MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wybory parlamentarne 2023/ referendum

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 12 z 153 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 ... 151 | 152 | 153 ] - Skocz do strony

Str 12 z 153

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

daavid

Post #1 Ocena: 0

2023-10-10 16:08:08 (2 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Widzieliście "debatę" w TVP?

Dno i metr mułu. TVP do totalnego skasowania. Prymitywna propaganda która nie potrafi nic innego zrobić. "Debata" bardzo słaba, gdzie pytania były dłuższe niż czas na odpowiedź. Pomijam treść pytań - bardzo łatwe do przewidzenia dla propagandy TVP.
Morawiecki, który nawet nie potrafi przywitać się z oponentami to też żenujący widok.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

tesstickle

Post #2 Ocena: 0

2023-10-10 16:28:42 (2 lata temu)

tesstickle

Mężczyzna

Z nami od: 19-01-2020

A to widzieliscie?!

Własnoręcznie zniszczył wieniec złożony przy "smoleńskich schodach" przez Zbigniewa Komosę.
Przedsiębiorca składa tam co miesiąc wieniec z napisem (...) ofiarom Lecha Kaczyńskiego (...). Stało się to godzinę po miesięcznicy. Prezes niespodziewanie wrócił pod pomnik z osobistym ochroniarzem i rozbił tabliczkę z napisem przytwierdzoną do wieńca.
Świadków zdarzenia, dziennikarzy obywatelskich - Wolne - Media i Rafał Łuczyński, Tu Obywatele - kazał policjantom wylegitymować. Oświadczył, że jest ministrem do spraw bezpieczeństwa.
Warszawa, 10 października, 2023.

[ Ostatnio edytowany przez: tesstickle 10-10-2023 16:29 ]

- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień. - Ale pieniądze wydałeś? - Tak - Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie

Do góry stronyOffline

Wembley75

Post #3 Ocena: 0

2023-10-10 17:21:44 (2 lata temu)

Wembley75

Kobieta

Z nami od: 26-12-2021

Wyjechałam polski wtedy jak Tusk był przy władzy..teraz jest pis ...I jeszcze nie wracam ..to znaczy że jeszcze nie jest dobrze w polsce .a tak poważnie..kiedyś będzie dobrze

Do góry stronyOffline

daavid

Post #4 Ocena: 0

2023-10-10 17:56:12 (2 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Cytat:

2023-10-10 16:28:42, tesstickle napisał(a):
A to widzieliscie?!

Własnoręcznie zniszczył wieniec złożony przy "smoleńskich schodach" przez Zbigniewa Komosę.
Przedsiębiorca składa tam co miesiąc wieniec z napisem (...) ofiarom Lecha Kaczyńskiego (...). Stało się to godzinę po miesięcznicy. Prezes niespodziewanie wrócił pod pomnik z osobistym ochroniarzem i rozbił tabliczkę z napisem przytwierdzoną do wieńca.
Świadków zdarzenia, dziennikarzy obywatelskich - Wolne - Media i Rafał Łuczyński, Tu Obywatele - kazał policjantom wylegitymować. Oświadczył, że jest ministrem do spraw bezpieczeństwa.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>tesstickle</i> 10-10-2023 16:29 ]

Dzisiejsza wiadomość dnia to jednak odejście dwóch z trzech najważniejszych ludzi w armii. Sprawa zupełnie niebywała.

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #5 Ocena: 0

2023-10-10 17:56:58 (2 lata temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

A to widzieliscie?!

Jarusiowi juz odbija. Prawdziwy "wlatca" takimi protestujacymi sie nie przejmuje, kaze swoim pacholkom ich zastrzelic a sam oddala sie dostojnym krokiem. A ten tymczasem miota sie po placu jak prosie, ktoremu udalo sie uciec z klatki na targowisku....

Do góry stronyOnline

iwona38

Post #6 Ocena: 0

2023-10-10 17:59:13 (2 lata temu)

iwona38

Kobieta

Z nami od: 20-04-2007

Ja troche ogladalam ta debate i fakt, ze dno i dwa metry mulu ale nie wzgledu na tvp, ktorego nienawidze, ale na wystepujacych tam kabareciarzy.
Chyba tylko Bosak sie wybronil.
Ale jak ktos mnie namawia zeby nie brac udzialu w referendum to mi to smierdzi na kilometr. Niby dlaczego mam nie wyrazic swojego zdania? Dla mnie lewica nie chce sie przekonac, ze czesc z ich towarzyszy postawi 3 x nie. No bo jakby to wytlumaczyli opinii publicznej. Wczoraj na jakims forum probowalam dyskutowac z lewaczka no i poprostu sie nie da.
Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #7 Ocena: 0

2023-10-10 18:00:13 (2 lata temu)

andyopole

Mężczyzna

Cytat:

2023-10-10 17:56:12, daavid napisał(a):
Cytat:

A to widzieliscie?!

Dzisiejsza wiadomość dnia to jednak odejście dwóch z trzech najważniejszych ludzi w armii. Sprawa zupełnie niebywała.

Oraz mianowanie gen. Kukuly, wyjatkowego PiSowskiego "dupoliza"... Skonczyl studia generalskie systemem "wieczorowym". ...

Do góry stronyOnline

andyopole

Post #8 Ocena: 0

2023-10-10 18:03:04 (2 lata temu)

andyopole

Mężczyzna

Cytat:

2023-10-10 17:59:13, iwona38 napisał(a):
Ja troche ogladalam ta debate i fakt, ze dno i dwa metry mulu ale nie wzgledu na tvp, ktorego nienawidze, ale na wystepujacych tam kabareciarzy.
Ale jak ktos mnie namawia zeby nie brac udzialu w referendum to mi to smierdzi na kilometr. Niby dlaczego mam nie wyrazic swojego zdania? Dla mnie lewica nie chce sie przekonac, ze czesc z ich towarzyszy postawi 3 x nie. No bo jakby to wytlumaczyli opinii publicznej. Wczoraj na jakims forum probowalam dyskutowac z lewaczka no i poprostu sie nie da.

Czy zaglosujesz w referendum czy nie - nie ma najmniejszego znaczenia.
Jego wynik nie przynosi zadnych skutkow prawnych.

Najpierw "wymyslili" referendum a dopiero potem pytania do niego. Ono sluzy zupelnie innemu celowi, juz o tym pisalem wyzej.

Do góry stronyOnline

rafald

Post #9 Ocena: 0

2023-10-10 18:11:52 (2 lata temu)

rafald

Mężczyzna

Z nami od: 04-01-2008

Cytat:

2023-10-10 18:00:13, andyopole napisał(a):

Oraz mianowanie gen. Kukuly, wyjatkowego PiSowskiego "dupoliza"... Skonczyl studia generalskie systemem "wieczorowym". ...

A nie dalej jak kilka miesięcy temu pisałem, że Andrzejczak wyjątkowo długo ciągnie jak na całkiem sensownego gościa...

Nic tam się nie zmieni, dalej mierny, bierny ale wierny to najlepsza recepta na karierę.

Do góry stronyOnline

daavid

Post #10 Ocena: 0

2023-10-10 18:23:08 (2 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Cytat:

2023-10-10 17:59:13, iwona38 napisał(a):

No a co niesie za sobą te "referendum". Pytanie nas o konstytucję i był wybór który skutkował jej przejęciem. Tak samo było z wejściem do UE. Tak samo by było gdyby zapytać czy chcesz np. legalnej aborcji do np. 12 tygodnia. A w tym przypadku jest co najwyżej plebiscyt, a nie referendum.

Do góry stronyOffline

Strona 12 z 153 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 ... 151 | 152 | 153 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,