2023-06-20 00:37:31, CuriousCatAlive napisał(a):
2023-06-19 23:11:22, dominikana36 napisał(a):
Odbieram dzis synka przyjaciolki ze szkoly ( lat 6)Mina powazna.
"Ciociu, a mysmy dzis mieli lekcje z "idenyfikacji plci" (ja sie od razu spocilam ale zwroccie uwage na jezyk, to szesciolatek).
"No i co o tym myslisz skarbie?",
"No nie wiem, bo nie rozumiem co to znaczy...",
" A co pani mowila?"
"No pani mowila, ze jak np ktos wyglada jak dziewczynka ale chce byc chopczykiem, to to jest ta identyfikacja plci, i wtedy np na Annie trzeba mowic Peter...bo ta osoba identyfkuje sie z plcia i wyglada jak Annie ale jest chlopczykiem Peterem w myslach i my musimy to szanowac".
-"no tak, to prawda. Ale co Ty o tym myslisz?" (przypominam- 6 lat)
-"no ja nie wiem...bo to Mama dala mi imie. Jakby chciala zebym byl dziewczynka , to by mnie inaczej nazwala, prawda? (umarlam). Ale czy to znaczy, ze kazdy moze indetyfiowac sie z tym czym chce?"
-"No tak, Kochanie, mniej wiecej to to oznacza..."
-"Dobrze Ciociu

-"O Mamusiu Zlota, ale czemu akurat z pizza???"
-"Ciociu, a DLACZEGO NIE???"
Odpadlam. Wyjasnilam Mlodemu, ze nie wiem, bo Ciocia nie za odpowiedzi na wszystkie pytania. Poradzilam mu zapytac jutro pani w szkole.
Ja lata pracy spedzila pracuja w LGBT i z LGBT.. szkoda gadac jakie stereotypy panuja e wspolczenym swiecie i jestem pierwsza (jako magister biologii tez), ktora broni mniejszosci seksualnych. Ale to juz chyba przegiecie jest???
No i wyglada na to ze ma prawo identyfikowac sie jako pizza. Co prawda niedawno agencje pisaly o anonimowym nauczycielu ktory czul sie zmuszony (lub zmuszona) zbesztac uczennice ktora oznajmila ze identyfikuje sie jako kot, bo niestety chlopcy w klasie zaczeli na nia szczekac. Z kolei juz nie anonimowo tym razem, w konkretnej szkole, Rye College Church of England School w East Sussex w ubiegly piatek nauczyciel nazwal trzynastoletnia uczennice "despicable" ("podła"

https://nypost.com/2023/06/19/student-called-despicable-by-teacher-after-questioning-peer-who-identifies-as-a-cat/