MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

FunkyKoval

Post #1 Ocena: 0

2023-02-23 12:23:11 (2 lata temu)

FunkyKoval

Mężczyzna

Z nami od: 01-03-2021

Dzień dobry
Mam pytanie odnośnie sprzedaży produktów na eBay
Byłem kiedyś świadkiem rozmowy dwóch osób na temat umieszczania tam produktów,sprzedał jeden z nich telefon stan igła po kilku dniach telefon zwrócony bo stan niezgodny z opisem ( cały porysowany,kartę sim próbowano wyjąć chyba śrubokrętem)Nie przejąłem się tym zbytnio nie moja sprawa ja tylko sprzedaje drobnice i to raz na jakiś czas.

Pytanie:Jak się ustrzec przed taką tranzakcją,chciałbym właśnie umieścić tam swój telefon ale troszke strach bo niechce aby mi przytrafiło sie cos takiego.Dzięki za odpowiedzi

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ZlotaPerla2

Post #2 Ocena: 0

2023-02-23 13:21:30 (2 lata temu)

ZlotaPerla2

Kobieta

Z nami od: 20-06-2022

Dzień dobry

Sprzedaję na ebay od 15 lat, nigdy nie dostałam zwrotu porysowanego (a wcześniej igła) telefonu
:-)
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja

Do góry stronyOffline

Emeryt56

Post #3 Ocena: +1

2023-02-23 14:33:26 (2 lata temu)

Emeryt56

Mężczyzna

Z nami od: 15-01-2018

Taki handel za pośrednictwem eBay to jest oparty na wzajemnym zaufaniu. Dlatego jest ważne wystawianie opinii po zakończeniu transakcji.
Ryzyko zawsze istnieje.
Przykład z tym telefonem że go kupujący porysował chcąc wyjąć kartę SIM, po czym odesłał porysowany telefon.

Z punktu widzenia sprzedającego to czysta strata z winy kupującego, ale niema jak to udowodnić.

Z punktu widzenia kupującego: przysłali mi tu telefon bez instrukcji obsługi jak zmienić kartę SIM i bez tej "szpileczki co służy do otwarcia "szufatki" do karty SIM. To z winy sprzedającego się trochę porysował więc mu to odesłałem.

Do góry stronyOffline

CuriousCatAlive

Post #4 Ocena: +1

2023-02-23 16:33:12 (2 lata temu)

CuriousCatAlive

Konto usunięte

Ja czasem sprzedaje na eBay i zawsze zaznaczam brak mozliwosci zwrotu.
Do wyboru jest czy mozna zwrocic czy nie - no chyba ze cos sie teraz zmienilo?
"Curiosity killed the cat", they say.

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla2

Post #5 Ocena: 0

2023-02-23 19:45:04 (2 lata temu)

ZlotaPerla2

Kobieta

Z nami od: 20-06-2022

Cytat:

2023-02-23 16:33:12, CuriousCatAlive napisał(a):
Ja czasem sprzedaje na eBay i zawsze zaznaczam brak mozliwosci zwrotu.
Do wyboru jest czy mozna zwrocic czy nie - no chyba ze cos sie teraz zmienilo?

Nie ma czegos takiego jak zakaz zrotu - przy zakazie zwrotu zawsze jest mozliwosc zwrotu w wypadku - Item not as descr. / doesn`t match description or photos, faulty, damaged itp.

Kupilam ostatnio kurtke na motor za prawie 150f. kurka byla wystawiona jako size 10 a w rzeczywistosi na metce byl size 14 i rozmiar pasowal na 14 i odeslalam mimo returns not accepted, po co mi taka wielka?
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja

Do góry stronyOffline

rafald

Post #6 Ocena: 0

2023-02-23 20:57:40 (2 lata temu)

rafald

Mężczyzna

Z nami od: 04-01-2008

Wystawiam z ceną wyższą niż "rynkowa" i daję accept offers. Jak już spływają oferty - czasem wolę zaakceptować niższą o ile kupujący ma feedbacki OK - pozytywne i uzbierane w dłuższym okresie czasu.

2 razy miałem próby zwrotu. w 1-ej kupujący walnął babola w mailu przyznając się, że sam spalił sprzęt przy montażu, w drugim zgłaszał wadliwy sprzęt i chciał refund ale po zaproponowaniu wymiany na taki sam model - więcej się nie odezwał.

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,