MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kryptowaluty Bitcoin Binance Coinbase

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 23 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 21 | 22 | 23 ] - Skocz do strony

Str 5 z 23

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

TenLoginJestWol

Post #1 Ocena: 0

2021-07-13 14:05:02 (4 lata temu)

TenLoginJestWolny

Mężczyzna

Z nami od: 22-06-2021

opchnąłem tego fuksa na 33200, parę stówek za dwa kliknięcia piechotą nie chodzi (przynajmniej dla mnie)

z tym "poniżej 30k" to już patrzę bardziej długoterminowo, znaczy kupować od 29950 DCA w dół i trzymać oczekując jesieni / przyszłego roku
Żyrafy wchodzą do szafy? Oczywiście, że znam.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Emeryt56

Post #2 Ocena: 0

2021-07-15 22:19:53 (4 lata temu)

Emeryt56

Mężczyzna

Z nami od: 15-01-2018

Poprzednio pisałem że po majowych tradycyjnych spadkach powinno się poczekać 2 miesiące i dopiero sobie zrobić analizę tz wyznaczyć nowe poziomy i ustalić cenę kupna.
Dla mnie te 2 miechy to wypada w Piątek 23 Lipca, a że to jest koniec tygodnia to by wypadało na Poniedziałek 26 Lipca. Jednak praktycznie na całego to powinno się zacząć w pierwszy tydzień Sierpnia jak grubasy wrócą z wakacji.

Do góry stronyOffline

radzik77

Post #3 Ocena: 0

2021-07-15 22:31:29 (4 lata temu)

radzik77

Konto usunięte

Polecam spojrzec laskawym okiem na $ARB.

Zbliza sie do znakomitej ceny kupna ok $70 lub nizej. Raczej nie spadnie ponizej $50-40.

W momencie gdy krypto zacznie odrabiac straty Argo mocno wystrzeli w gore. £250 bez problemu, moze dobic do $300

Znam czlowieka, ktory wierzy rownie mocno w ARB jak i w BTC. Zarobil na akcjach ARB ponad 1200% w pol roku. Powiedzial zeby ladowac torby od $70; DCA do $50 jesli sie tam zatrzyma.

Do góry stronyOffline

xxxx1234

Post #4 Ocena: 0

2021-07-16 00:15:13 (4 lata temu)

xxxx1234

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2020

Emery56 w niedzielę analizowałem S2F model bitcoina skłoniły mnie do tego wszędzie pojawiające się newsy, że może dojść do unieważnienia tego modelu i co zauważyłem, że bardzo podobną sytuacje mieliśmy 2017 dokładnie 17.07.2017 cena bitcoina była najbardziej niedowartościowana względem ceny modelowej w historii i od tego momentu zaczęły się wzrosty ceny, w połowie października BTC był wyceniony neutralnie, później cena nadal rosła BTC robił się coraz bardziej przewartościowany względem modelu i w grudniu był koniec.
W tej chwili bitcoin jest mocno niedowartościowany względem ceny modelowej i niewiele mu brakuje do poziomów z 2017 dokładając do tego zbieżność dat czyli połowa lipca 2017 i połowa lipca 2021 bardzo prawdopodobne jest, że w przeciągu 2-3 tygodni bitcoin zacznie drożeć. Teoretycznie według tego co napisałem bitcoin 17.07.2021 powinien wrócić do wzrostów, ale to nie jest apteka i może się przeciągnąć o kilka kilkanaście dni.
Dodatkowo analizując 2017 rok wtedy spadki też zaczęły się w maju dokładnie w okolicach 20.05 i trwały do 17.07-18.07 (nie były tak duże ja w tym roku) BTC zaliczył gwałtowny spadek i odbicie w kształcie litery V i zaczęły się wzrosty, jeśli to się powtórzy do końca lipca powinniśmy mieć jeszcze jeden mocniejszy spadek poniżej 30k$, który potrwa 1-2 dni odbicie i powrót do wzrostów, co po części pokrywa się również z tym co Ty tutaj napisałeś.

Jednak moim zdanie gwiazdą jesieni będzie ETH (nie wiem czy pisałem o tym na tym forum czy na innym)
https://cryptoquant.com/overview/eth-exchange-flows zobaczcie na ten wykres czarna linia cena ETH czerwona linia ilość ETH na giełdach. Ethereum jest w gigantycznych ilościach przelewany z giełd na prywatne portfele od dwóch tygodni każdego dnia, więcej ETH jest wypłacanych z giełd niż na nie wpłacanych,

https://cryptoquant.com/overview/btc-exchange-flows Tutaj taki sam wykres dla BTC, którego też ubywa na giełdach ale nie w takich ilościach jak ETH.

Do góry stronyOffline

TenLoginJestWol

Post #5 Ocena: 0

2021-07-18 09:32:50 (4 lata temu)

TenLoginJestWolny

Mężczyzna

Istnieje tyle roznych podejsc do tematu i kazde dobre ;)
Z kilku osob, ktorych slucham/obserwuje, na wzmianke na pewno zasluguje Robert Prechter.

Do góry stronyOffline

pablotrance

Post #6 Ocena: 0

2021-07-20 08:05:55 (4 lata temu)

pablotrance

Mężczyzna

Z nami od: 03-03-2013

Bitcoin poniżej 30k znowu.Bear market...???

Do góry stronyOffline

TenLoginJestWol

Post #7 Ocena: 0

2021-07-20 09:36:33 (4 lata temu)

TenLoginJestWolny

Mężczyzna

na to pytanie nie ma jednoznacznej odpowiedzi:

jeden rabin powie, ze to pewnikiem bear, drugi, ze to możliwy spadek przed odbiciem, trzeci, ze to jednak cały czas konsolidacja, czwarty, ze teraz to dopiero zleci, piaty chlapnie jeszcze coś innego itd.

dlatego jak już wspominałem, posłuchać internetowych mędrców jest fajnie, ale na końcu trzeba pamiętać ,ze sami z uporem maniaka wspominają "wszystko co tutaj mowie NIE jest porada inwestycyjna" (bo wszystko to może okazać się jednym wielkim bzdetem).

a i tak większość z nich mówi zawsze cos w stylu : "ja mysle ze spadnie, ale moze bedzie sie utrzymywac, ewentualnie pojdzie w gore- jak naprawde bedzie pokaza najblizsze dni/tygodnie"

99.9 % to wg mnie sieczka ( + nagonka na któreś z krypto) dla małolatów marzących o Lambo

ja poniżej 30 powoli dokupuje

[ Ostatnio edytowany przez: TenLoginJestWolny 20-07-2021 09:48 ]

Do góry stronyOffline

pablotrance

Post #8 Ocena: 0

2021-07-20 10:49:45 (4 lata temu)

pablotrance

Mężczyzna

2 tygodnie temu myślałem że to dip, tydzień temu, wczoraj...itd.Wczoraj dokupiłem za ostatnie parę groszy przeznaczone na krypto a asian session zrobiła mi psikusa.Dzisiaj zresztą też nie najlepiej to wygląda.Teraz dla mnie nie ma już znaczenia czy bitcoin obroni 30 czy spadnie na 20.Teraz tylko czekam na kolejny massive pump.Mam nadzieję że nie będę musiał czekać kilka lat 😁

Do góry stronyOffline

TenLoginJestWol

Post #9 Ocena: 0

2021-07-20 11:17:16 (4 lata temu)

TenLoginJestWolny

Mężczyzna

trzeba mieć jakiś logiczny plan i się go trzymać,
przecież nawet ludzie, którzy kupowali powyżej 60k mogą (jeśli nie spanikują, ale wiem, ze to się łatwo pisze) w dłuższym terminie być na dużym plusie

z kilku opcji do rozważenia: tak sobie myślę (ale mogę się mylić, prosty chłopak jestem), ze przecież niektóre grubasy wchodziły przy +40, +50k, a dla nich pracują zespoły naprawdę tęgich głów bez skrupułów i te grubasy pewnikiem tak to rozegrają, żeby ulica (czyli my) się posraua i wykrwawiła do ostatniego centa, a oni ostatecznie zawsze będą do przodu

i tej opcji, z braku laku, się trzymam :-]

Do góry stronyOffline

pablotrance

Post #10 Ocena: 0

2021-07-20 11:38:12 (4 lata temu)

pablotrance

Mężczyzna

Właśnie dlatego zastanawiam się jaki pułap cenowy musi osiągnąć bitcoin że znowu do gry wkroczyli wielcy gracze itp.Przeciez to nie tajemnica że instytucję weszły w bitcoina i to na pewno przy wyższym kursie niż obecnie.No chyba że grubasom zależy na ponownym wejściu do gry przy jeszcze niższym poziomie

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 23 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 21 | 22 | 23 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,