2024-07-03 17:51:08, daavid napisał(a): Ja tam prawnikiem nie jestem, ale wiele takich opinii słyszałem..
Po Polsku te opinie czy tłumaczone z niemieckiego ?
Jeszcze raz : niemcy to naród który robił z ludzi mydlo, z ich włosów robił ocieplenia płaszczy, na oczach dzieci rozstrzeliwał rodziców, a dzieci wrzucał żywcem do pieców.
2024-07-03 17:51:08, daavid napisał(a): Ja tam prawnikiem nie jestem, ale wiele takich opinii słyszałem, z których jednoznacznie wynikało, że w sensie prawnym sprawa jest zamknięta.
P.S. Zdaje się, że PiS wiele lat bił pianę na rodzinnym podwórku, ale do Niemcom żaden wniosek nie wpłynął.
Patrząc na poxostaletwoje wypowiedzi krótko podsumuje; wcale mnie to nie dziwi.
Ale co tam Ciebie znowu zdziwiło? To, że słyszałem takie a nie inne opinie?
Przypomnę: PRL zrezygnował z reparacji w imię jakiś tam ideologicznych wysrywów m.in. o tym że dadzą się DDR rozwinąć ect. Polska jest kontynuatorką PRL-u.
2024-07-04 04:12:11, daavid napisał(a): Piszę o faktach a te są takie, że jak Niemcy zapłacić nie będą chcieli, bo powłoka się na to co napisałem powyżej.
Fakty są takie, że nikt dobrowolnie odszkodowań płacić nie chce. Zawsze jest żądanie zapłaty na podstawie przepisów prawa lub umów wzajemnych niezależnie od tego czy to na poziomie krajów czy na poziomie osób fizycznych czy prawnych. "Nie ma żądania" jest równoważne z "nie ma odszkodowania" pomimo, że jest należne.
2024-07-04 04:12:11, daavid napisał(a): Piszę o faktach a te są takie, że jak Niemcy zapłacić nie będą chcieli, bo powłoka się na to co napisałem powyżej.
A czy uwazasz za zasadne podejmowanie przez Polakow tego tematu za dobre czy nalezy szefom naszego premiera odpuscic ?
Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.
Jeszcze raz: niemcy robili z ludzkiej skory abazury do lamp. wyrywali ludziom zlote zeby, okradli pol europy i zagazowali miliony ludzi.
Zniszczyli nasz kraj, a "zrzeczenie" sie roszczen otrzymali w prezencie od narzuconego nam sowieckiego namiestnika.
Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.