MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Identyfikowanie sie jako kot, lub jako pizza

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

CuriousCatAlive

Post #1 Ocena: 0

2023-06-20 00:43:07 (2 lata temu)

CuriousCatAlive

Konto usunięte

Pozwolilam sobie przekleic do nowego watku, bo to ciekawe wedlug mnie.

Cytat:

2023-06-20 00:37:31, CuriousCatAlive napisał(a):
Cytat:

2023-06-19 23:11:22, dominikana36 napisał(a):
Odbieram dzis synka przyjaciolki ze szkoly ( lat 6)Mina powazna.
"Ciociu, a mysmy dzis mieli lekcje z "idenyfikacji plci" (ja sie od razu spocilam ale zwroccie uwage na jezyk, to szesciolatek).
"No i co o tym myslisz skarbie?",
"No nie wiem, bo nie rozumiem co to znaczy...",
" A co pani mowila?"
"No pani mowila, ze jak np ktos wyglada jak dziewczynka ale chce byc chopczykiem, to to jest ta identyfikacja plci, i wtedy np na Annie trzeba mowic Peter...bo ta osoba identyfkuje sie z plcia i wyglada jak Annie ale jest chlopczykiem Peterem w myslach i my musimy to szanowac".
-"no tak, to prawda. Ale co Ty o tym myslisz?" (przypominam- 6 lat)
-"no ja nie wiem...bo to Mama dala mi imie. Jakby chciala zebym byl dziewczynka , to by mnie inaczej nazwala, prawda? (umarlam). Ale czy to znaczy, ze kazdy moze indetyfiowac sie z tym czym chce?"
-"No tak, Kochanie, mniej wiecej to to oznacza..."
-"Dobrze Ciociu :) To a juz wiem.. Ja wiem! Od dzis bede sie identyfikowal sie z pizza czekoladowa!!!"
-"O Mamusiu Zlota, ale czemu akurat z pizza???"
-"Ciociu, a DLACZEGO NIE???"
Odpadlam. Wyjasnilam Mlodemu, ze nie wiem, bo Ciocia nie za odpowiedzi na wszystkie pytania. Poradzilam mu zapytac jutro pani w szkole.
Ja lata pracy spedzila pracuja w LGBT i z LGBT.. szkoda gadac jakie stereotypy panuja e wspolczenym swiecie i jestem pierwsza (jako magister biologii tez), ktora broni mniejszosci seksualnych. Ale to juz chyba przegiecie jest???

No i wyglada na to ze ma prawo identyfikowac sie jako pizza. Co prawda niedawno agencje pisaly o anonimowym nauczycielu ktory czul sie zmuszony (lub zmuszona) zbesztac uczennice ktora oznajmila ze identyfikuje sie jako kot, bo niestety chlopcy w klasie zaczeli na nia szczekac. Z kolei juz nie anonimowo tym razem, w konkretnej szkole, Rye College Church of England School w East Sussex w ubiegly piatek nauczyciel nazwal trzynastoletnia uczennice "despicable" ("podła";) i kazal jej zmienic szkole za to ze glosno zakwestionowala identyfikowanie sie kolezanki jako kot. Wiec jesli w Rye College Church of England School mozna wpasc w tarapaty za powatpiewanie w identyfikowanie sie jako kot, to czemu nie identyfikowac sie jako "czekoladowa pizza"?

https://nypost.com/2023/06/19/student-called-despicable-by-teacher-after-questioning-peer-who-identifies-as-a-cat/

"Curiosity killed the cat", they say.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

galadriel

Post #2 Ocena: 0

2023-06-20 06:39:40 (2 lata temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

My tyle zachodu na ten paszport brytyjski, a tu wystarczylo sie identyfikowac jako Scottish, Welsh itd; )
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

tesstickle

Post #3 Ocena: 0

2023-06-20 07:02:52 (2 lata temu)

tesstickle

Mężczyzna

Z nami od: 19-01-2020

Cytat:

2023-06-20 06:39:40, galadriel napisał(a):
My tyle zachodu na ten paszport brytyjski, a tu wystarczylo sie identyfikowac jako Scottish, Welsh itd; )

Jesteś geniuszem!*THUMBS UP* Masz u mnie piwo! *DRINK*
- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień. - Ale pieniądze wydałeś? - Tak - Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie

Do góry stronyOffline

CuriousCatAlive

Post #4 Ocena: 0

2023-06-20 07:25:04 (2 lata temu)

CuriousCatAlive

Konto usunięte

No wlasnie. Wczoraj w GBNews w telewizji wypowiadala sie ciemnoskora dziewczyna na ten temat, jedna z gosci programu, mowiac co by bylo jesli ona zaczelaby sie identyfikowac jako biala, ze cale zycie czula sie biala i ze jej zycie nie mogloby byc dla niej w ogole znosne jesli nie zostanie uznana za jasnoskora osobe.

Ciekawe jak to wszystko sie potoczy.
"Curiosity killed the cat", they say.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2023-06-20 08:29:45 (2 lata temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Ja nie chcę wiedzieć do czego to dąży. Wolę żyć własnym życiem.
.
Carpe diem.

Do góry stronyOnline

ZlotaPerla2

Post #6 Ocena: 0

2023-06-20 09:52:23 (2 lata temu)

ZlotaPerla2

Kobieta

Z nami od: 20-06-2022

Cytat:

2023-06-20 08:29:45, Richmond napisał(a):
.

*THUMBS UP*
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja

Do góry stronyOffline

tesstickle

Post #7 Ocena: 0

2023-06-20 10:14:39 (2 lata temu)

tesstickle

Mężczyzna

Z nami od: 19-01-2020

Cytat:

2023-06-20 08:29:45, Richmond napisał(a):
.

Problem w tym że, niezależnie od naszego "chciejstwa" to wszystko nas dotyczy.
Wejdziesz do łazienki np. na lotnisku a za tobą wielki umięśniony ciemnoskóry i powie że on identyfikuje się jako mała jasnoskóra kobieta.
I co mu zrobisz?:-8
- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień. - Ale pieniądze wydałeś? - Tak - Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #8 Ocena: 0

2023-06-20 10:41:35 (2 lata temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

A co moge zrobic, ze nie stalo sie tak? Kobiety zostaly odsuniete w kat na rzecz mniejszosci, ktore glosno krzycza. Zdrowy rozsadek nie istnieje, a kazdy kto jest przeciwko dostaje odpowiednia przywieszke (homofob, transfob, itp) i jest eliminowany.

Pozostanie toaleta dla niepelnosprawnych, gdzie nikt inny nie wejdzie za mna.
Carpe diem.

Do góry stronyOnline

xxxx1234

Post #9 Ocena: 0

2023-06-20 13:33:06 (2 lata temu)

xxxx1234

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2020

W marcu odszedłem z korpo i całe szczęście, ale utrzymuje z jednym z kolegów kontakt, powiedział, że w pracy też mieli rozmowę na ten temat i on się określił jak samochód rajdowy *ROFL*
Do marca przez mniej więcej rok prowadziłem własną działalność i pracowałem w korpo, ale dalej się tak nie dało i zdecydowałem, że zostawiam pracę w korpo, myślałem, że będę miał więcej czasu wolnego, ale nadal jestem zawalony pracą i patrząc na ten cyrk mam naprawdę duży problem czy ja się powinien rozwijać i zatrudnić pierwszego pracownika, czy się ewakuować z tego kraju, tylko gdzie?

Do góry stronyOnline

rafald

Post #10 Ocena: 0

2023-06-20 14:39:34 (2 lata temu)

rafald

Mężczyzna

Z nami od: 04-01-2008

Ciekawe, czy mianują konia do Izby Lordów...

Do góry stronyOnline

Strona 1 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,