2023-06-20 14:39:34, rafald napisał(a):
Ciekawe, czy mianują konia do Izby Lordów...
A po co im koń? małpę jakąś niech mianują, nikt się nie dopatrzy różnicy

Str 2 z 5 |
|
---|---|
ZlotaPerla2 | Post #1 Ocena: 0 2023-06-20 15:27:08 (2 lata temu) |
Z nami od: 20-06-2022 Skąd: Pothole town |
Cytat: 2023-06-20 14:39:34, rafald napisał(a): Ciekawe, czy mianują konia do Izby Lordów... A po co im koń? małpę jakąś niech mianują, nikt się nie dopatrzy różnicy ![]() Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja
|
dominikana36 | Post #2 Ocena: 0 2023-06-20 16:08:40 (2 lata temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
Cytat: 2023-06-20 15:27:08, ZlotaPerla2 napisał(a): Cytat: 2023-06-20 14:39:34, rafald napisał(a): Ciekawe, czy mianują konia do Izby Lordów... A po co im koń? małpę jakąś niech mianują, nikt się nie dopatrzy różnicy ![]() Albo osla. Po prostu dolaczy do swoich ![]() |
galadriel | Post #3 Ocena: 0 2023-06-20 19:17:30 (2 lata temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
Turefu | Post #4 Ocena: 0 2023-06-20 20:33:07 (2 lata temu) |
Z nami od: 26-05-2013 Skąd: York |
Cytat: 2023-06-20 13:33:06, xxxx1234 napisał(a): W marcu odszedłem z korpo i całe szczęście, ale utrzymuje z jednym z kolegów kontakt, powiedział, że w pracy też mieli rozmowę na ten temat i on się określił jak samochód rajdowy ![]() Do marca przez mniej więcej rok prowadziłem własną działalność i pracowałem w korpo, ale dalej się tak nie dało i zdecydowałem, że zostawiam pracę w korpo, myślałem, że będę miał więcej czasu wolnego, ale nadal jestem zawalony pracą i patrząc na ten cyrk mam naprawdę duży problem czy ja się powinien rozwijać i zatrudnić pierwszego pracownika, czy się ewakuować z tego kraju, tylko gdzie? Zatrudnij kogos, ale znalezc dobrego pracownika nie jest latwo. Probowalam ze swoja firma, a potem poszlam do korpo. W druga strone. |
karjo1 | Post #5 Ocena: 0 2023-06-20 20:44:02 (2 lata temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Nastepnym krokiem bedzie komunikacja w formie wybranej.
Tylko na jakiej zasadzie bedzie dobierany i zatrudniany pracownik do szkoly? W jakiej formie zajecia, zaliczenia, egzaminy? |
|
|
iwona38 | Post #6 Ocena: 0 2023-06-20 22:56:05 (2 lata temu) |
Z nami od: 20-04-2007 Skąd: Anglia |
Cytat: 2023-06-20 08:29:45, Richmond napisał(a): Ja nie chcę wiedzieć do czego to dąży. Wolę żyć własnym życiem. . Naprawde myslisz, ze mozesz zyc wlasnym zyciem, obok tego wszystkiego? Podziwiam poczucie humoru...no chyba, ze jestes Elon Musk😀 Nie kupuje w Amazonie.
|
NoNickname | Post #7 Ocena: 0 2023-06-21 09:22:47 (2 lata temu) |
Z nami od: 10-02-2011 Skąd: * |
Przyszło nam żyć w takich czasach, że społeczeństwo staje się coraz bardziej różnorodne i coraz bardziej akceptuje różnorodność tożsamości.
Wielu ludzi identyfikuje się z różnymi grupami, subkulturami czy też wybiera oryginalne sposoby wyrażania swojej osobowości. W związku z tym, niektóre szkoły i instytucje wprowadzają politykę, która stara się uwzględniać różnorodność i zapewnić tym osobom poczucie bezpieczeństwa i akceptacji. To,że ktoś identyfikuje się jako "kot", może wskazywać,że ta osoba utożsamia się z charakterystykami czy cechami przypisywanymi kotom. Istnieje pojęcie związane z tożsamością płciową i tożsamością niebinarną, które określa się mianem "genderspecifik". Może to oznaczać, że osoba nie identyfikuje się jako mężczyzna (męska tożsamość) ani jako kobieta (żeńska tożsamość), ale zamiast tego wybiera identyfikować się z inną kategorią płciową lub wyraża swoją tożsamość na niestandardowy sposób. Tożsamość jest bardzo osobistą sferą, a różnorodność tożsamości jest coraz bardziej uznawana i szanowana. Ludzie wybierają różne sposoby wyrażania siebie, aby oddać swoją tożsamość w sposób, który najlepiej odpowiada ich indywidualnym doświadczeniom i poczuciu tożsamości. Jeśli ktoś identyfikuje się jako "kot",oznacza to, że ta tożsamość ma znaczenie i jest ważna dla poczucia siebie. Może to być część większej tożsamości, w której osoba łączy wiele aspektów swojej osobowości, zainteresowań czy wyglądu z cechami charakterystycznymi dla kotów. Natomiast identyfikowanie się jako "czekoladowa pizza" jest bardziej nietypowe i niezwykłe i mogłoby być bardziej postrzegane jako wyraz kreatywności, żartu lub innej nietypowej formy wyrażania siebie niż jako trwała i istotna tożsamość. Podsumowując, widocznie w Rye College Church of England School mogą istnieć określone wytyczne dotyczące identyfikowania się uczniów, i jak należy postępować w przypadku wystąpienia sytuacji, które wydają się niewłaściwe lub nieakceptowalne – myślę, że zasady obowiązujące w tej szkole znane są uczniom i to co dla nas nie jest zrozumiałe, nie budzi zdumienia u osób, które te zasady znają. W każdym razie, ważne jest, aby szanować innych i traktować ich z szacunkiem, niezależnie od ich tożsamości czy wyrażania siebie, ponieważ każdy ma prawo do wyrażania swojej tożsamości w sposób dla niego autentyczny i satysfakcjonujący, o ile nie narusza praw innych osób. |
tesstickle | Post #8 Ocena: 0 2023-06-21 09:55:36 (2 lata temu) |
Z nami od: 19-01-2020 Skąd: Dolna szuflada |
Cytat: 2023-06-21 09:22:47, NoNickname napisał(a): Przyszło nam żyć w takich czasach, ........... o ile nie narusza praw innych osób. To jest przedruk z jakiego źródła? ![]() - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
|
rafald | Post #9 Ocena: 0 2023-06-21 10:45:19 (2 lata temu) |
Z nami od: 04-01-2008 Skąd: Londyn |
Cytat: 2023-06-21 09:22:47, NoNickname napisał(a): W każdym razie, ważne jest, aby szanować innych i traktować ich z szacunkiem, niezależnie od ich tożsamości czy wyrażania siebie, ponieważ każdy ma prawo do wyrażania swojej tożsamości w sposób dla niego autentyczny i satysfakcjonujący, o ile nie narusza praw innych osób. Co do autentyczności - w zasadzie nie ma możliwości weryfikacji owego wyrażania tożsamości. Trudno określić, czy dana osoba rzeczywiście czuje się jak twierdzi, czy zwyczajnie się wygłupia, bądź próbuje zwrócić na siebie uwagę, być trendy itp. I teraz mając 30 dzieci w klasie - weź bądź mądry i zapamiętaj, że do Zenka zwracamy się "kici kici" a do Zosi "taś taś". Oczekując szacunku należy okazywać go również innym, myślącym inaczej, starać się zrozumieć inne poglądy a nie tylko ja, ja, ja. |
iwona38 | Post #10 Ocena: 0 2023-06-21 10:52:47 (2 lata temu) |
Z nami od: 20-04-2007 Skąd: Anglia |
Zastanawiam sie czy powinnam tolerowac lizanie sie po jajach w miejscach publicznych...w koncu to kot🙂
Juz musze tolerowac rozebranych i wyuzdanych ludzi na paradach rownosci, co dalej w imie komfortu ludzi chorych psychicznie? Bo nie bojmy sie o tym mowic, to sa zaburzenia psychiczne a nie zadna tozsamosc. Nie kupuje w Amazonie.
|