MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kryptowaluty Bitcoin Binance Coinbase

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 22 z 23 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 21 | 22 | 23 ] - Skocz do strony

Str 22 z 23

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Emeryt56

Post #1 Ocena: 0

2021-12-08 20:02:09 (3 lata temu)

Emeryt56

Mężczyzna

Z nami od: 15-01-2018

Cytat:

2021-12-07 16:39:02, xxxx1234 napisał(a):
Emeryt do wypłaty zostało 144tys BTC pozostałe 56tys BTC zostało już sprzedane i to chyba nawet w 2017. Co do samego Karpelesa, to on znalazł portfel z 200tys BTC i przekazał go władzom, po drugie poszkodowane osoby w MT.GOX były na łączną kwotę 480 milionów dolarów, już w 2017 roku 200tys BTC było warte ponad miliard dolarów według japońskiego prawa poszkodowanym powinna zostać zwrócona kwota 480 milionów usd, a reszta przekazana Karpelesowi, a koleś zrzekł się do nich prawa czy tak postępuje oszust, miał dwa razy szanse zatrzymać te BTC z czego raz w legalny sposób i ich nie chciał. Co do botów, które miały podkręcać obrót na MT. GOX nie znam tematu, ale zakładając, że to jest prawda to czy Twoim zdaniem odrazu wszystkie giełdy muszą oszukiwać, ten rynek jest zupełnie inny w 2021 niż był w 2014. Czy taki coinbase, który jest notowany na NYSE może sobie pozwalać na takie numery?
Widząc wszędzie spiski i oszustwa to nigdy w nic bym nie zainwestował, owszem nie trzymam wszystkich pieniędzy w krypto, (nie trzymam krypto na giełdach), albo całego majatku u jednego maklera bo zawsze może się coś wywrócić, ale już nie przesadzajmy to nie są firmy typu "pan, Mietek od Passata w TDI".

Co do podaży 144tys BTC z Mt.GOX tą sprawę trzeba mieć na uwadze to może mocno zatrząść rynkiem, moze wywołać nawet bessę, a może rozejść się po kościach tego nikt z nas nie wie, ale na bank nie można tego bagatelizować.

W ramach dyskusji akademickiej...

Piszesz, cytuję: "poszkodowane osoby w MT.GOX były na łączną kwotę 480 milionów dolarów, już w 2017 roku 200tys BTC było warte ponad miliard dolarów według japońskiego prawa poszkodowanym powinna zostać zwrócona kwota 480 milionów usd, a reszta przekazana Karpelesowi". Koniec cytatu.

Taką metodę rozliczenia chcieli adwokaci Karpelesa.
Jednak adwokaci reprezentujący poszkodowanych na to się nie zgodzili aby im wypłacono w $ USD po kursie z Lutego 2014 roku.
Z tego wynika że sąd im przyznał racje bo są przygotowania do wypłaty w BTC w relacji 1 BTC = 0,23 BTC.

Dalej piszesz, cytuję: " pozostałe 56tys BTC zostało już sprzedane i to chyba nawet w 2017". Koniec cytatu.

Likwidator bankructwa adwokat Nobuaki Kobayashi, jest dyskretny ale można przypuszczać że co najmniej raz w roku coś upłynnia na swoje koszty. Rok 2018 był wyjątkowy bo był oskarżony że doprowadził do poważnych perturbacji na giełdzie kryptowaluty.

Février 2018 : Les soupçons sur l’avocat M. Kobayashi sur la chute du Bitcoin.
le mois de Février 2018, c’est le cataclysme. Le marché s’effondre, les investisseurs paniquent. Certains perdent la totalité de leurs capitaux. Plusieurs analystes cherchent à comprendre les raisons derrière ce crash. De fait, de multiples observateurs accusent Kobayashi d’avoir liquidé des dizaines de milliers de Bitcoins durant ce laps de temps créant donc une importante pression vendeuse.
Peu après ces incriminations, on apprend en effet que l’avocat japonais en charge des milliards de dollars en Bitcoins de Mt. Gox a réalisé des cessions de cryptoactifs durant cette période. Cependant, il déclarera en Mars 2018 (peu après le crash des cryptomonnaies) avoir consulté des experts afin de prendre les meilleurs décisions possibles, et avoir cédé des BTC et BCH d’une manière indolore pour le marché.
L’avocat japonais que l’on surnomme la « Baleine de Tokyo » n’aurait pas suivi les conseils reçus de la part du CEO de Kraken (Jesse Powel). En effet, le dirigeant de l’exchange lui aurait recommandé de ne pas vendre ses Bitcoins et Bitcoins Cash via des plateformes de trading traditionnelles afin d’éviter d’influencer les cours.

https://cryptoactu.com/rapport-exclusif-de-goxdox-les-causes-de-la-chute-du-bitcoin-en-2018-expliquees/

Pytasz, cytuję: "czy tak postępuje oszust, miał dwa razy szanse zatrzymać te BTC z czego raz w legalny sposób i ich nie chciał." Koniec cytatu.

Nie mnie osądzać sprawy których nie zagłębiłem ale miał wyroki np:
Karpelès was found guilty of fraud when he was tried in absentia in France in 2010. He also admitted to having "pirated" a server to French authorities. He was sentenced to a suspended year in jail.

Tak czy inaczej to jesteśmy skazani na informacje z netu a tu nigdy nie wiemy czy to prawda, półprawda, czy niewinne przekręcenie w zdaniu.
Nie piszę po to aby się przekomarzać ale po to aby wzbudzić trochę nieufności.
Jak się mają czuć poszkodowanie tej giełdy jak czytają :
MT.GOX stał się celem hakerów, ta platforma kilkakrotnie doświadczyła problemów z bezpieczeństwem w ciągu lat swojej działalności. W 2011 r. hakerzy wykorzystali skradzione dane uwierzytelniające do przesyłania bitcoinów. W tym samym roku braki w protokołach sieciowych spowodowały „zgubienie” kilku tysięcy bitcoinów.
W miesiącach poprzedzających luty 2014 r. klienci wyrażali narastającą frustrację z powodu problemów z wypłatą środków. Błędy techniczne uniemożliwiły firmie dokładne poznanie szczegółów transakcji, w tym niepewności związanej z tym, czy bitcoiny zostały przeniesione do cyfrowych portfeli klientów. Ten problem był wynikiem błędu w oprogramowaniu bitcoin, który umożliwiał użytkownikom zmianę identyfikatorów transakcji, czasami określanego jako „plastyczność transakcji”.
To była w tych czasach największa platforma i wyglądała na bezpieczną.
Strach się bać.
Wiem że w owym czasie nie było regulacji ani nadzoru a teraz już są inne czasy ale, ale, ale ... dopiero od tego czasu upłynęło 7 lat.
.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

xxxx1234

Post #2 Ocena: 0

2021-12-08 22:13:20 (3 lata temu)

xxxx1234

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2020

Emeryt już zakładając, że Karpeles i MT. GOX to jeden wielki przekręt to dlaczego innych mierzysz tą samą miarą? Tak można wywnioskować z Twoich wypowiedzi, przecież taki Binance też miał haka i zostało skradzione ileś BTC i Binance oddał pieniądze swoim użytkownikom, tak samo było jak dyskutowaliśmy o małych spółkach z GPW, Ty też się wypowiadałeś, że z tymi spółkami to nie do końca wiadomo co tam się w nich dzieje, doszukując się oszustwa. Przecież myśląc w ten sposób nie da się normalnie funkcjonować.
Zgadzam się któraś z tych spółek może się przewrócić, ale równie dobrze, może się wywrócić, któraś spółka z S&P500 dlatego nie inwestuje się wszystkich pieniędzy w jedno aktywo, czy jedną spółkę.
Zresztą ryzykowne w dzisiejszych czasach jest wszystko trzymanie waluty w pełni nadzorowanym banku też jest niebezpieczne, niech się jeden bank wywrócić i zobaczymy swoje pieniądze jak świnia niebo, bankowy fundusz gwarancyjny stwarza tylko pozory bezpieczeństwa, nawet trzymanie gotówki w skarpecie nie daje gwarancji bezpieczeństwa bo skąd mamy wiedzieć, czy zaraz jakiś rząd nie wymyśli denominacji i za każde 100$ w nowym systemie otrzymamy 10$ już nie raz rządzący odwalali takie numery.
To jest ostatnia wypowiedź jaką napisałem w tej dyskusji po prostu wolę poświęcać swój czas na bardziej produktywne zajęcia niż dyskusję prowadzącą do nikąd.

Do góry stronyOffline

plazaa

Post #3 Ocena: 0

2021-12-09 09:11:12 (3 lata temu)

plazaa

Mężczyzna

Z nami od: 15-06-2016

A ilu z was trzyma kryptowaluty na portelu sprzetowym typu ledger?

Do góry stronyOffline

xxxx1234

Post #4 Ocena: 0

2021-12-09 10:21:57 (3 lata temu)

xxxx1234

Mężczyzna

Ja przechowuje swoje krypto na ledgerze, gdy dokonuje zakupu na giełdzie w tym samym momencie przelewam krypto na ledger, dodatkowo przed uruchomieniem ledgera wynoszę z pokoju telefon i nikt w tym momencie nie ma prawa wejść do pokoju z telefonem, to na wypadek gdyby niepowołane osoby miały dostęp do aparatu w telefonie i gdyby przez przypadek kamera telefonu padła na ledger w momencie wyświetlania danych do których nikt poza mną nie powinien mieć dostępu.
Moim zdaniem przechowywanie krypto na portfelach to ABC bezpieczeństwa przy inwestowaniu na tym rynku od którego każdy z nas powinien zacząć.
Nie trzymając krypto na giełdach trzeba mieć naprawdę dużego pecha, żeby w momencie dokonywania transakcji doszło do jakiegoś zdarzenia, w którym nasze coniny przepadną.

Do góry stronyOffline

plazaa

Post #5 Ocena: 0

2021-12-09 11:18:42 (3 lata temu)

plazaa

Mężczyzna

Ja mam ledger nano s czy warto robic upgrade do nano X?

Do góry stronyOffline

xxxx1234

Post #6 Ocena: +1

2021-12-09 16:40:24 (3 lata temu)

xxxx1234

Mężczyzna

Ja też mam nano s, z początku byłem zły że szkoda mi było te 40-50 euro więcej na nano x, ale przyzwyczaiłem się do nano s. Nano X jest wygodniejszy pod takim względem, że ma dużo więcej pamięci i możesz zainstalować więcej aplikacji, a na nano s zainstalujesz dwie i masz zapełnioną pamięć, jest to o tyle denerwujące, że masz na ledgerze zainstalowane aplikacje np. BTC i ETH chcesz przesłać z giełdy DOT musisz skasować, któraś z aplikacji i zainstalować DOT w nano x nie ma tego problemu, to jest jedyna różnica między nano x, a nano s

Do góry stronyOffline

plazaa

Post #7 Ocena: 0

2021-12-14 22:32:00 (3 lata temu)

plazaa

Mężczyzna

Korzystaliscie kiedys z kursu Kamila Gancarza? czy wogole warto placic za to?

Do góry stronyOffline

plazaa

Post #8 Ocena: 0

2021-12-15 16:24:07 (3 lata temu)

plazaa

Mężczyzna

Albo jakis innych platnych szkolen? warto?

Do góry stronyOffline

xxxx1234

Post #9 Ocena: 0

2023-06-26 13:35:01 (2 lata temu)

xxxx1234

Mężczyzna

Cześć
Inwestuje ktoś aktualnie w krypto? Wygląda na to, że UK bardzo utrudnia składanie depozytów w fiatach (GBP,USD,EUR) inwestorom indywidualnym o ile do maja 2023 korzystałem z binance banki często blokowały mi przelewy, ale można było sobie z tym poradzić przy pomocy płatności kartą co prawda prowizja 3% trochę bolała, ale wszyscy wiemy jaki potencjał do wzrostów ma BTC i te 3% prowizji można przeżyć.
Od maja są coraz większe problemy na binance mieszkańcy UK nie mogą wpłacać fiatów, otworzyłem konto na bybit i udało mi się wpłacić raptem 1000 euro kartą (bo o opcji przelewu, można pomarzyć) i zaczęły się schody od kilku dni moje próby wpłacenia pieniędzy są odrzucane , a dzisiaj zablokowali mi wpłaty środków z powodu kilku nieudanych prób i musze przesłać im zdjęcia dowodu obok twarzy itd... i pewnie będę czekał nie wiadomo ile aż mi to odblokują.

Czy w związku z tym zna ktoś jakąś giełdę krypto (oprócz coinbase), gdzie to wszystko idzie bezproblemowo?

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #10 Ocena: 0

2023-06-26 21:36:39 (2 lata temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Do mojej kolezanki przyszedl email z finance authority@ outlook.com ze musi cos wplacic, zeby swoja kase wyplacic. No i oczywiscie to oszustwo. Wiec chyba odechcialo jej sie inwestycji w bit coiny. Mam ten email bo mi przyslala do tlumaczenia. Outlook.com, no jasne…
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Strona 22 z 23 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 21 | 22 | 23 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,