MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kryptowaluty Bitcoin Binance Coinbase

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 7 z 23 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ... 21 | 22 | 23 ] - Skocz do strony

Str 7 z 23

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

xxxx1234

Post #1 Ocena: 0

2021-08-08 09:30:14 (4 lata temu)

xxxx1234

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2020

https://alternative.me/crypto/fear-and-greed-index/

Rynkiem znowu rządzi chciwość jeśli nie pojawi się jakiś "zły news" powinniśmy mieć kontynuacje wzrostów, a z drugiej strony mam wrażenie, że rynek ignoruje złe newsy teoretycznie regulacje podatkowe w USA powinny wywołać jakieś spadki, a tu nie widać żadnej reakcji.

Z mojej analizy wychodzi, że jakiejś "poważnej" korekty powinniśmy spodziewać się w 2-3 tygodniu września, zanim do niej dojdzie BTC powinien osiągnąć nowe ATH w okolicach 80k $. Tak wychodzi z analizy jednak rozum podpowiada mi, że 80k$ we wrześniu jest mało prawdopodobne. Wczoraj sprawdzałem i procentowo znowu przybyło krypto w portfelu, głównie kosztem metali szlachetnych prawdopodobnie będę znowu się pozbywał części swojego krypto na przełomie sierpnia-września.

Emeryt56 co do ETH oczywiście to większe ryzyko od BTC, ale to co mi zostało w krypto to jest czysty zysk to co włożyłem jest dawno przeniesione w mniej "gorące" aktywa, jeśli nawet ETH upadnie pewnie mocno mnie to zaboli, ale nic na tym nie stracę. Ze wszystkich projektów jakie mam od dołka w lipcu najlepiej poradziła sobie DOT +/- 100% zysku jednak miałem obawy wtedy kupować DOT bo brałem pod uwagę, że to nie koniec spadków, a jeśli tak by było DOT spadała by mocniej niż ETH. Ze wszystkich krypto jakie mam najbardziej mnie martwi BNB binance ewidentnie nadepnął komuś mocno na odcisk na ten moment to w BNB widzę najmniejszy potencjał do dalszych wzrostów.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

radzik77

Post #2 Ocena: 0

2021-08-08 10:28:27 (4 lata temu)

radzik77

Konto usunięte

Jeśli ktoś próbuje sił na CFD, polecam zapoznać się z CBOE VIX. Szykuje się korekta SP500 co spowoduje wzrost VIX do rejonów 25+.

Short (używając DCA) na VIX od tego poziomu lub wyżej, prędzej czy pozniej zacznie przynosić dość ciekawe zyski. SP500 zakończy korektę i gwałtownie ruszy po ATH, wtedy VIX spadnie do rejonów 17.

Sa brokerzy, którzy płacą pozytywny swap za SHORT VIX (ja mam 0.2% dziennie)

Nie polecam, jeśli ktoś nie miał doczynienia z CFD z uwagi na leverage. Można bezpowrotnie stracić cały wklad bardzo szybko jeśli nie ma wystarczających środków na pokrycie margin.

[ Ostatnio edytowany przez: radzik77 08-08-2021 10:39 ]

Do góry stronyOffline

xxxx1234

Post #3 Ocena: 0

2021-08-08 19:47:03 (4 lata temu)

xxxx1234

Mężczyzna

Widzisz korektę na S&P500 po piątkowym raporcie z rynku pracy? Do tej pory narracja FED była musimy drukować i trzymać niskie stopy, żeby osiągnąć pełne zatrudnienie raport z rynku pracy był lepszy od oczekiwań więc teoretycznie pora kończyć QE i podnosić stopy procentowe, jednak moim zdaniem tak nie będzie zaraz wymyślą nowy pretekst, żeby utrzymać QE i niskie stopy, mimo wszystko rynk, może zaliczyć korektę ale nie spodziewam się jakiś cudów to raczej nie będzie powtórka z marca 2020.

Do góry stronyOffline

TenLoginJestWol

Post #4 Ocena: 0

2021-08-08 20:06:03 (4 lata temu)

TenLoginJestWolny

Mężczyzna

Z nami od: 22-06-2021

Ja czekam teraz z usdt na korektę ( chociaż jak to z btc czasami bywa, pociąg może uciec).
Żyrafy wchodzą do szafy? Oczywiście, że znam.

Do góry stronyOffline

radzik77

Post #5 Ocena: 0

2021-08-08 22:06:52 (4 lata temu)

radzik77

Konto usunięte

Cytat:

2021-08-08 19:47:03, xxxx1234 napisał(a):
Widzisz korektę na S&P500 po piątkowym raporcie z rynku pracy? Do tej pory narracja FED była musimy drukować i trzymać niskie stopy, żeby osiągnąć pełne zatrudnienie raport z rynku pracy był lepszy od oczekiwań więc teoretycznie pora kończyć QE i podnosić stopy procentowe, jednak moim zdaniem tak nie będzie zaraz wymyślą nowy pretekst, żeby utrzymać QE i niskie stopy, mimo wszystko rynk, może zaliczyć korektę ale nie spodziewam się jakiś cudów to raczej nie będzie powtórka z marca 2020.

Fakt NFP bardzo optymistycznie ale korekta jest spodziewana. W żadnym wypadku nie taka jak wspomniany marzec 2020 ale wystarczająca aby zarobić na VIX. Cierpliwie poczekać do 25+

Wkrótce powinny zacząć się zmiany stop procentowych. Na początku przyszłego roku kończy się też kadencja Jerome Powell.

[ Ostatnio edytowany przez: radzik77 08-08-2021 22:11 ]

Do góry stronyOffline

radzik77

Post #6 Ocena: 0

2021-08-08 22:23:11 (4 lata temu)

radzik77

Konto usunięte

Cytat:

2021-07-15 22:31:29, radzik77 napisał(a):
Polecam spojrzec laskawym okiem na $ARB.

Zbliza sie do znakomitej ceny kupna ok $70 lub nizej. Raczej nie spadnie ponizej $50-40.

W momencie gdy krypto zacznie odrabiac straty Argo mocno wystrzeli w gore. £250 bez problemu, moze dobic do $300

Znam czlowieka, ktory wierzy rownie mocno w ARB jak i w BTC. Zarobil na akcjach ARB ponad 1200% w pol roku. Powiedzial zeby ladowac torby od $70; DCA do $50 jesli sie tam zatrzyma.

Jeśli ktoś wtedy wszedł w ARB, w tej chwili ma 20%+ zysku. Crypto się rozkręca więc ARB też będzie przybierało na sile

Do góry stronyOffline

xxxx1234

Post #7 Ocena: 0

2021-08-10 08:13:26 (4 lata temu)

xxxx1234

Mężczyzna

TenLogiJestWol jak robisz w tej chwili wpłaty/wypłaty funtów na binance? Na ten moment przelewy są zablokowane dla mieszkańców UK. W ostatnich dniach zrobiłem sporo zakupów na chińskiej giełdzie i do tego wczoraj dorzuciłem dokupiłem akcji kopalni złota i zaczyna mi brakować gotówki na koncie brokerskim. Mam sporo w stablecoinach muszę to wymienić i przelać do brokera, kiedyś droga była prosta z binance przelew funtów do banku z banku do brokera, a teraz nie ma opcji przelewu z binance do banku. Jak Ty sobie z tym radzisz?

[ Ostatnio edytowany przez: xxxx1234 10-08-2021 08:14 ]

Do góry stronyOffline

TenLoginJestWol

Post #8 Ocena: 0

2021-08-10 20:57:53 (4 lata temu)

TenLoginJestWolny

Mężczyzna

Cytat:

2021-08-10 08:13:26, xxxx1234 napisał(a):
TenLogiJestWol jak robisz w tej chwili wpłaty/wypłaty funtów na binance? Na ten moment przelewy są zablokowane dla mieszkańców UK. W ostatnich dniach zrobiłem sporo zakupów na chińskiej giełdzie i do tego wczoraj dorzuciłem dokupiłem akcji kopalni złota i zaczyna mi brakować gotówki na koncie brokerskim. Mam sporo w stablecoinach muszę to wymienić i przelać do brokera, kiedyś droga była prosta z binance przelew funtów do banku z banku do brokera, a teraz nie ma opcji przelewu z binance do banku. Jak Ty sobie z tym radzisz?

Nie robię. Tym czym gram teraz w krypto to aktualnie pieniądze przeznaczone tylko do tego. Trochę Coinbase i większość Binance.
Jeśli bym robił, to z Binance na Coinbase (xrp ma chyba najniższe opłaty transakcji) z Coinbase para z GBP i na PayPal ( kiedyś była taka opcja) albo normalnie konto.

[ Ostatnio edytowany przez: TenLoginJestWolny 10-08-2021 21:05 ]

Do góry stronyOffline

pablotrance

Post #9 Ocena: 0

2021-08-16 22:01:40 (4 lata temu)

pablotrance

Mężczyzna

Z nami od: 03-03-2013

Odświeżę trochę temat.Czy ktoś z Was orientuje się jak wygląda rozliczanie podatku od kryptowalut? Czytałem coś na ten temat ale własne doświadczenia mile widziane 😀

Do góry stronyOffline

TenLoginJestWol

Post #10 Ocena: 0

2021-08-19 02:10:02 (4 lata temu)

TenLoginJestWolny

Mężczyzna

W skrócie wygląda to tak- jedni płacą, inni nie.. :-)

P.S. Bitek dalej krąży wokół 45k

Do góry stronyOffline

Strona 7 z 23 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ... 21 | 22 | 23 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,