasowo. Jak pokazuje praktyka ktoś kto raz wjeżdża do "lepszego świata" ten do siebie nie wraca. |
admiralbibol | Post #9 Ocena: 0 2023-10-11 14:24:49 (2 lata temu) |
W tych wyborach odpowiada sie na bardzo proste pytanie : czy Polacy chca pracowac na bogactwo swoje czy niemcow.
Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.
|
daavid | Post #10 Ocena: 0 2023-10-11 15:17:48 (2 lata temu) |
Cytat: 2023-10-11 14:24:49, admiralbibol napisał(a): W tych wyborach odpowiada sie na bardzo proste pytanie : czy Polacy chca pracowac na bogactwo swoje czy niemcow. Daj spokój z tą pisowską propagandą. Głosując na PiS dajesz im liczne synekury, nielegalne i legalne. --------- Faktycznie Tusk kłamał mówiąc o 10 osobach zwalniających się z dowództwa generalnego. Tych osób jest jest 11. A głównym "bossem" został pisowski nominat po szkole wieczorowej. Ktoś kto nigdy nie dowodził większym zgrupowaniem. Coś co absolutnie nie jest nowe w polskiej historii. Nominuję się usłużne miernoty a ludzie z talentem, wizją i charakterem usuwane. [ Ostatnio edytowany przez: daavid 11-10-2023 15:40 ] |